تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827410013




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران چه زمانی هاب انرژی منطقه می‌شود؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ایران پتانسیل تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه را دارد که برای این مهم نیز تا کنون اقداماتی انجام شده، اما هنوز برای رسیدن به این هدف باید برنامه‌ریزی‌ صورت گیرد. پیش‌بینی می‌شود که در آینده‌ای نه چندان دور ایران تبدیل به هاب انرژی منطقه می‌شود.

به گزارش تراز ، بر اساس لایحه برنامه ششم توسعه پیش بینی شده وزارت نیرو حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان از بودجه خود را از محل فروش و صادرات برق به کشورهای همسایه تأمین کند. ابتدا، بسیاری بر این باور بودند که وزارت نیرو به دلیل مشکل ناامنی در کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، ترکیه و... قادر به تأمین چنین درآمدی برای جبران هزینه‌های خود و تحقق چشم انداز ۱۴۰۴ که تبدیل شدن ایران به "هاب" انرژی منطقه تعریف شده، نخواهد بود، اما در طول دولت یازدهم نه تنها صنعت برق توانسته این امر را محقق کند؛ بلکه فراتر از آن نیز رفته است.

در حال حاضر ایران به ترکیه، افغانستان، عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان و ... برق صادر می‌کند که بر اساس ارزیابی‌های انجام شده این میزان بیش از ۳۰ میلیارد و ۲۲۳ میلیون کیلووات ساعت بوده است.

اما شاید چیزی که بیش از صادرات برق به این کشورها اهمیت دارد، این است که ایران در کنار صادرات محصول نهایی برق، صادرات خدمات فنی و مهندسی آب و برق هم به کشورهای همسایه و هم به بیش از ۴۰ کشور جهان را نیز در حال اجرا دارد. موضوعی که به تنهایی باعث ارزآوری بیش از ۴ میلیارد دلار در سه سال گذشته به کشورمان شده است.

این میزان صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه برق برابر با بیش از ۹۰ درصد کل صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه‌های مختلف در کشور بوده موضوعی که هم می‌تواند در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، و هم الگویی در جهت توسعه صادرات غیرنفتی و همچنین نهادینه کردن دانش ایرانی در منطقه خاورمیانه و توسعه اقتصاد دانش محور در کشور باشد. این امر زمانی بیشتر مشخص می‌شود که مقایسه‌ای با سال‌های پیش از آن صورت گیرد؛ بر اساس آمار در پایان سال ۱۳۹۲، این میزان تنها برابر با ۴۷ درصد کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور بوده است.

بنابراین شاید به جرأت بتوان گفت یکی از پیش شرط‌های لازم برای تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه تحقق یافته است، البته این پازل زمانی تکمیل خواهد شد که سایر شروط دیگر از جمله بالا بردن راندمان نیروگاه‌های کشور، یک رقمی کردن تلفات شبکه توزیع برق و... تحقق یابد که خوشبختانه بخشی از آن‌ها در حال تحقق یافتن یا در این مسیر قرار دارد.

البته نباید از نظر دور داشت که موقعیت جغرافیایی و مزیت‌های نسبی موجود در ایران نیز عاملی در جهت رشد و تقویت این امر بوده و خوشبختانه در سه سال گذشته بخشی از این پتانسیل‌های بالقوه، بالفعل شده است.

ایران از نظر دسترسی به منابع گازی برای تولید برق، تجربه نیروی انسانی و شرکت‌های نیروگاه‌ساز – ایران جزو ۱۰ کشور بزرگ نیروگاه ساز جهان است –، شبکه گسترده صادرات برق و موقعیت ژئواستراتژیک و همسایگی با ۱۵ کشور در منطقه، از جایگاه بسیار مناسبی برخوردار است، و سایر کشورهای دیگر منطقه از جمله ترکیه، عراق یا آذربایجان و... همه این ملزومات را با همدیگر ندارند. به طور مثال کشور ترکیه گرچه از نظر نیروگاه سازی پیشرفت‌هایی در طول این سال‌ها داشته اما از نظر ذخایر گازی فقیر بوده و قادر به رقابت با کشوری مانند ایران در این زمینه نیست؛ یا کشوری مثل عراق نیز از تجربه و نیروی انسانی متخصص یا نیروگاه‌های قدرتمندی همچون ایران برای پر کردن جایگاه ایران در منطقه برخوردار نیست. 
 
 



منبع: ایسنا

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 3 دى 1395 - 11:50





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن