واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: عربستان بودجه نظامی سال 2017 خود را افزایش داد
عربستان سعودی برای افزایش 6.7 درصدی هزینه های جنگی خود در سال 2017 برنامه ریزی کرده است تا بودجه نظامی آن به 191 میلیارد ریال سعودی معادل 50 میلیارد و 800 میلیون دلار برسد.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، این در حالی است که ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی روز پنجشنبه، بودجه سال 2017 این کشور را با پیش بینی کسری 52 میلیارد و 800 میلیون دلاری اعلام کرد.
در بیانیه رسمی عربستان سعودی آمده است: بودجه نظامی شامل تجهیزات، سلاح، ذخایر تسلیحاتی و تاسیسات حمایت از ارتش خواهد بود.
عربستان سعودی یکی از پرهزینه ترین کشورهای جهان در زمینه خریدهای نظامی است و به نظر می رسد ناکامی در جنگ علیه یمن این کشور را به افزایش خرید تجهیزات نظامی ترغیب کرده است.
ارقام بودجه سال 2017 این کشور نشان دهنده طرح کاهش هزینه ها در بخش هایی مانند امنیت داخلی و مناطق اداری از 102 میلیارد و 300 میلیون دلار به 96 میلیارد و 700 میلیون دلار است.
این هزینه ها مرتبط با بخش دفاعی اما (در تخصیص بودجه) مستقل از آن است.
ملک سلمان در نشستی که از تلویزیون عربستان پخش شد، گفت: مجموع درآمد پیش بینی شده برای سال آتی، 692 میلیارد ریال سعودی(184.5 میلیارد دلار) است و میزان هزینه ها، حدود 890 میلیارد ریال سعودی(237 میلیارد دلار) تخمین زده شده است که حدود 8 درصد تولید داخلی را شکل می دهد.
عربستان سعودی در سال 2016، حدود 279 میلیارد ریال سعودی (74.3 میلیارد دلار) کسری بودجه داشت.
دولت عربستان سعودی که در شرایط بغرنج مالی به سر می برد با در پیش گرفتن سیاست های ریاضت اقتصادی دستمزد کارکنان بخش های دولتی و خصوصی را کاهش داد و موجب شد تا شهروندان در این کشور به ستوه آمده و با چالش های گسترده ی معیشتی روبه رو شوند.
بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد عربستان سعودی، کارکنان خارجی شاغل در نهادهای دولتی و خصوصی عربستان نیز در این زمینه با مشکلات گسترده ای دست و پنجه نرم کرده و حقوق ماهیانه آنها از 300 دلار هم پایین تر رفته که این موضوع برای کشوری همچون عربستان با هزینه های معیشتی بالا، بسیار کم است.
بنا بر اعلام موسسه املاک «جونز لانگ لاسال»، این تحولات موجب شده است که قدرت خرید شهروندان سعودی در زمینه خرید مسکن نیز کاهش یابد، در حالی که سعودی ها تا دو سال پیش جزو ثروتمندترین مردم منطقه بودند.
این موسسه در گزارش خود تاکید می کند که حکام سعودی در طول چند سال گذشته، تلاش کردند با هزینه های هنگفت مشکل اجاره نشینی شهروندان خود را حل کنند اما بورکراسی اداری و مشکلات عمده در این زمینه مانع از اجرای این قبیل طرح ها شد.
در این میان کارشناسان اقتصادی از خطرپذیری بالای تدابیر ریاضتی اتخاذ شده از سوی محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان نگران هستند، زیرا مردم به حمایت های مالی دولت عادت کرده و لغو آنها به یک امر نگران کننده برای اقشار مختلف این کشور تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۰۳ دی ۱۳۹۵ - 23 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]