واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در اختتامیه جشنواره کتاب کودک و نوجوان در تبریز عنوان شد؛
خلق داستان های نو نمود توسعه یافتگی فرهنگی است
شناسهٔ خبر: 3857351 - پنجشنبه ۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۹
استانها > آذربایجان شرقی
.jwplayer{ display: inline-block; } تبریز - مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: بنیان ادبیات بر نوآوری و تخیل آزاد است و توسعه یافتگی فرهنگی با خلق داستان های نو به ویژه برای کودکان و نوجوانان میسر می شود. به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان در حالی شامگاه امروز در تبریز برگزار شد که به گفته دبیر این جشنواره، در این دوره ۳۰ داور در ۱۰ گروه داوری، طی ۲۴ جلسه بیش از دو هزار و ۷۳۰ جلد کتاب از ۹۴ ناشر را در رشتههای شعر، داستان، ترجمه، علمی، آموزشی، دین، بازنویسی، زندگینامه، متون نمایشی و تصویرسازی و گرافیک، در سه گروه خردسال، کودک و نوجوان بررسی کردند.
واد محقق اظهار داشت: در نهایت ۳۰۰ عنوان کتاب در سی و چند شاخه به مرحلهی نهایی رسید و از میان آنها ۱۶ اثر برگزیده و ۱۵ کتاب تقدیری به صورت مستقل یا مشترک انتخاب شدند و امسال در حوزه محیط زیست و مسئله آب هم دو کتابِ برگزیده و تقدیری معرفی شدند و بیشترین کتابها در بخش داستان و کمترین آنها در بخش زندگینامه و متون نمایشی بود. دبیر هجدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان وضعیت کتاب و مطالعه را در کشور خوب ارزیابی و تاکید کرد: این ارزیابی و ادعای برخلاف فضای رایج رسانهای و گلایههای کوچک و بزرگ، مبنی بر خوبنبودن وضع کتاب و مطالعه در کشور است چراکه وضعیت چاپ و نشر کتاب در ایران، در مقایسه با بسیاری از کشورهای مشابه در منطقه و جهان، شرایط خوبی دارد، اگرچه تا آرمانها و ایدهآلها راهی دراز پیشرو داریم. نوآوری و تخیل آزاد بنیان ادبیات است مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این آیین اختتامیهاظهار داشت: انسان از ابتدا با کتاب و مطالعه انس داشته و با قصهسازی تمدن را ایجاد کرده و خلق داستانهای نو و پذیرش قصههای جدید و ادبیات تازه مقیاسی برای توسعه یافتگی است و در این میان کانون فکری کودکان نیز نهادی برای پرداختن به ذوق کودکان است.
علیرضا حاجیانزاده با تاکید بر اینکه بنیان ادبیات بر نوع آوری و تخیل آزاد است، گفت: مخاطبان قشر متنوع و متکثر است که نمیتوان آن را در یکجا جمع کرد که به نظر میرسد یک جامعه پویا باید این تنوع را به رسمیت شناخت. مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به فعالیتهای کانون نیز اشاره کرد و گفت: تولید کتاب از جمله فعالیتهای مهم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و نخستین ناشر کودک و نوجوان در سطح کشور و مبدع حوزه نشر کودک و نوجوان بودهایم. حاجیانزاده تصریح کرد: این موقعیت را نه به عنوان رقیب سایر ناشران بلکه به عنوان جایگاه حاکمیتی همچنان حفظ کردهایم و سالانه کتابهای زیادی را در حوزههای مختلف برای کودکان و نوجوانان تولید میکنیم. همچنین تولید فیلم، تئاتر، اسباببازی، سرگرمی از سایر فعالیتهای کانون است که در دستور کار خود داریم. برای آبادی کشور چاره ای جز توجه به کودکان و نوجوانان نداریم معاون سیاسی استاندار آذربایجانشرقی نیز در این آیین اختتامیه گفت: با توجه به عقبماندگی در زمینه تولید کتابهای مناسب و توجه به تربیت کودکان از هشت سال گذشته عقب افتادهایم و برگزاری چنین جشنوارههایی میتواند کمک شایانی در بهبود وضعیت داشته باشد.
سعید شبستری خیابانی اظهار داشت: اگر بخواهیم کشور را آباد کنیم باید به این کودکان توجه کنیم زیرا سکاندار آینده آنها هستند و کار برای کودک هم سخت است و هم شیرین و کودکان آینده سازان کشور هستند و باید در مسیر درست تربیت یابند و اگر می خواهیم جامعه خوبی داشته باشیم، چارهای جز توجه از دوران کودکی به مسائل کودکان نیست. معاون سیاسی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه مسئولیت اصلی تولید کتابهای مناسب بر عهده نویسندگان است و متاسفانه وضعیت این حوزه در جامعه امروز آنگونه مطلوب نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]