واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
فرزندتان بین 9 تا 12 ماهگی باید بتواند به اشیا، افراد و حیوانات اشاره کند زمان و جزئیات چکاپ نوزادتان از ماه نهم تا سه سالگی را اینجا بخوانید. ماه نهم
اندازهگیری قد و وزن کودک: شیرخوار اکنون در فاز ثابت رشد قرار دارد، پس اگر نسبت به ویزیت قبلی رشد وزنی و قدی زيادي نداشت نگران نشوید.
درباره نکات ایمنی در خودرو، خانه و انواع وسایل سمی از پزشکتان بپرسید.
بررسی رنگ پوست کودک برای تشخیص کمخونی فقر آهن احتمالی
تجویز انواع ویتامینهای مورد نیاز کودک
بررسی خلقوخو، تکامل، رفتار، بینایی و شنوایی
در این سن کودک شبها مرتب از خواب میپرد زیرا دلش برای بازیها و شگفتیهای دنیا که در طول روز تجربه کرده تنگ میشود. معمولا شیرخواران 9 ماهه شبها 11 ساعت و روزها 3 ساعت میخوابند.
کودک میتواند خودش غذاهای انگشتی را به دهانش برساند.اگر فرزندتان در غذا خوردن و استفاده از لیوان مشکل دارد به پزشک بگویید.
خزیدن روی زمین: او میتواند خودش را به سمت چیزی که میخواهد برساند و برای بلند شدن دستهایش را روی زمین فشار دهد.
مهارت کلامی:
هجاهایی شبیه کلمههای معنادار میگوید، مثل« دا دا»اگر فرزندتان هیچ صدایی تولید نمیکند یا نسبت به قبل خیلی ساکتتر شده پزشک را در جریان بگذارید.
فرزندتان بین 9 تا 12 ماهگی باید بتواند به اشیا، افراد و حیوانات اشاره کند.
او یاد میگیرد از انگشتهایش برای کارهای ظریف استفاده کند.
فرزندتان باید بتواند هنگام تکیه دادن به جایی وزنش را روی پاهایش بیندازد.اگر شیرخوارتان نمیتواند به جایی تکیه دهد یا از یک دست یا پایش بیشتر استفاده میکند حتما با پزشک مشورت كنيد.
در دوازده ماهگی کودکان باید واکسن سرخک-سرخجه –اوریون را دریافت کنند
ماه دوازدهم :
اندازهگیری قد و وزن کودک: کودک در يك سالگی 3 برابر وزن تولدش شده و اگر از این الگو بالاتر یا پایینتر باشد پزشک پیشنهادهای لازم را میدهد.
دریافت واکسن سرخک-سرخجه –اوریون
تشخيص و آموزش مراقبت از کودک در سرماخوردگی، بریدگی و هرگونه سانحه
دقت به افزایش مهارتهای تکاملی کودک و پیشگیری از فقدان آنها
بررسی خلقوخو، تکامل، رفتار، بینایی و شنوایی
خواب: فرزندتان دنیای پیرامون را تازه شناخته پس به خوابیدن علاقه ندارد. بچه يك ساله شبها حداکثر 11 ساعت و روزها حداکثر 3 ساعت میخوابد.
دندان: کودک در این سن 8 دندان دارد و ممکن است دچار تورم، قرمزی یا درد لثه شود. با خمیر دندان بدون فلوراید دندانهای او را مسواک بزنید و برای درمان ناراحتیاش از پزشک کمک بخواهید.
مهارتهای حرکتی: فرزندتان در این سن کمکم میتواند خودش را بالا بکشد، بایستد و راه برود. اگر قادر به انجام این کارها نیست، نگران نشوید. خیلی از بچهها تا 15-14 ماهگی راه نمیافتند. اگر فرزندتان نمیتواند روی زمین چهار دست و پا راه رود، تغییر جهت دهد یا وزنش را روی پاهایش نگه دارد به پزشک اطلاع دهيد.
میتواند از هر دو دستش به طور همزمان برای بازی استفاده کند.
مهارت کلامی: او میتواند کلمههای ساده مثل « ماما» یا « بابا» « آبَ» را بگوید و با شنیدن نامش برگردد یا با شنیدن لغات آشنا برای صحبت کردن علاقه نشان دهد.اگر فرزندتان ساکت است و صدایی در نمیآورد یا نسبت به قبل خیلی آرامتر شده پزشک را در جریان بگذارید.
ماه هجدهم :
اندازهگیری قد و وزن
واکسیناسیون : یادآور اول واکسن سهگانه و یادآور اول فلج اطفال
تشخیص هرگونه بیماری احتمالی از قبیل سرماخوردگی، عفونت گوش، آنفلوآنزا
پاسخ دادن به پرسشهای شما درباره آموزش دستشویی رفتن
بررسی شنوایی و بینایی
تجویز قطره فلوراید
خواب: نوپایان شبها 11 ساعت میخوابند و روزها هم 3-2 ساعتی چرت میزنند. برای خوابیدن بازی درمیآورند چون از بیداری بیشتر لذت ميبرند.
میتوانید برای اطلاع از خوراکیهای مناسب برای رشد فرزندتان او را نزد متخصص تغذیه ببرید و برنامه غذایی مناسبی دریافت کنید.
مهارت حرکتی: کودک بین 18-9 ماهگی باید راه بیفتد. اگر فرزندتان روی پنجههایش راه میرود یا وزنش را روی یک پایش میاندازد او را به متخصص اطفال نشان دهید.
مهارت تکلم: نه گفتن نشانه استقلال و تکامل مهارت تکلم است. کودک در این سن یاد میگیرد «نه» بگوید و به این ترتیب اطرافیان را به سلطه خودش در آورد. برای تشویق کودکتان به گفتن کلمات جدید از متخصص اطفال روشهای تقویت تکلم را بپرسید.
ماه بیست و چهارم
خواب: شبها 11 ساعت و بعدازظهرها 2 ساعت میخوابد. اگر فرزندتان شبها کابوس میبيند، متخصص او را در جریان بگذارید.
فرزندتان خوراکیها و تنقلات را کاملا میشناسد. از خوراندن بیاندازه تنقلات بیارزش از قبیل شکلات، چیپس، پفک،آلوچه و... به او خوددداری کنید. اگر نمیتوانید هوس او به تنقلات را کنترل کنید، از یک متخصص تغذیه با تجربه کمک بگیرید.
توالت رفتن را به او بیاموزید و روشهای مناسب برای این مهارت را از متخصص اطفال بپرسید.
مهارت حرکتی: فرزندتان باید بتواند توپ را شوت کند، خانهسازیها را روی هم بچیند، از مبل و پلهها بالا و پایین رود. اگر فرزندتان از عهده این کارها بر نمیآید با پزشکش مشورت کنید.
فرزندتان باید دستورهای دو قسمتی را بفهمد مثلا:« برو تو اتاقت و خرست رو بیار» اگر احساس میکنید فرزندتان منظورتان را نمیفهمد، او را نزد متخصص ببرید.
سه سالگی
اندازهگیری قد و وزن
سنجش فشار خون
بررسی بیماریهای مسری – به خصوص اگر کودک به مهد میرود.
بررسی علت شبادراری
بررسی شنوایی و بینایی
بررسی تخیلات کودک که سبب ترس او میشوند: مثلا تخیلات ناشی از یک صدا، تاریکی، تنهایی و...
تشخیص راست دست یا چپ دست بودن
بررسی رفتارهای فرزندتان: ادب، خشونت، بیش فعالی و... چکاپ کامل نوزادان (قسمت اول) منبع:bartarinha.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]