تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هنگام بى نيازى شكر مى گزارد و منافق هرگاه بى نياز شود طغيان مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817002175




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرنوشت دلار در ایران بعد از افزایش نرخ بهره آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سرنوشت دلار در ایران بعد از افزایش نرخ بهره آمریکا
تصمیم اخیر فدرال رزرو برای افزایش بهره بانکی،اقتصادهای دنیا را دوباره شوکه کرد؛شوکی که سبب شده ارزش دلار در همه بازارها از جمله ایران رو به افزایش بگذارد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرآنلاین،این دومین شوک دلار به بازارهای جهانی است.شوک اول انتخاب دونالد ترامپ که دلار را در مقابل سایر ارزها تقویت کرد و شوک دوم افزایش نرخ بهره بانکی از 0.5 درصد به 0.75 درصد.حالا اقتصادهای بزرگ دنیا در آستانه شروع سال 2017 میلادی با این واقعیت روبرو شده اند که باید بار دیگر حاکمیت دلار را در معادلات اقصادی بپذیرند.اگرچه 0.25 درصد افزایش می تواند تبعاتی به جا بگذارد اما شوک ناشی از ادامه دار بودن این افزایش تا سقف 1.5 درصد از همین امروز در اقتصادهایی که برپایه دلار تجارت می کنند،دیده می شود.


برای کشورهای نفت خیز این افزایش نرخ بهره آمریکا به معنی پذیرش بخشی از تورم خارجی خواهد بود.چه آنکه با افزایش نرخ بهره بانکی آمریکا،نرخ تورم در اقتصادها افزایش یافته و فروشندگان نفت باید آماده پذیرش تورم خارجی علاوه بر تورم داخ کشور خود باشند.


تحلیل گران می گویند،تصمیم فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره در 10 سال اخیر بی سابقه بوده است؛تصمیمی که سبب شده دلار قدرت خود را دربرابر سایر ارزها بازیابد و از سویی با قدرت گرفتن دلار حالا دیگر سرمایه گذاران بازار آمریکا و هر آنچه به این کشور مرتبط می شود را به سایر بازارها ترجیح می دهند.این اتفاق برای اقتصادهای نوظهور هم شوک برانگیز و در عین حال کندکننده رشد اقتصادی محسوب می شود.اگرچه چین هنوز اقدام مقابله به مثلی به این تصمیم  انجام نداده اما با توجه به اینکه بخش بزرگی از بازار آمریکا در تصاحب کالاهای چینی است،باید منتظر واکنش چینی ها به این تصمیم بود.


مرتضی ایمانی راد کارشناس ارشد اقتصاد بین الملل در این رابطه به خبرآنلاین می گوید:«بر همه محرز شده که سیاست های پولی و کاهش نرخ بهره در اقتصاد آمریکا جواب نداده و همه تزریق های پول به اندازه کافی نتوانسته کل اقتصاد آمریکا را از بحران کاهش بدهد . بنابراین آنطور که دلار با توجه به این چشم انداز تقویت شده و به بالاترین حد خود در 14 سال گذشته رسیده و اگر هم مقدار خود را با این روند افزایش حفظ کند که به نظر می رسد آن را حفظ خواهد کرد. »


آنچه واضح است اینکه، بازارهای نفت طلا و بورس از این تصمیم شوکه اند و در سایر بازارهای مالی نیز نرخ‌های برابری ارز ،  قیمت کالاها و فلزات اساسی نسبت به این تصمیم واکنش نشان داده و راه افزایش در پیش گرفته اند.


شوک بهره و اقتصاد ایران


در حالی که اقتصاد ایران این روزها درگیر حاشیه های موسسه میزان برای حوزه پولی و بانکی است،در بازار ارز قیمت ها خزنده رو به بالا می رود.حالا تصمیم فدرال رزرو هم  می تواند بهانه خوبی برای سوداگران بازار ارز باشد که قیمت دلار در بازارهای جهانی بالا رفته و چرا بازار ایران از این قاعده مستثنی نباشد.این درحالی است که بازار ارز در ایران همانند بازار سایر کشورها نیست.براساس قانون بازار ارز در ایران "شناور مدیریت شده" است.یعنی شیر ارز در اختیار بانک مرکزی است و هر زمان افزایشی در بازار اتفاق بیفتد با عرضه ارز به بازار تقاضای کاذب را پوشش داده و مانع از افزایش قیمت ها می شود. با این حال در ماههای اخیر به نظر می رسد این ابزار چندان کارکردی نداشته است.چه آنکه قیمت ها هنوز میل به افزایش دارد.


مرتضی ایمانی راد تحلیل گر ارشد اقتصاد بین المللی در این رابطه می گوید:«وقتی بازار پول ،سکه و ارز دچار التهاب می شود، این نوسان بالا شرایط خوبی برای ورود سوداگران به عرصه اقتصاد ایران دارد و سبب می شود که سوداگری بیشتر می شود،نتیجه این می شود که قیمت کالاها افزایش قابل توجهی نخواهدداشت و فقط کالاهایی که  موضوع فعالیت های سوداگری است افزایش می یابد که همان طلا  و دلار خواهد بود.»


اگرچه به نظر می رسد که بانک مرکزی برای حفظ دستاورد تورم تک رقمی مانع از افزایش نرخ ارز به بیش از 4 هزار تومان شود،اما قطعا بازارهای دیگر مثل طلا از این اتفاق مصون نخواهند ماند.سال آینده میلادی، سال افزایش طلا خواهد بود.


البته برخی کارشناسان پیش بینی می کنند که این تصمیم رکود را در اقتصاد ایران کاهش خواهد داد.به این دلیل که با تقویت دلار و افزایش قیمت فلزات در بازارهای جهانی،درآمدهای ایران از محل صادرات محصولات غیر نفتی افزایش یافته و ارزهای وارد شده می تواند در بخش تولید هزینه شود.اتفاقی که در سالهای گذشته به دلیل کاهش قیمت فلزات در بازارهای جهانی سبب افزایش رکود صنایع معدنی ایران شده بود.




۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن