واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روسیه هواپیمای سوپرجت به ایران میفروشد/امضای تفاهمنامه احداث نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی/ ارزش سرمایهگذاری ۱.۶ میلیارد دلار
وزیر انرژی روسیه با اشاره به قرارداد برای احداث نیروگاه اتمی بوشهر و برقیسازی خطوط ریلی در ایران گفت: در حال حاضر برای فروش هواپیمای سوپرجت به ایران در حال مذاکره هستیم.
آفتابنیوز : الکساندر نواک امروز در همایش تجاری ایران و روسیه در تهران با بیان اینکه در یک سال گذشته موفقیتهای خیلی بزرگی داشتهایم، گفت: موافقتنامه سرمایهگذاری دو کشور بین وزارتخانههای اقتصاد ایران و روسیه به امضا رسید.
وی افزود: همچنین تعرفه عرضهها را برای برخی اقلام پایین آوردیم و کریدور سبز را راهاندازی کردیم.
نواک بیان داشت: موافقتنامههایی هم بین سفارت دو کشور برای تسهیل روادید به امضا رسید.
وی با بیان اینکه محور نخست کار بین دو کشور حل مسائل حقوقی یکی از رویکردها بین ایران و روسیه برای پیشبرد تجارت بین دو کشور بود، گفت: کارهای زیادی برای توسعه همکاری بانکی انجام شد و حتی صحبت از ارز ملی بین کشورها به میان آمد، به طوری که میخواهیم از ریال و روبل برای مبادلات استفاده کنیم.
وزیر انرژی روسیه تصریح کرد: بانکهای مرکزی و نهادهای پولی شرایط را به بهترین شکل تغییر دادند و جابهجایی پول به بهترین شکل انجام میشود و 10 بانک بزرگ از طرف ایران و همچنین از طرف روسیه شروع به کار کردهاند و این روند ادامه خواهد داشت و تیمی برای این قضیه در نظر گرفته شده، تا مشکلات را حل کند.
نواک اظهار داشت: محور دوم توافق بر سر پروژههای بزرگ است به طوری که سال گذشته اولین یادداشت تفاهم امضا شد و الان روی جزئیات آن کار میشود.
وی بیان داشت: وزارت دارایی دو کشور برای تخصیص اعتبار 2.5 میلیارد دلاری کار میکند که این قرارداد برای احداث نیروگاه اتمی بوشهر و برقیسازی خطوط ریلی در ایران بوده و در کنار آن پروژهها دیگر هم به امضا میرسد.
وزیر انرژی روسیه تصریح کرد: در حال حاضر هم در حال مذاکره برای فروش هواپیمای سوپرجت به ایران هستیم.
نواک با تأکید براینکه ما فقط مشغول اجرای پروژهها نبودهایم بلکه شرایط را فراهم میکنیم که کار برای شرکتها تسهیل شود، گفت: امروز شرکت دولتی روسی با دو بانک ایرانی موافقتنامه امضا کرده است.
وی تصریح کرد: در حوزه انرژی هم سابقه همکاری طولانی در بحث ساخت نیروگاههای اتمی و برقی داریم و امروز بعد از لغو شدن تحریمها شرکتهای ما بین خودشان برای کار روی میدان گازی و نفتی توافقنامه امضا کردند.
وزیر انرژی روسیه بیان داشت: ما امیدواریم این اقدامات محرکی برای فعالیتهای اقتصادی باشد تا روی پیشرفت تکنولوژی کار کنیم.
نواک همچنین به محور سوم فعالیتها بین ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: امضا موافقتنامه برای تجارت آزاد با اورسیا است که کارهای زیادی در این رابطه توسط کارشناسان انجام شده و کمیسیون تجاری اورسیا تصمیماتی را در این ارتباط اتخاذ کرده است و رهبران کشورهایی که در اتحادیه اورسیا حضور دارند تصمیماتی را برای منطقه آزاد تجاری اتخاذ میکنند.
به گزارش فارس، وی همچنین با بیان اینکه از نتایج گزارشات امروز بین وزارتخانههای دو کشور راضی هستم، گفت: این رضایت نه تنها در بحث اقتصاد بلکه فرهنگ و روابط انسانی هم شامل میشود که در سطح بالا نتایج خوبی به دست آوردهایم.
وزیر انرژی روسیه افزود: من امیدوار به چشمانداز خوب بین روابط دو کشور ایران و روسیه هستم و منتظر استفاده شرکتها از امکانات برای برقراری ارتباط تجاری و سرمایهگذاری مشترک هستم.
امضای تفاهمنامه احداث نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی میان ایران و روسیه
همچنین یادداشت تفاهم احداث یک نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی در استان هرمزگان به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار میان وزیر نیروی ایران و وزیر انرژی روسیه امضا شد.
«حمید چیتچیان» وزیر نیرو در حاشیه آیین امضای یادداشت تفاهم احداث نیروگاه 1400 مگاواتی حرارتی که قرار است در هرمزگان صورت بگیرد، گفت: ارزش سرمایهگذاری این تفاهمنامه 1.6 میلیارد دلار برآورد میشود که قرار است یکی از شرکتهای با تجربه کشور روسیه آن را احداث کند.
وزیر نیرو ادامه داد: قرار است این نیروگاه در هرمزگان که شامل چهار واحد 350 مگاواتی است توسط شرکت روسی احداث و تحویل داده شود.
چیتچیان در پاسخ به این سؤال که آیا سفر وزیر انرژی روسیه و دیدار با مسئولان وزارت نیرو در راستای احداث همین یک نیروگاه بوده است، گفت: صحبتهای اولیه نیز در این دیدار با طرف روسی در زمینه احداث نیروگاه برق آبی صورت گرفته است که فعلاً در مراحل اولیه است.
وی با اشاره به اینکه صنعت برق مدام در حال تغییر است و تحولات زمانه نیز گواه بر این امر است، افزود: طرحهای بیشماری در صنعت آب و برق وجود دارد که در مرحله انتهایی خود قرار دارد و امیدواریم با تدبیر و خلاقیت مدیران شرکتها به بهرهبرداری برسند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بسیاری از ردیفهای بودجه مربوط به صنعت برق در لایحه بودجه 96 کاهش یافته است و این مسئله میتواند برای شرکتهای استانی در صنعت برق که بایستی برای تأمین مالی پروژههای عمرانی خود به سراغ منابع جایگزین از جمله جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی بروند تلنگری باشد.
۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]