واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: : یک عضو هیئت نظارت بر برجام از تصمیماتی در واکنش به تصویب طرح تمدید ایران در سنای آمریکا خبر داده و نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل هم خواستار عمل تمامی طرفهای توافق هستهای به تعهدات خود شده است.
به گزارش تراز ، سایت شبکه دولتی بی بی سی، با انعکاس اظهارات علی اکبر ولایتی، عضو هیئت نظارت بر برجام، درباره تصمیمهایی که این هیئت در مورد تمدید تحریم ایران از سوی امریکا گرفته شده نوشت: یک عضو هیئت نظارت بر برجام از تصمیماتی در واکنش به تصویب طرح تمدید ایران در سنای آمریکا خبر داده و نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل هم خواستار عمل تمامی طرفهای توافق هستهای به تعهدات خود شده است.
به نوشته بی بی سی، علی اکبر ولایتی، مشاور آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و عضو هیئت نظارت بر برجام، گفته است که "جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکاییها و مصوباتی که مجالس آمریکا داشتهاند حتما موضعی مناسب اتخاذ خواهد کرد و اعلام نتیجه دور نخواهد بود." وی افزوده است که "جزئیات تصمیمهایی که در جلسه چهارشنبه این هیئت گرفته شده به زودی به آگاهی مردم خواهد رسید و یقینا مردم از شنیدن آن خوشحال و دشمن ناامید خواهد شد."
آقای ولایتی در مورد زمان اعلام تصمیم و علت تاثیر مثبت آن بر مردم توضیحی نداد اما گفت که در جلسه هفته گذشته "مقدمات" این واکنش مورد بررسی قرار گرفت و در مورد آن تصمیماتی اتخاذ شد.
مشاور رهبر جمهوری اسلامی گفته است که ایران به تعهدات خود در اجرای برجام عمل کرده اما "آمریکاییها به خصوص در رابطه با حوزه اقتصادی به وعدههای خود عمل نکردهاند." وی افزود که "نفس اینکه در سنا و [مجلس نمایندگان] کنگره آمریکا این تحریمها را تمدید کردهاند باید گفت که تمدید آن با اینکه مجددا تحریم برقرار شود عملا فرقی نمیکند، یعنی تمدید و تحریم فرقی ندارد و اینکه اینها این اقدام را انجام دادهاند بدون پاسخ نخواهد ماند."
آقای ولایتی همچنین گفته است اینکه رئیس جمهوری آمریکا مصوبه کنگره را امضا کند یا نکند، جمهوری اسلامی واکنش متفاوتی نشان خواهد داد اما تاکید کرد که "در مورد همین کاری که تا به حال انجام شده هم واکنش مناسبی خواهد داشت و تصمیمها در موردی که باید انجام شود اتخاذ شده است." وی گفت که "قرار شده فعلا جزئیات این تصمیم گفته نشود" هر چند افزود که "اعلام نتیجه دور نخواهد بود."
چندی پیش، سنای آمریکا با ٩٩ رای موافق و بدون رای مخالف قانون تحریم ایران را به مدت ده سال دیگر تمدید کرد. پیشتر مجلس نمایندگان نیز با ٤١٩ رای موافق در برابر ١ رای مخالف به تمدید این قانون رای داده بود. رئیس جمهوری آمریکا از حق وتوی این مصوبه برخوردار است هر چند طبق قوانین آمریکا، اکثریت قاطع نمایندگان کنگره میتوانند وتوی رئیس جمهوری را خنثی کنند و با توجه به اکثریت آرای موافق در هر دو مجلس کنگره به این مصوبه، این احتمال وجود دارد که در صورت وتوی این مصوبه، تصمیم رئیس جمهوری بلااثر بماند.
در واکنش به تصویب این طرح در کنگره، به نقل از مقام نزدیک به رئیس جمهوری آمریکا گزارش شد که "هرچند ما فکر نمیکنیم که تمدید قانون تحریمهای ایران ضرورتی داشته باشد، اما معتقد نیستیم که تمدید دقیق آن توافق هستهای را نقض میکند."
مقامات جمهوری اسلامی گفتهاند که ایالات متحده با پذیرش برجام متعهد شده تمامی تحریمهای وضع شده علیه ایران را لغو کند. آنان همچنین ایالات متحده را متهم میکنند که با وجود وعدههای مکرر، حتی در اجرای بعضی از تعهدات مشخص در برجام، از جمله در زمینه لغو محدودیتهای بانکی و مالی مرتبط با برنامههای هستهای اقدام جدی صورت نداده و جمهوری اسلامی همچنان با مشکلاتی در زمینه همکاری مالی با موسسات خارجی مواجه است.
مقامات جمهوری اسلامی انتظار داشتهاند که با اعلام برجام، روابط اقتصادی و تجاری ایران با خارج به طور کامل برقرار شود و به خصوص، شرکتهای خارجی به احیای روابط قبلی و سرمایهگذاری گسترده در صنایع نفتی مبادرت ورزند. این تحولات در حد انتظار برآورده نشده است. جمهوری اسلامی عدم اجرای تعهدات آمریکا در قالب برجام را مسئول این وضعیت دانسته اند.
منبع: جام نیوز
زمانبندی انتشار: 23 آذر 1395 - 13:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]