واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اعتراف نتانياهو به «دروغهاي هستهاي» عليه ايران
نخستوزیر رژیم صهیونیستی هرچند در اعترافي بيسابقه صحت اظهارات ايران درباره عدم حركت به سوي ساخت بمبهستهاي را تأييد كرد، اما از قصد خود براي تشويق ترغيب رئیسجمهور منتخب امریکا به برهم زدن برجام خبر داد.
بنیامین نتانیاهو که با برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه «سیبیاس» روز یکشنبه گفتوگو میکرد، گفت در دیدار با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا از وی خواهد خواست که توافق هستهای با ایران را بر هم بزند. وي در مورد اینکه در صورت کنار رفتن امریکا، دیگر امضاکنندگان توافق با این کار همراهی نخواهند کرد، گفت: فکر میکنم گزینههایی که داریم بسیار بیشتر از چیزی است که تصور میکنید، خیلی بیشتر، در مورد آنها با رئیسجمهور ترامپ صحبت خواهم کرد. وي با تأكيد بر اينكه راههای مختلف برای لغو کردن این [توافق] وجود دارد، از «پنج چیز» در مورد لغو برجام سخن گفت که قصد دارد آنها را با ترامپ در میان بگذارد. نتانیاهو تأكيد كرد كه «برخلاف دیگران» تصور میکند امضای برجام راه را برای رسیدن ایران به سلاح اتمی هموار کرده است، چراکه پیش از برجام تهران از تحریمها و اقدامات غرب در برابر تلاش برای پیشبرد برنامههای هستهایاش «میهراسید». نتانیاهو که با برنامه خبری- تحلیلی ۶۰ دقیقه شبکه ان.بی.سی. امریکا گفتوگو کرده ضمن ابراز خرسندی از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهوری جدید امریکا گفت هیچ تردیدی در میزان «ارادت و حمایت» آقای ترامپ از جامعه یهودیان و کشورش ندارد.
با وجود اين یهودیان مقیم امریکا در جریان رأیگیری روز هشتم نوامبر به نامزد جمهوریخواهان روی خوش نشان ندادند و بنابر نظرسنجیهای بعد از انتخابات، ۷۱ درصد از امریکاییهای یهودی به هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات رأی دادند. نتانياهو كه همه موجوديت رژيمش مرهون حمايت انگليس و امريكاست، درباره اختلاف نظرش با باراک اوباما، رئیسجمهوری امریکا، بر سر مسئله هستهاي ایران گفت كه اين مخالفت موضوعی شخصی نبوده و او همواره برای آقای اوباما احترام قائل بوده است و تنها به دلیل دغدغهاش برای اسرائیل بوده كه مخالف برجام بوده است. نتانیاهو گفت: توافق هستهای از لحاظ اطلاعاتی هم اهمیت چندانی ندارد و تلآویو به اندازه کافی از اطلاعات در این رابطه برخوردار است.
اعتراف به راستگويي ايران و همراهي اعراب
نخستوزير رژيم جعلي صهيونيستي در پاسخ به این سؤال که آیا برهم خوردن توافق موجب حرکت ایران به سمت بمب اتم نمیشود، اعتراف كرد كه ايران پیش از آنکه توافقی باشد هم به سمت بمب حرکت نکرده بود، هرچند در توجيه دليل اين اعتراف مدعي ترس ايران از اقدام تلافیجویانه شد. نتانیاهو در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سؤال که آیا توافق هستهای موجب نزدیکی تلآویو و کشورهای عربی شده، گفت: درست است میتوانم بگویم تنها چیز خوبی که توافق با ایران داشت، این بود که دولتهای عربی و اسرائیل را به هم نزدیکتر کرد. نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بخش ديگري از اين مصاحبه افزود: میتوانم به شما بگویم که جایگاه اسرائیل در جهان عرب تغییر کرده، چراکه از دید آنها اسرائیل دیگر یک دشمن نیست بلکه یک متحد در نبرد اجتنابناپذیر با اسلام شبهنظامی است، چه جریان شیعی تحت رهبری ایران و چه با سنیهای شبهنظامی تحت رهبری داعش. وي از اردن و مصر به عنوان کشورهایی یاد کرد که تلآویو رابطه نزدیکی با آنها دارد، او با این حال از پاسخ مستقیم به سؤال خبرنگار در مورد رابطه اسرائیل و عربستان طفره رفت. نخستوزير رژيم در برابر اصرار خبرنگار که گفت آیا تلآویو در حال ایجاد یک ائتلاف ضدایرانی در خاورمیانه است، گفت: نیازی به ایجاد شدنش نیست. همین حالا وجود دارد.
خطدهي رسانه اي به ترامپ
از همين الان مشخص است كه لابي صهيونيستي نزديك به راستگرايان اسرائيلي كه روي انتقادات برجامي ترامپ حين كمپين حساب كردهاند، كار خود را در رسانههاي جريان اصلي شروع كردهاند و در حال خط دادن به ستاد ترامپ هستند. در همين راستا پایگاه خبری بلومبرگ به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا توصیه کرد که توافق هستهای با ایران را پاره نکند، اما با اعمال تحریمها و محدودیتهای بیشتر، به ایران فشار بیاورد. در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه بهتر است ترامپ در برابر شعار انتخاباتی خود برای ازبین بردن توافق هستهای «فاجعهبار» با ایران مقاومت کند، به رئيس جمهور جديد امريكا توصيه شده است ترامپ باید با فشارهای سیاسی و دیپلماسی ایران را مجبور کند به توافق پایبند بماند. تمدید تحریمهای ایران از سوی کنگره به او کمک کرده و کار او را برای فشار آوردن به ایران آسانتر میکند. بلومبرگ با درخواست اینکه ترامپ نباید به سیاست چشمپوشی از نقضهای توافق توسط ایران مانند تولید بیشازحد آب سنگین ادامه بدهد، نوشت: ترامپ باید شفاف بگوید کوچکترین نقضها را نیز تحمل نخواهد کرد. او باید پیش پنج کشور دیگر که توافق را امضا کردند برود و برای یک واکنش فرامرزی (به ایران) مانند برگرداندن برخی تحریمها علیه شرکتهای خاصی در ایران با آنها مذاکره کند، حتی اگر آنها نیز درنگ کنند امریکا میتواند یکجانبه تحریمهای بیشتری اعمال کند. این پایگاه خبری امریکایی ادامه داد: در طولانی مدت، شش کشور (گروه 1+5) باید تلاش کنند برای تغییر توافق هستهای و توافقات جانبی آن دوباره مذاکره کنند. شاید ایران نیز به آمدن پای میز مذاکره مشتاق باشد زیرا معتقد است با تحریمهای دیگر امریکا هنوز استفاده از دلار برایش میسر نشده و چیز زیادی از 100 میلیارد دلار داراییهای بلوکهشدهاش نیز آزاد نشده است. بلومبرگ در پایان توصیههایی را نیز برای اعمال تحریمها و محدودیتهایی ورای توافق هستهای داشته و تأکید میکند: ترامپ باید بهخاطر آزمایش موشکهای بالستیک به ایران فشار بیاورد. او باید سیاست اوباما در مسلح کردن عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس را ادامه دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]