واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حزبالله به عهد جدید لبنان چگونه مینگرد؟
همه منتظر بودند تا سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در باره پیروزیهای نظامی اخیر در حلب سخن بگوید و خط و نشانهای جدیدی پیرامون رویارویی دو محور اصلی در سوریه کشیده و آخرین مواضع حزبالله و محور مقاومت را در منطقه بیان کند اما وی به سرعت و گذرا از پیروزیهای نظامی حلب گذشت.
آفتابنیوز : به گزارش خبرنگار ایسنا از بیروت، وی با ذکر این نکته که پیروزی در حلب دارای انعکاسهایی بر همه درگیریهای نظامی در سوریه، موصل و منطقه خواهد بود، گفت: منطقه وارد مرحله جدیدی شده است که در نتیجه آن برخی طرحها در لبه پرتگاه و شکست قرار گرفتهاند.
دبیرکل حزبالله آنگاه تمام سخنان خود را به تحولات در لبنان اختصاص داد.
لبنان پس از انتخاب میشل عون شاهد تحولات سیاسی جدیدی است. به رغم تعیین سعد حریری به نخست وزیری اما به دلیل اختلاف دیدگاهها در تقسیم کرسیهای هیئت دولت و واگذاری وزارتخانهها براساس حجم فراکسیونهای پارلمانی و سیاسی، دولت لبنان هنوز شکل نگرفته است.
در این میان گروهی از سیاستمداران و جریانهای سیاسی که به قول سید حسن نصرالله آتش بیار معرکه و راه انداز فتنهها هستند، تلاش کردهاند تا یکبار حزبالله و بار دیگر نبیه بری و یکبار هم سلیمان فرنجیه را مسبب تعطیل و انسداد سیاسی جدید معرفی کنند. در کنار این اتهامات تلاش شده تا بین حزبالله و جریان آزاد ملی لبنان اختلاف ایجاد کرده تا حدی که برخی از این تحلیلها و گمانه زنیهای ساختگی پا را فراتر از رویاروییهای سیاسی برده و اعلام کردهاند که لبنان در آستانه بروز جنگ داخلی جدیدی است.
سید حسن نصرالله در بیان مواضع سیاسی حزبالله، به همه این اتهامات پاسخ داد و دیدگاههای حزبالله را به شکل شفافی اعلام کرد که مهمترین محورهای آن تحت عنوان "حزبالله و عهد جدید لبنان" به این شرح است:
1- روابط بین حزبالله و جریان آزاد ملی وابسته به "میشل عون" رییس جمهور لبنان همچون گذشته متین و استوار است و هیچگونه خللی در آن ایجاد نشده است و مانند قبل گفتگوها و هماهنگی دو طرف در همه زمینههای مربوط به لبنان ادامه دارد.
2- حزبالله لبنان هرگز مخالف توافقات سیاسی جریان آزاد ملی لبنان با دیگر طرفهای مسیحی از جمله حزب نیروهای لبنانی (قوات لبنانیه به ریاست سمیر جعجع) نبوده و نیست؛ گرچه حزبالله دارای اختلاف مواضع با این حزب سیاسی است، فراتر از این، حزبالله با توسعه این توافقات از سوی جریان آزاد ملی نیز حمایت میکند.
3- تشکیل هم پیمانی دوجانبه مسیحی (جریان آزاد ملی و حزب نیروهای لبنانی) در برابر هم پیمانی دوجانبه شیعی (حزبالله و سازمان امل) یک اندیشه وهمی است و هیچگونه تقابلی در این دو وجود ندارد و کسانی از بروز چنین جبهههای سیاسی خبر میدهند که به دنبال ایجاد فتنه سیاسی و ایجاد اختلافات در عهد جدید لبنان هستند.
4- حزبالله لبنان در قبال توسعه روابط سیاسی لبنان و سفر رییس جمهور به خارج و به هر کشوری براساس مصالح لبنان، مخالفتی ندارد چه این سفر با سفر به سعودی یا دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس یا کشورهای اروپایی و یا ایران یا سوریه آغاز شود و انتخاب "سفر آغازین" به عهده و در اختیارات شخص رییس جمهور لبنان است، آنچه ممنوع است فقط رژیم اشغالگر قدس است.
5- حزبالله از افزایش هم پیمانیهای مسیحی بین جریان آزاد ملی با دیگر جریانات و احزاب مسیحی حمایت میکند تا از دو جانبه به سه جانبه یا چهارجانبه ارتقاء یابد اما حزبالله به عنوان یک هم پیمان برای جریان آزاد ملی، انتظار دارد که روابط بین این جریان با جریان المرده به ریاست سلیمان فرنجیه همچون گذشته محکم و استوار باشد.
6- حزبالله لبنان برای تشکیل سریع دولت وحدت ملی لبنان با نبیه بری "رییس پارلمان"، جریان آزاد ملی و شخص رییس جمهور"میشل عون" در ارتباط دایمی است. حزب الله معتقد است هیچ طرف سیاسی در لبنان قصد ایجاد مانع برای تشکیل سریع حکومت را ندارد.آن چه از آغاز تعیین سعد حریری به عنوان نخست وزیر به عنوان اصلی ثابت مد نظر بوده این است که این دولت باید دولت وحدت ملی باشد و همه جریانات و احزاب سیاسی مهم را شامل شود. از نگاه حزبالله وجود شخص رییس جمهور "میشل عون" به عنوان فردی پایبندی به اصول ملی بهترین ضمانت برای ادامه کار دولت وحدت ملی است و حزبالله به دنبال هیچ ضامن دیگری در حکومت نیست.
7- حزبالله انتخاب میشل عون به ریاست جمهوری لبنان را عهد جدیدی برای لبنان میداند که در آن همه احزاب و جریانات باید با یکدیگر برای موفقیت آن همکاری کنند. در عهد جدید تشکیل دولت باید به گونهای باشد که همه طرف ها را نمایندگی کند و در عی حال به سرعت باید به منظور حل مشکلات مردم تشکیل شود.
8- دولتی که تشکیل خواهد شد در حقیقت یک دولت انتقالی خواهد بود و زمینه برگزاری انتخابات پارلمانی براساس قانون انتخابات جدید را فراهم میکند، از همین رو طرفهای سیاسی نباید انتظارات را از عهد جدید ریاست جمهوری و دولت منتخب بالا ببرند، دولت منتخب از پارلمان جدید در حقیقت دولتی با فرصت کافی به منظور برآوردن خواستههای ملت خواهد بود.
9- مطالباتی برای واگذاری کرسیهای هیئت دولت براساس حجم پارلمانی و سیاسی به طرفهای مختلف وجود دارد که به شکلی ناشی از برخی اختلافات در دیدگاههای سیاسی است از همین رو هیچ طرفی حق ندارد طرف دیگر را به همین بهانه به تعطیلی تشکیل هیئت دولت متهم کند. توجیه اتهامات کار عبثی است که خود باعث انسداد و بروز اختلافات در کشور شده و راه تشکیل دولت وحدت ملی انتقالی را سد میکند.
10- حزبالله معتقد است موضوع "تشکیل هیئت دولت در اسرع وقت" با "قانون جدید انتخابات" دو مقوله کاملا جدا از هم هستند و هیچ دلیلی وجود ندارد که این دو را به هم متصل و یا مکمل یکدیگر نماییم. حزبالله خواستار تفکیک این دو مقوله از هم است چنانچه بسیاری از جریانات، احزاب و نیروهای سیاسی همین عقیده را دارند. دولت باید به سرعت تشکیل شده تا با تدوین قانون جدید، انتخابات صورت گرفته و دولت قوی از پارلمانی قوی به وجود آید. حزبالله معتقد است که قانون انتخاباتی جدید گذرگاه الزامی شکل گیری دولت قوی در عهد جدید است.
11- از نگاه حزبالله قانون انتخاباتی کنونی موسوم به قانون ستین هرگز نمیتواند اراده واقعی ملت را در ایجاد پارلمانی فراگیر به عنوان منتخب واقعی ملت تامین کند، حزبالله معتقد است قانون نسبی فراگیر در لبنان و توسعه دایره اداری حوزههای رای گیری در کل لبنان به شکلی که کل لبنان یک واحد تلقی شود (لبنان دایره واحد) بهترین راه و بهترین انتخاب به عنوان قانون جدید است تا مردم آزادانه و بدور از نظام طایفی انتخاب واقعی خود را انجام داده و نمایندگان به معنای واقعی منتخبان ملت باشند. قانون نسبی فراگیر مساوات انتخاباتی را برای همه شهروندان فراهم میکند و از دریچه چنین پارلمانی است که دولت قوی نیز شکل میگیرد که میتواند بانی ارائه خدمات به مردم و اصلاحات فراگیر در کشور باشد.
12- اکنون شرایط بسیار خوبی در لبنان حاکم است. پس از دوسال و نیم رییس جمهوری بر مسند ریاست است که مورد قبول همه طرفهای سیاسی در کشور است پس لازم است بدون توجه به شرایط منطقهای دولتی مستقل و قوی ایجاد کنیم که با برگزاری انتخابات براساس قانون جدید به سرعت به خدمت به مردم مشغول شود. از آغاز بحران و جنگ در سوریه چند سالی است برخی جریانات سیاسی نگاهها و افکار داخلی خود را در انتظار تغییرات منطقهای گذاردهاند و گذشت زمان ثابت کرده است که این نگاه، نگاهی اشتباه است از همین رو با توجه به شرایط داخلی و بدون توجه به تغییرات منطقهای در قالب همکاری و تعامل فراگیر، دولتی قوی برای خدمت به مردم تشکیل دهیم.
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]