واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برای نخستین بار در تبریز انجام می شود
تاسیس خیریه اهورای تبریز برای حمایت از نخبگان آذربایجان شرقی
شناسهٔ خبر: 3844889 - پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۳
استانها > آذربایجان شرقی
.jwplayer{ display: inline-block; } تبریز - خیریه ای برای نخستین بار جهت حمایت از بیماران خاص، زندانیان جرایم غیر عمد و نخبگان و مخترعان آذربایجان شرقی تاسیس می شود. به گزارش خبرنگار مهر، فریبا نازرضازاده مدیر این موسسه خیریه عصر پنج شنبه در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: هدف اصلی ما از تاسیس این موسسه، جهت کمک به هم نوعان است. درصدد این هستیم با تاسیس این خیریه به زندانیان جرایم غیر عمد که به دلیل اینکه قادر به پرداخت دیه نیستند و در زندان به سر می برند، کمک کنیم تا دوباره آزاد شوند. همچنین این خیریه از خانواده های بی سرپرست نیز حمایت خواهد کرد. وی خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شده از زوج های جوانی که قادر به تهیه جهیزیه خود نیستند، حمایت کنیم. البته یکی از مهم ترین اهداف تاسیس این خیریه، کمک به درمان بیماران خاص است. بیمارانی که نمی توانند هزینه درمان و دارو بپردازند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت. همچنین این موسسه در نظر دارد از مخترعان و نخبگان و صاحبان ایده برای تجاری سازی طرح های فناورانه و نو حمایت کند.
مخترعان و نخبگان در کشور حمایت نمی شوند در ادامه این نشست، یوسف رفیعی بیرامی، مدیر اجرایی این موسسه نیز اعلام کرد: بنده به عنوان یک مخترع و داشتن سابقه ۱۵ ساله در زمینه ی تحقیقات تجهیزات پزشکی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده ام. وی خاطرنشان کرد: امروز اگر از هر محقق و پژوهشگری مصاحبه ای شود، نارضایتی خود را از شرایط حمایتی کشور و مسئولان از مخترعان و پژوهشگران اعلام خواهند کرد. این مخترع برتر تبریزی بیان کرد: بنده نیز با وجود اختراعات جهانی، هنوز نتوانسته ام از حمایت مسئولان برای تجاری سازی طرح ها و اختراعات خلاقانه خود در زمینه تجهیزات پزشکی بهره مند شوم. این مشکل هم ناشی از عدم حمایت همه ی سازمان های متولی نخبگان چون بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و سایر انجمن ها و صنعت گران و سرمایه دارن است. رفیعی بیرامی تاکید کرد: برخی مواقع، به مخترعان پیشنهادات نامعقول همکاری جهت تجاری سازی ارائه می شود، با این حال این پیشنهادات بعضا به سرقت علمی طرح و ایده مخترعان منجر می شود. ایران در زمینه صادرات مغز به کشورهای معتبر صنعتی جهان جزو رتبه های برترجهانی است. وی اعلام کرد: خارجی ها سیاستی برای جذب ژنتیک غالب در جهان اقدام کرده اند. در نتیجه بی توجهی به افراد نخبه، متاسفانه افراد متفکر و صاحب ایده و صاحب ابداع از کشور خارج شده و به منظور ادامه ی تحصیلات تکمیلی و یا تشکیل خانواده یا به دست آوردن ثروت در کشورهای بیگانه مستقر می شوند و بعد از چندین سال کشور بیگانه از تمام جهان ژنتیک غالب را جذب خودش می کند. وی ادامه داد: زمانی که یک شخصی تصمیم می گیرد در یک کشور بیگانه به عنوان یک پناهنده ی علمی قرار گیرد ما نهایتا با شکست روبرو خواهیم شد و نباید دم از اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان بزنیم.
ایجاد صندوق حمایت از نخبگان این مخترع برتر تبریزی تاکید کرد: برای جلوگیری از این عوامل جدیدا صندوق هایی تحت عنوان سرمایه گذاری جسورانه شروع به کار کرده اند. امروزه کسی که اختراعی انجام می دهد پژوهش کافی را انجام داده ولی به فرجام نهایی نرسیده است. ما در شهر تبریز که همیشه شعار اولین ها را داده ایم، به لطف خانم رضازاده صندوقی را به منظور حمایت های مختلف افتتاح کرده ایم. وی بیان کرد: یکی از اهداف اصلی این صندوق، حمایت از نخبگان است. این موسسه سیستم بانکداری نیست که به دنبال کسب درآمدهای مختلف باشد. این موسسه با تکیه بر سرمایه ی خود از مردم حمایت خواهد کرد. مدیر اجرایی خیریه اهورای تبریز اظهار کرد: این موسسه تحت عنوان صندوق سرمایه گذاری اهورا در حال بازنویسی اساسنامه ها و اخذ مجوز های لازم برای فعالیت است، واحد های کاری برای آن در نظر گرفته شده. مقرر شده که با موسسات مختلف وارد تعامل کاری شود. شخصیت بنیانگذار این موسسه آکادمیک است حرکت های علمی خواهیم داشت متعاقب با این حرکت علمی با بخش های صنعت ارتباط برقرار خواهیم کرد. از پژوهش هایی که کاربردی هستند حمایت خواهیم کرد تا وارد چرخه ی اقتصادی استان شود. ما به صورت عملی و علنی برای اولین بار در تبریز این کار را اجرایی می کنیم. وی متذکر شد: مخترع الزاما بیزینسمن نیست و توانایی مالی ندارد. یک ایده تا زمانی که بیان نشده یک ایده ی متعلق به فرد است زمانی که ایده ی ثبت نشده بیان و عنوان شود در اختیار همگان خواهد بود و همه می توانند سو استفاده کنند. ثبت اختراع نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. مخترعانی که ثبت اختراع می کنند بعد از آن مرحله حمایتی دریافت نمی کنند. سازمان هایی هستند که دنبال ایده هستند و ایده ها را به صورت خام دریافت میکنند ولی در این موسسه بعد از ثبت اختراع که افراد ایده ی خود را ثبت کرده اند می توانند به این موسسه مراجعه کنند وبا داشتن ثبت اختراع هیچ سو استفاده ای از مخترعین نخواهد شد. این مخترع تاکید کرد: این موسسه در نظر دارد برای اولین بار جشنواره بین المللی اختراعات را در سطح تبریز برگزار کند. مخترعانی با اختراعات مختلف را از کشور جذب کرده و تجاری سازی کند. وی یادآور شد: ما میخواهیم مخترع و پژوهشگر را به بخش های صنعتی لینک کنیم و به صورت سمبلیک از اختراعات مخترعین حمایت کنیم و خط تولید را راه اندازی کنیم. می خواهیم ثابت کنیم که صندوقی با ظرفیت محدود میتواند کارهای بزرگ تولیدی انجام دهد. اگر سایر بخش های خصوصی و کابینه های دولت وارد همین مقوله شوند و این الگوریتم را الگوبرداری کنند مسلما اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش بنیان به صورت خیلی ملموس با آمار کمی و کیفی بالا خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]