تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840536762




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اين منم يا عكس من؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اين منم يا عكس من؟!
«‌اي آينه جادويي به من بگو در اين دنيا چه كسي از همه زيباتر است؟» البته شما بانوي من. اين جمله را در كارتون، سريال و...
نویسنده : سميه باستين* 
«‌اي آينه جادويي به من بگو در اين دنيا چه كسي از همه زيباتر است؟» البته شما بانوي من. اين جمله را در كارتون، سريال و داستان‌هاي قديمي بارها ديده، شنيده يا خوانده‌ايم و به خصلت بيمارگونه شخصيت آن كه گويي داراي خودشيفتگي مضاعف است پي برده‌ايم و شايد هم آن را مورد نكوهش قرار داده‌ايم و به خود باليده‌ايم كه خدارا شكر من اين چنين نيستم!


از موضوع نقاب‌هاي اجتماعي و شخصي روانشناس معروف يونگ سال‌ها گذشته و بيشتر افراد با آن آشنايي دارند. اما در دنياي تكنولوژي و مدرن امروز شنيدن اين جمله كه شما چقدر زيبا هستيد نه تنها نامتعارف نيست بلكه گاهي سبب افزايش اعتماد به نفس هم مي‌شود.


بنابراين بسيار عاميانه و شايع است. در چند دهه گذشته كه شايد علم شتاب چنداني نگرفته بود عكس انداختن با همان ژست و لباس و چهره طبيعي بسيار زيبا جلوه‌گر بود اما با پيشرفت و سرعت روز‌افزون دانش در زمينه ارتباطات و تصوير، كم كم اين نوع از ارتباطات به يك باره در ميان اقشار مختلف و در تمام دنيا تغيير كرد و سبك جديد و ساده‌اي را به وجود آورد به نام سلفي!


سلفي و عامل تنهايي

معادل فارسي كلمه سلفي يعني خودي. اين كلمه در دنياي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي به عنوان عكس شخصي كه فرد از خود مي‌گيرد و آن را به صورت آنلاين منتشر مي‌كند، معني مي‌دهد. اما دليل تمايل افراد به سلفي و انتشار آن در دنياي مجازي چيست؟ اصولاً انجام دادن هر عملي نياز به انگيزه‌هاي گوناگون دارد و براساس عوامل مختلف شكل مي‌گيرد.


از مهم‌ترين عوامل سلفي گرفتن مي‌توان به دو عامل اساسي اشاره كرد. اولي ماحصل تفكر افراد است و ديگري نتيجه بازخورد آن در محيط بيرون از ذهن است. در صورتي كه عملي از فرد صورت بگيرد و آن رفتار او مورد تشويق قرار بگيرد ناخودآگاه به صورت عمل و رفتار دائمي در ذهن فرد تصويب مي‌شود. در توجيه عامل دروني سلفي يا همان تفكر مي‌توان دليل عمده تنهايي را نام برد.


خود تنهايي كلمه‌اي است كه داراي دو ارزش است. يكي ارزش مثبت كه سبب مي‌شود افراد بيشتر به خويشتن خويش نظر بيندازند و اين عمل بيشتر شبيه عمل عارفان و افراد مذهبي و افرادي كه درونگرا هستند معني مي‌دهد. ارزش منفي كلمه تنهايي يعني هنگامي كه فرد از خود احساس مثبتي ندارد و چون با خود بيگانه است اين به نوعي كمبود را در بيرون از خود جست‌و‌جو مي‌كند. اگر رفتار برطرف كردن احساس تنهايي به طور متناوب باشد نشان‌دهنده شخصيت بيمارگون فرد است. بيمارگون چون افراد در شرايط مختلف احساس‌هاي متفاوت دارند اما درصورتي كه احساسي بر كل احساسات فرد قالب شود سبب شكل‌گيري شخصيت بيمار فرد مي‌شود.


شخصيت آنلاين


طبق ديدگاه روانشناس معروف اريكسون، نيروهاي اجتماعي و محيطي كه با آنها مواجه مي‌شويم، بر اينكه چگونه مراحل رشد كه از پيش به صورت ژنتيكي تعيين شده‌اند، تحقق يافته‌اند، تأثير مي‌گذارد. بنابراين رشد شخصيت تحت تأثير عوامل زيستي و اجتماعي يا متغيرهاي شخصي و موقعيتي قرار دارد. روانشناسان اجتماعي به تأثير نيروي جمعي به خوبي آگاه هستند و از آن آگاه‌تر افرادي كه در زمينه تبليغات فعاليت مي‌كنند. زماني كه تعدادي از افراد با اشتياق و شادماني فعاليتي را به نشانه رضايت و لذت از خود بروز مي‌دهند افراد ديگر هم ناخودآگاه به سمت اين فعاليت سوق پيدا و در آن مشاركت مي‌كنند. به مرور زمان آن فعاليت به رفتاري مورد پسند براي اغلب افراد مبدل مي‌شود و رفتار جديد در مغز پردازش و شكل مي‌گيرد.


رفتاري كه به صورت اجتماعي ياد گرفته مي‌شود گاه به مرور زمان تغيير مي‌كند و جاي خود را به فعاليت جديد مي‌دهد اما چون اين رفتار آموخته شده است، در ذهن تثبيت مي‌شود. در صورتي كه افراد به تنهايي و بنا به هر علت تصميم به خروج از آن رفتار آموخته شده جديد را داشته باشند، سخت و غيرممكن است زيرا تغيير رفتاري كه در محيط اجتماعي آموخته شده باشد به تنهايي، مانند ترك اعتياد سخت و همراه با درد جسمي و روحي است.


در واژه‌نامه استاندارد روانشناسي، شخصيت به معني جنبه قابل رؤيت منش فرد به صورتي كه بر ديگران تأثير مي‌گذارد تعريف شده است. يك راه براي تعريف كردن شخصيت بر حسب نقابي است كه به چهره مي‌زنيم، ظاهر علني كه به افراد پيرامون خود نشان مي‌دهيم. خيلي از ما به طور فزاينده‌اي ظاهر ديگري را نه شخصاً بلكه از طريق اينترنت و در شبكه‌هاي اجتماعي آشكار مي‌سازيم.


در نتيجه تعريف ديگر از شخصيت ما مي‌تواند اين باشد كه چگونه ديگران ما را به صورت آنلاين در نظر مي‌گيرند. اما آيا آنها ما را به صورتي كه واقعاً هستيم در نظر مي‌گيرند يا اينكه خودانگاره‌اي آرماني مي‌سازيم كه دوست داريم آن را آنلاين به ديگران نشان دهيم؟ آيا وانمود مي‌كنيم كسي هستيم كه واقعاً نيستيم يا شخصيت خود را به صورت دقيق انتقال مي‌دهيم؟ نتيجه پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه اغلب افراد در مورد ظاهر آنلاين خود صادق هستند.


تا چه حد صادق هستيم؟


ما هميشه در نحوه‌اي كه خود شخصاً توصيف مي‌كنيم، صادق نيستيم. مخصوصاً هنگامي كه افراد تازه‌اي را ملاقات مي‌كنيم كه مي‌خواهيم آنها را تحت تأثير قرار دهيم، مثل زماني كه با فردي قرار ملاقات مي‌گذاريم يا مي‌خواهيم با كارفرما مصاحبه كنيم. ما به افرادي كه مدتي است آنها را مي‌شناسيم، از بودن با آنها احساس امنيت مي‌كنيم و تهديدي براي ما ندارند، كمتر تظاهر مي‌كنيم. شايد تفاوت عمده در رابطه با سايت‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي اين باشد كه تعداد بينندگان بيشتر از زندگي روزمره ماست و پيامدهاي بالقوه بيشتري براي شغل و آينده ما وجود دارد.


معمولاً افراد براي انجام مقاصد مختلف از فضاي مجازي و شبكه‌هاي اجتماعي استفاده مي‌كنند. اما مهم‌ترين دلايلي را كه محققان حوزه روانشناسي و جامعه‌شناسي عنوان كرده‌اند شامل خودنمايي، روشي براي سازمان دادن به افكار و عقايد، گرفتن بازخورد يا توصيه از ديگران، وقت‌گذراني، روشي براي كمك كردن و آگاه ساختن آنها به وسيله در ميان گذاشتن دانش هستند. موارد ياد شده در بالا به خودي خود فاقد ارزش درست يا غلط هستند اما در صورتي كه مقاصد شخص استفاده‌كننده و پيامدهاي آن را در نظر بگيريم از ارزش آن آگاه مي‌شويم.


سلفي و اختلال وسواس فكري - عملي


پديده شايع و داغ اين روزهاي شبكه‌هاي مجازي با نام سلفي در صورتي كه صرفاً بيانگر شخصيت وقت‌گذران و خودشيفته باشد نه تنها عملي ناپسند بلكه گاهي مغاير با فرهنگ جامعه است. بسياري از افرادي كه به طور مكرر و از روي تنهايي يا وقت‌گذراني اين كار را مي‌كنند اغلب نمي‌دانند كه رفتار تغيير عكس صفحه شخصي يا به عبارتي عكس‌هاي سلفي كه در آنجا منتشر مي‌كنند براي طولاني‌مدت مي‌تواند پيامد بيماري رواني به نام اختلال وسواس فكري - عملي را به همراه داشته باشد كه درمان آن در بيشتر موارد فقط جنبه جلوگيري از پيشروي اختلال و كنترل آن را خواهد داشت و درمان قطعي را نيز براي آن نمي‌توان انجام داد.


*روانشناس



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن