تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837329609




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جايزه نوبل براي سلفي‌هاي خوشگل!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جايزه نوبل براي سلفي‌هاي خوشگل!
وقتي نيم‌نگاهي به دوران گذشته و زندگي والدين و نسل‌هاي گذشته آنها انداخته و دفتر خاطرات دوران كودكي خودمان را تورق مي‌كنيم...
نویسنده : بهنام صدقي 
وقتي نيم‌نگاهي به دوران گذشته و زندگي والدين و نسل‌هاي گذشته آنها انداخته و دفتر خاطرات دوران كودكي خودمان را تورق مي‌كنيم هيچ خبري از سلفي گرفتن و عكس سلفي در آن نمي‌بينيم. مردم چند سال يك بار عكسي يادگاري مي‌گرفتند. مثلاً در فاميل يكي از افراد دوربيني داشت و هر خبر مهم يا مناسبتي رخ مي‌داد، مثلاً يك جشن عروسي، يا سال نو، دست به دوربين مي‌شد. آن هم دوربين‌هاي بزرگ، كم‌كيفيت و سياه و سفيد قديمي كه همين الان هم براي خيلي از بزرگ‌ترهاي ما خاطره‌ساز هستند.


ولي امروزه كافي است تا نگاهي به دور و برمان بيندازيم. از بچه‌هايي كه سن و سال كمي دارند تا بزرگ‌ترها همگي مشغول سلفي گرفتن با دوربين گوشي‌هاي پيشرفته و تبلت‌شان هستند. گاهي اوقات نيز در حال نشان دادن سلفي‌هاي رنگارنگ و پر زرق و برق خود به يكديگرند. آن هم با يك خنده مصنوعي يا با يك ژست تكراري و مد!



هميشه و همه جا با سلفي

اين روزها تنها كافي است كمي سرت را به دور و بر بچرخاني. چه در دانشگاه و چه در مترو. فرقي نمي‌كند.


صبح يا بعد از ظهرش هم فرقي نمي‌كند. به راحتي مي‌توان چند نفري را ديد كه در حال سلفي گرفتن هستند. خلاصه اينكه ديگر عكس گرفتن هم مثل خيلي از مسائل ديگر اصالتش را از دست داده و خيلي از ما وقتي به هر جا و هر مراسمي، تفريحي، گردشي و رستوراني و... مي‌رويم سريع به دنبال عكس‌هاي خاص هستيم.


بي‌شك عكس گرفتن بسيار خوب بوده و باعث ثبت خاطرات و لحظه‌هاي شاد ما مي‌شود، اما آيا سلفي‌هاي مد شده دقيقه‌اي و تكراري اين روزها هم به همان اندازه خوب هستند؟


پريناز مهرابي، روانشناس در اين باره مي‌گويد: قطعاً واژه اعتياد را مي‌توان در اين زمينه استفاده كرد. معناي دقيق اين واژه اين است كه شما به هر چيزي بيش از حد وابسته باشيد و نتوانيد از انجام آن كار اجتناب كنيد حتي در صورتي كه آن فعاليت را انجام نمي‌دهيد كلافه و بي‌قرار هستيد.
دقيقاً مثل وابستگي بسياري از نوجوانان و جوانان به سلفي‌هاي رنگارنگ و دقيقه‌اي يا شبكه‌هاي اجتماعي و فضاي مجازي، پس بايد خيلي بيشتر حواسمان را به عادت‌هاي رفتاري خود جمع كنيم تا از شكل‌گيري عادت‌هاي رفتاري غلط و وابسته‌كننده دور بمانيم.


آسيب‌هاي سلفي


مهرابي مي‌گويد: سلفي گرفتن شايد به خودي خود بد نباشد اما امروزه شاهد سلفي گرفتن‌هاي افراطي هستيم كه كم كم به يك عارضه براي بروز رفتارهاي ضد اجتماعي تبديل شده‌اند و وابستگي زياد افراد به اين رفتار قطعاً مي‌تواند منجر به شكل‌گيري مشكلاتي در زندگي آنها شود. اختلال رواني خودشيفتگي و نمايشگري كه اين افراد دوست دارند به طور مداوم خود را در معرض ديد و نمايش ديگران بگذارند. اين معضل معمولاً از توجه زياد و وسواس‌گونه افراد به شكل ظاهري خود شكل مي‌گيرد.


شكل‌گيري احساسات منفي نسبت به خود وقتي سلفي‌هاي افراد با تشويق يا تعريف و تمجيد در فضاي اجتماعي مواجه نمي‌شود، اولين احساسي كه در اين افراد شكل مي‌گيرد، حس نااميدي و خود‌زشت‌پنداري است. حتي جرقه انجام بسياري از عمل‌هاي جراحي از همين اتفاقات كوچك و سطحي شكل مي‌گيرد.


توجه بيش از حد و وسواس‌گونه افراد به ظاهر خود و حتي مقايسه خود با ديگران و كاهش حس اعتماد به نفس و عزت نفس وقتي از چهره و اندام و... يا هر موضوع ديگري نسبت به خود كه در آن احساس رضايت ندارند از تبعات اعتياد به سلفي گرفتن و نمايش آن است.


از سويي وقتي افراد بيش از حد درگير شبكه‌هاي اجتماعي و سلفي گرفتن مي‌شوند، وقت و هزينه زيادي صرف مي‌كنند تا در مكان جديدي براي گرفتن عكسي متفاوت از ديگران داشته باشند. افزايش احساس اضطراب و افسردگي كه با مقايسه خود با ديگران و احساس وابستگي به تعريف و تمجيد ديگران يا حتي عادت به اينكه هر روز وقت زيادي براي انجام اين فعاليت‌ها اختصاص دهند از ديگر پيامد‌هاي سلفي گرفتن است.


سلفي و خروج از مسير اعتدال


مهرابي اظهار مي‌دارد: امروزه شاهد هستيم كه افراد وقتي دور هم جمع مي‌شوند از لايك خوردن عكس‌ها و تعداد آن بحث مي‌كنند.


انگار يك افتخار بزرگ به دست آورده‌اند يا انگار براي عكس‌هاي سلفي‌شان قرار است جايزه نوبل بگيرند. بسياري از رفتارهاي غلط و وابستگي‌هاي افراطي براي ما مشكل‌ساز شده و بي‌شك بر روح و روان ما اثرگذار خواهند بود.


فراموش نكنيم در آيات قرآن نيز بر اعتدال و ميانه‌روي در زندگي تأكيد شده است.
وَ كذلِك جَعَلْناكمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ وَ يكونَ الرَّسُولُ عَلَيكمْ شَهيداً وَ ما جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّتي‏ كنْتَ عَلَيها إِلاَّ لِنَعْلَمَ مَنْ يتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ ينْقَلِبُ عَلى‏ عَقِبَيهِ وَ إِنْ كانَتْ لَكبيرَةً إِلاَّ عَلَى الَّذينَ هَدَى اللَّهُ وَ ما كانَ اللَّهُ لِيضيعَ إيمانَكمْ إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَؤُفٌ رَحيمٌ: و ما بدينسان شما را امتي معتدل و ميانه‌رو قرار داديم تا بر مردم گواه (راه درست) باشيد چنانكه رسول (با رفتارهاي معتدل و نيكوي خود) بر (درستي راه) شما گواه است.


ضرورت استفاده درست از تكنولوژي


به گفته مهرابي از امت اسلامي به ميانه‌روي و اعتدال ياد شده است و علماي اخلاق و حكماي بزرگ حفظ تعادل و حد وسط را اصل همه فضيلت‌ها دانسته‌اند. چنان كه شيخ محمود شبستري مي‌سرايد: همه اخلاق نيكو در ميانه است / كه از افراط و تفريطش كرانه است.


در واقع با ورود هر تكنولوژي و پيشرفت ما مي‌توانيم با استفاده بجا و درست از آن گامي در جهت آرامش و آسايش خود برداريم، ولي زماني كه رفتارهاي ما به شكل افراطي و بي‌رويه پيش مي‌روند قطع به يقين از تعادل خارج شده و دچار گرفتاري مي‌شويم.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن