واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دختران را در برابر تنها سرطانی که واکسن دارد، واکسینه کنید
رییس انجمن متخصصان زنان و مامایی ایران میگوید: از وزارت بهداشت و معاونت رییسجمهور در امور زنان انتظار میرود برای واکسیناسیون ملی ویروس اچپیوی اقدام کنند.
به گزارش نامه نیوز ، حالا دیگر اچآیوی برای بسیاری از مردم شناخته شده است و هنگامی كه از این ویروس حرف زده میشود، بیشتر افراد درباره راههای انتقال، پیشگیری و درمان آن اطلاعاتی دارند. اما در عین حال، ویروسهای خطرناك دیگری هم هستند كه لازم است شناخته شوند و با این كه شایع هستند، حرفی از آنها به میان نمیآید. یكی از این ویروسها، HPV (اچپیوی) است؛ ویروسی كه میتواند به بیماریهایی مانند زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم منجر شود و از آنجا كه سرطان دهانه رحم پس از سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان محسوب میشود، شناسایی و پیشگیری از آن ضروری به نظر میرسد.
دكتر اعظمالسادات موسوی، عضو هیات مدیره انجمن سرطانهای زنان در گفتوگو با خبرآنلاين درباره اين ويروس هشدار داده كه در ادامه میخوانید:
در یك تعریف ساده، ویروس اچپیوی چیست؟
این ویروس HPV يا پاپیلومای انسانی از طریق رابطه جنسی منتقل میشود. اين ويروس عامل زگیل تناسلی و در برخی موارد سرطان به خصوص سرطان دهانه رحم است. اچپیوی بسیار شایع است و بیشترین احتمال ابتلا به آن بلافاصله بعد از شروع فعالیتهای جنسی است. مسالهای كه نباید از آن غافل بود این است كه انتقال این ویروس به ارتباط كامل جنسی بستگی ندارد بلكه از طریق تماس پوستی در ناحیه تناسلی هم منتقل میشود. متاسفانه باید بگویم آلودگی به این ویروس در كشورمان زیاد است و مطالعاتی كه انجام دادهایم نشان داده مشابه كشورهای غربی و حتی بیشتر است. این موضوع به تغییرات رفتاری، بیاطلاعی مردم و واكسینه نشدن در برابر آن برمیگردد.
راههاي پيشگيري از ابتلا به اچپيوي وجود دارد؟
برای پیشگیری از ابتلا، به رفتارهای سالم و محافظتی هنگام برقراری رابطه جنسی ازجمله استفاده از كاندوم و به حداقل رساندن تعداد شركای جنسی در طول زندگی، واكسیناسیون و غربالگری نیاز است. این ویروس در مراحل اولیه علائمی ندارد كه بتوان آن را تشخیص داد اما با غربالگری میتوان به آن پی برد. درواقع زنانی كه رابطه جنسی دارند لازم است برای غربالگری مراجعه كنند و این غربالگری را به فواصل مختلف دو تا سه سال تكرار كنند.
یعنی میتوان در برابر این ویروس واكسینه شد؟
بله نكته مهمی كه درباره این ویروس وجود دارد این است كه برای آن واكسن وجود دارد. در حالی كه برای هیچ سرطان دیگری واكسن وجود ندارد، ویروس پاپیلومای انسانی كه به سرطان دهانه رحم منجر میشود واكسن دارد و تحقیقات نشان داده تزریق این واكسن، بیش از 90 درصد موثر است. این واكسن بهتر است از 11 تا 14 سالگی تزریق شود چون آن موقع زمانی است كه سیستم ایمنی قوی است و بدن هنوز در معرض این ویروس قرار نگرفته است.
در كشور ما این واكسیناسیون انجام میشود؟
بله ولی اطلاعات درباره آن كم است و اشخاصی كه آگاهی داشته باشند، خودشان این كار را انجام میدهند در حالی كه لازم است به طور جدیتری نسبت به واكسیناسیون این ویروس اقدام شود. از آنجا كه این واكسن ارزان نیست چندان تمایلی برای واكسیناسیون ملی آن از سوی مسئولان وجود نداشته در حالی كه این موضوع از تقاضاهایی است كه میتوان از معاونت امور زنان و همینطور وزارت بهداشت داشت كه واكسیناسیون ملی ویروس اچپیوی را جدی بگیرند.
درباره غربالگری چطور؟
بعد از واكسیناسیون، لازم است در مرحله غربالگری هم موثر باشیم و كسانی را كه بیمار اما قابل درمان هستند شناسایی كنیم. به طور كلی در دنیا سرطان دهانه رحم در کشورهای در حال توسعه که غربالگری به خوبی انجام نمیشود، بیشتر است و ما هم لازم داريم اين غربالگري را جديتر بگيريم و اقداماتي براي سراسري بودن آن انجام دهيم.
در صورت ابتلا، این ویروس قابل درمان است؟
شايد بتوان گفت درمان قطعی وجود ندارد اما برای هركدام از عوارضی كه این ویروس ایجاد میكند ازجمله زگیلهای تناسلی، سرطان دهانه رحم و ... درمانهایی وجود دارد كه هرچه سریعتر شروع شوند، بیشتر تاثیرگذار هستند. با این حال باید هزینههای بالای درمان را هم در نظر داشت و با توجه به شناسایی نه چندان ساده و هزینههای بالای درمان، بهترین راه، پیشگیری است.
چقدر باید نگران ویروس اچپیوی در كشورمان باشیم؟
كشور ما جزو كشورهایی است كه در مرحله گذار از سنتی به صنعتی است و این وضعیت در كنار مزایا، آسیبهای خودش را هم دارد. در چنین كشورهایی، بسیاری از ارزشهای اخلاقی و فرهنگی تغییر میكند و لازم است كه جامعه متناسب با این تغییر ارزشها آمادگیهای لازم را داشته باشد و ناگهان دستخوش بسیاری از حملات و خطرات قرار نگیرد. چالشهایی كه در جامعه مدرن وجود دارد ممكن است كشورهای در حال توسعه را در معرض خطر قرار بدهد و تغییرات رفتاری را شاهد باشیم كه به تبع آنها بیماریهایی ایجاد شود. ما در حال حاضر جامعهای را داریم كه رفتارهای جنسی در آن تغییر پیدا كرده و بیماریهاي مقاربتی و وابسته به رفتار جنسی فرد یا شریك جنسی باید جدی گرفته شود كه يكي از آنها ويروس اچپيوي است.
اچپیوی مردان را هم درگیر میكند؟
بله این ویروس مردان را هم دچار سرطان خواهد كرد ولی درصد درگیری آنها به مراتب كمتر از زنان است. هم در زنان و هم در مردان، اچپیویهای تناسلی میتوانند باعث شوند زگیلها یا ضایعات تناسلی به وجود آید و در مواردی به سرطان منتهی شود. با این حال قشری كه بیشتر در این زمینه آسیب میخورد زنان هستند بنابراین لازم است كه نسبت به این ویروس و بیماریهای ناشی از آن اطلاعات كافی در اختیارشان قرار داده شود.
شما به عنوان یك متخصص، روزانه مراجعان زیادی دارید، زنان با این ویروس و بیماریهای آن آشنا هستند؟
متاسفانه اطلاعات در این زمینه بسیار كم است و حتي زناني كه تحصيلات دانشگاهي و فعاليت اجتماعي دارند هم گاهي اين ويروس را نميشناسند. ما مراجعانی داریم كه میگویند چرا ما هیچ چیزی در این زمینه نمیدانستیم؟ حتی هنرپیشه جوانی به من مراجعه كرد كه دچار این ویروس شده بود و میگفت چرا به مردم درباره اچ پی وی اطلاعات داده نمیشود و من اصلا خبر نداشتم كه چنین ویروسی میتواند وجود داشته باشد. البته او و دیگران حق دارند، این وظیفه ما پزشكان و اهالی رسانه است كه آگاهیهای لازم را به مردم بدهیم و مخصوصا در این شرایط كه فضای مجازی و اینترنت، سرعت نشر اطلاعات را بالا برده، میتوان از این فضا برای ارتقای سلامت مردم كمك گرفت. زنان به عنوان نیمی از اعضای جامعه این حق را دارند كه درباره بیماریهای مربوط به خودشان اطلاعات لازم را داشته باشند، این حق را به آنها بدهیم و در اطلاعرسانی نسبت به این بیماریها كوتاهی نكنیم، مدارس و صداوسیما فرصت خوبی برای آموزشهای متناسب با سن و شرایط افراد هستند كه لازم است نسبت به این موارد اهتمام بیشتری داشته باشند.
منبع: خبرآنلاین
۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]