محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828725150
توضیحات بعیدی نژاد در مورد مصوبه اخیر کنگره: برخی تمدید قانون ISA به معنای بازگشت تحریمها معنا کرده اند؛ این تفسیر قطعا ناصحیح است
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
توضیحات بعیدی نژاد در مورد مصوبه اخیر کنگره: برخی تمدید قانون ISA به معنای بازگشت تحریمها معنا کرده اند؛ این تفسیر قطعا ناصحیح است
رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده هستهای گفت: بر اساس اصول اساسی حقوق بین الملل تمدید این قانون به هیچوجه تغییری در محتوای تعهدات آمریکا بر اساس برجام مبنی بر توقف اجرای مفاد این قانون ایجاد نمی کند.
روز نو :
رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده هستهای گفت: بر اساس اصول اساسی حقوق بین الملل تمدید این قانون به هیچوجه تغییری در محتوای تعهدات آمریکا بر اساس برجام مبنی بر توقف اجرای مفاد این قانون ایجاد نمی کند.
حمید بعیدی نژاد، رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده هسته ای در مورد مصوبه جدید سنای آمریکا توضیحاتی ارایه کرد.
به گزارش روز نو؛ تمدید قانون تحریم آمریکا که در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با رأی بسیار بالایی هم به تصویب رسیده است و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز از امضای این مصوبه توسط رئیس جمهور آمریکا در آینده نزدیک خبر داده است، طبیعتا ابهامات و سئوالات بسیار زیادی را در خصوص پایبندی آمریکا به تعهدات خود در برجام ایجاد کرده است.
موضوع نوع واکنش مناسب کشورمان نسبت به این اقدامات هم اینک در بالاترین سطح تصمیم گیری کشور تحت بررسی قرار دارد و بی شک تصمیم گیران عالی کشور بهترین تصمیم مناسب را در این خصوص اتخاذ خواهند کرد.
در عین حال با توجه به اهمیت موضوع و به حسب وظیفه به اعتبار اینکه اینجانب در مذاکرات کارشناسی برجام حضور داشته ام، احساس نمودم که اشاره به برخی مباحث فنی و حقوقی در این مرحله میتواند برای روشن شدن افکار عمومی در کشورمان مفید فایده باشد.
١- یکی از فرض های اصلی که در مذاکرات مربوط به لغو تحریمها مورد موافقت ج.ا.ایران قرار گرفته بود این اصل بود که در این مرحله از توافقات، قوانین تحریم آمریکا که توسط کنگره آمریکا وضع شده اند، به علت عدم همراهی و مخالفت کنگره نمیتوانند لغو شوند و لذا دولت آمریکا با استفاده از اختیارات قانونی رئیس جمهور به توقف و تعلیق اجرای قوانین تحریم مبادرت می ورزد. لغو این قوانین همزمان با تصویب پروتکل الحاقی توسط مجلس ایران در سال هشتم اجرای برجام و یا زودتر از آن در صورتیکه آژانس بین المللی ماهیت صلح آمیز کامل برنامه هسته ای را تایید کند صورت میگیرد. تا آنزمان قوانین تحریم ثانویه آمریکا وجود دارند اما اجرا نمیشوند. این در حالی است که قوانین تحریمی اتحادیه اروپا همگی مستقیما لغو میشوند.
٢- آمریکا طی سالهای گذشته قوانین متعددی در تحریم ایران به تصویب رسانده است که از اعتبار حقوقی برخوردارند و لغو هم نشده اند. مهمترین قوانین و مبانی حقوقی تحریم آمریکا عبارتند از:
الف- قانون ایفکا
ب-سیسادا
ج- مفاد سند بودجه دفاعی و
د- آیسا
در این میان و از میان این قوانین متعدد مهلت زمانی قانون تحریمی آیسا در 31 دسامبر 2016 به پایان میرسد که مجلس و سنای آمریکا مبادرت به تمدید آن قانون کرده اند. حتی اگر این قانون تمدید نشود قوانین تحریمی متعدد دیگر باضافه دستورات اجرایی متعددی که در حوزه های متنوعی به تصویب رسیده اند، امکان اعمال تحریم در همان حوزه های قانون آیسا را که حوزه های نفت و پتروشیمی را پوشش می دهند به رئیس جمهور آمریکا میدهد.
بخش دوم- یکی از خواسته های ایران در جریان طول مذاکرات این بود که آمریکا صریحا با توجه به سر رسید مهلت قانونی آیسا در سال 2016 در قالب برجام تعهد بدهد کاری را که در این بیست سال به طور مکرر انجام داده است، انجام ندهد و این قانون را تمدید نکند. در برابر، نمایندگان آمریکا اعلام میکردند که آنها با عدم تمدید این قانون مخالف نیستند و ضرورتی هم برای تمدید این قانون حس نمی کنند ولی چون تصمیم تمدید باید توسط مجلسین آمریکا صورت بگیرد آنها بعنوان نماینده دولت نمیتوانند از طرف این دو مجلس تعهدی در برجام بدهند ولی تمام تلاش خود را خواهند کرد که این قانون تمدید نشود. هیات مذاکره کننده آمریکا در عین حال تاکید داشتند که دولت آمریکا متعهد است که در هر شرایطی( حتی در صورت تمدید ISA) اجرای مفاد تحریم این قانون را بر اساس مفاد برجام متوقف نماید.
٤-اینکه آیا دولت آمریکا تلاش کافی خود را برای جلوگیری از تمدید این قانون انجام داده است یا نه، نیاز به بحث جداگانه ای دارد، اما یکی از موانعی که در خصوص این بحث در آمریکا پدیدار گشت تلاش مخالفین برجام برای اصلاح این قانون و درج برخی از تحریمهای جدید در این قانون فراتر از مفاد فعلی آن بود. اصلاحیه های زیادی به این قانون توسط برخی از نمایندگان مخالف برجام داده شد. اگر هر یک از این اصلاحیه ها رأی می آورد بر اساس مفاد برجام، به اعتبار وضع تحریم های جدید، نقض صریح برجام محسوب میگردید. با مذاکرات طولانی میان نمایندگان مجلسین از دو حزب، نهایتا توافق گردید که اصلاحیه ها همه به کنار گذاشته شوند و فقط اصلِ تمدید قانون به تصویب برسد.
٥- همانطور که تاکید گردید کشورمان در خصوص واکنش مناسب به این اقدام بررسیهای لازم را در دستور کار دارد، ولی بعضی از رسانه ها به نادرستی تمدید این قانون را بطور اتوماتیک بمعنای برگشتن تحریمها معنا کرده اند. این تفسیر قطعا ناصحیح است. درست است که در صورت امضای مصوبه مجلسین توسط رئیس جمهور، این قانون اعتبار قانونی خواهد داشت، اما برگرداندن تحریمهای مندرج در ISA نیاز به تصمیم مستقل و جداگانه ای توسط دولت دارد که چنین تصمیمی اگر اتخاذ شود بی شک نقض برجام خواهد بود.
٦- این به این دلیل است که برجام حتی با در نظر گرفتن فرض احتمال تمدید قانون تحریمی ISA ، اجرای این قانون را در ذیل شش بند در قالب ضمیمه ی دوم برجام به شرح ذیل متوقف کرده است:
الف- در بخش لغو تحریم بیمه ها در صفحه ٩ از ضمیمه برجام در ذیل بند ١-٢-٤، دولت آمریکا موظف شده است اجرای مفاد مندرج در بخش (آ)٥ از بند ٧ قانون ISA را متوقف کند.
بخش سوم و نهایی- ب- در بخش مربوط به توقف تحریمهای نفت و انرژی در صفحه ١٠ در ضمیمه دوم برجام ذیل بخش ١-٣-٤، دولت آمریکا موظف شده است اجرای مفاد بخش( آ)٥ بند هفتم از قانون ایسا را متوقف کند.
ج- در بخش مربوط به توقف تحریمهای نفت و پتروشیمی در صفحه ١٠ ضمیمه دوم برجام ذیل بخش ٢-٣-٤، دولت آمریکا متعهد شده است اجرای بخشها (١)(آ)٥ تا (٢) و بخشهای (٤) تا (٨) از قانون آیسا را متوقف کند.
د- در بخش مربوط به توقف تحریمهای آمریکا در حوزه ی نفت و انرژی در صفحه ١٠ ضمیمه دوم برجام ذیل بخش ٤-٣-٤، دولت آمریکا متعهد شده است که اجرای بخش (٣)(آ)٥ از قانون آیسا را متوقف نماید.
هـ-در بخش مربوط به نهادهای تحت تحریم در صفحه ١٢ از ضمیمه دوم برجام در ذیل بند ١-٨-٤ در متن برجام، دولت آمریکا موظف شده است تحریم نهادهای مشخص شده تحت تحریم بر اساس این قانون را متوقف کند.
و- در بخش مربوط به فعالیتهای مرتبط با اشاعه سلاح های هسته ای ذیل بخش ٩-٤ در صفحه ١٢ ضمیمه دوم برجام، آمریکا موظف شده است که اجرای تحریمهای مرتبط با تولید و حمل و نقل اورانیوم و استخراج معدن اورانیوم مندرج در بخش (٢)(ب)٥ از آیسا را متوقف نماید.
٧- همانطور که ملاحظه میفرمایید برجام بطور مشخص اجرای تمامی بندهای اصلی و مرتبط مندرج در قانون آیسا را متوقف نموده است. همانطور که اجرای تحریمهای مندرج در قانون آیسا علیرغم اعتبار آن در یکسال گذشته با اجرای برجام متوقف شده است بهمین صورت در سالهای آتی هم با وجود برجام، حتی با تمدید آن قانون، اجرای مفاد آن باید متوقف بماند. اگر اینگونه نبود اصلا امکان سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران در دوره پسابرجام وجود نمی داشت.
٨- بر اساس اصول اساسی حقوق بین الملل تمدید این قانون به هیچوجه تغییری در محتوای تعهدات آمریکا بر اساس برجام مبنی بر توقف اجرای مفاد این قانون ایجاد نمی کند. اگر دولت آمریکا بخواهد حتی از یکی از مفاد تعهدات خود در برجام تخطی کند و مفاد مندرج در آیسا را که به اعمال تحریم در حوزه ی نفت، انرژی و پتروشیمی مربوط میشود را به اجرا بگذارد و بدینوسیله شرکتهای خارجی را از سرمایه گذاری در صنایع نفت و انرژی و پتروشیمی ایران بازدارد، بدون هیچ تردیدی مفاد تعهدات خود را نقض نموده است.
٩- تاکید می نماید که آنچه این یادداشت در پی توضیح آن بر آمد این است که صرف تمدید این قانون به معنای برگرداندن خودکار تحریمهای آمریکا نخواهد بود بلکه این امر به تصمیم جداگانه ای نیازمند است. اتخاذ چنین تصمیم جداگانه ای برای اجرای تحریمهای این قانون، بدون هیچگونه تردیدی نقض صریح برجام است.
منبع: جماران
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران: مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تمدید قانون داماتو نیست
یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تمدید قانون داماتو نیستتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸ ۲۵ یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا را به معنای تمدید قانون داماتو ندانست و تصریح کرد جمهوری اسلامی برای همه شمتأسفانه برخی نمی خواهند به اجماع ملت ایران علیه دشمنی های امریکا بپیوندند/تمدید تحریم های ISA قبل از نقض برجا
عضو تیم سابق مذاکره کننده هسته ای با تأکید بر این که شکی نیست که اقدام اخیر امریکا نقض برجام است افزود محدود کردن دامنه دشمنی های آمریکا به موارد مربوط به نقض برجام یک خطای راهبردی است چرا که ملاک سنجش رفتار آمریکا در قبال ملت ایران برجام نیست بلکه منافع ملی و عزت ملت ایران امصوبه مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تمدید قانون داماتو نیست
مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تمدید قانون داماتو نیست یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا را به معنای تمدید قانون داماتو ندانست به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان يك مقام آگاه در وزارت امور خارجه درخصوص تمديد قانون تحريمیک مقام آگاه در وزارت خارجه: مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تمدید قانون داماتو نیست
یک مقام آگاه در وزارت خارجه مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تمدید قانون داماتو نیستتاریخ انتشار جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹ ۱۸ یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا را به معنای تمدید قانون داماتو ندانست و تصریح کرد جمهوری اسلامی برای همه شرایط گزینهمصوبه اخیر کنگره آمریکا مخالفت با برجام است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بدون تردید تلاش های شهید مدرس تأثیرات خود را در تأسیس نظام جمهوری اسلامی گذاشت گفت نظریه مدرس مربوط به دوره تاریخی خاص نیست به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از خانه ملت علی لاریجانی در نشست علنی امروز یکشنبه 14 آذرماه مجلس شورای اسلامبرخی نمایندگان مجلس بخوانند؛سه پیام و پیامد تمدید «قانون تحریم ایران»
همان گونه که از رای قاطع مجلس نمایندگان آمریکا و سکوت دولت اوباما نیز برداشت میشد سنای آمریکا به اتفاق آمریکا به تمدید ده ساله قانون تحریم ایران موسوم به ISA رای داد به احتمال زیاد رئیسجمهور آمریکا نیز این قانون را امضا خواهد کرد و از وزیر خارجه این کشور خواهد خواست متناسب بااز قانع شدن محبینیا از توضیحات وزیر اقتصاد تا بیانیه نمایندگان در محکومیت اقدام مجلس آمریکا در تمدید 10 ساله
از قانع شدن محبینیا از توضیحات وزیر اقتصاد تا بیانیه نمایندگان در محکومیت اقدام مجلس آمریکا در تمدید 10 ساله قانون تحریم ایران عناوین مهمترین اخبار امروز صحن علنی را در گزارش زیر بخوانید به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان جلسه علنی امروزتوضیحات فرماندار پیرانشهر در خصوص موضوع مورد بحث اخیر نماینده و استاندار
موضوع حاشیه نشینی و سکونت گاههای غیر رسمی در مناطق محروم همواره بعنوان یکی از اولویت های کاری برنامه دولت مطرح و مد نظر بوده است نوسودی فرماندار پیرانشهر به دنبال بحثهای اخیر نماینده سردشت و پیرانشهر و استاندار آذربایجان غربی در خصوص گاز رسانی به مناطق حاشیه نشین پیرانشهر با یک هکنگره آمریکا «قانون تحریم ایران» را به مدت 10 سال تمدید کرد
کنگره آمریکا قانون تحریم ایران را به مدت 10 سال تمدید کرد تهران-ایرنا- سنای آمریکا لایحه تصویب شده در مجلس نمایندگان آمریکا را مبنی بر تمدید 10 ساله قانون تحریم ایران موسوم به I S A تصویب کرد و به این ترتیب کنگره آمریکا به ابقای تحریم های ایران تا پایان سال 2026 میلادی رای ددعوت از ظریف برای توضیح درباره مصوبه تمدید تحریم ISA
بنده از هیات رئیسه مجلس درخواست کردم تا دکتر ظریف برای توضیح و تشریح این مصوبه و تاثیری که بر توافق برجام دارد٬ دعوت به عمل آید تا در مجلس حضور یابند گفت و گو نیوز حجت الاسلام مازنی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با مصوبه سنای آمر-
گوناگون
پربازدیدترینها