واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پژوهندگان ژاپنی سرانجام ثابت کردند که آنچه حدس زده میشد صحت دارد: گفتوگوهای دائمی همکاران با هم سمی برای تمرکز کارکنان در اتاقهای بزرگ کاری است و این گفتوگوها از هر سروصدایی بدتر است.
به گزارش جام جم آنلاین از دویچه وله، بسیاری از افراد شاغل این تجربه را دارند که به هنگام کار در اتاق های بزرگ کاری، دو همکار میز کنارشان با علاقه در باره طرح جدید کاری بحث میکنند و یکی دیگر از همکاران نیز با یک مشتری مهم شرکت نیم ساعتی مشغول صحبت است تا توضیحات لازم کاری را به او بدهد.
سوال مطرح شده این است که آیا این فرد در نداشتن تمرکز در چنین شرایطی مقصر است؟
تحقیقی در ژاپن به این سوال جواب منفی میدهد. نتایج این تحقیق نشان میدهند که سروصداهای جانبی مانع تمرکز میشود. بخصوص اگر این سروصداها در باره موضوعهایی باشند که در ارتباط با کار هستند.
یک تیم تحقیق زیر نظر آقای تاکاهیرو تامسو در دانشگاه یاماگوچی ژاپن به تمرکز افراد و عوامل برهم زدن تمرکز آنها پرداخته است. این تیم تمرکز افراد داوطلبی را در حین کارهای کامپیوتری آزمایش کرده است.
این افراد داوطلب در حین کار با موانع تمرکزی مثل سروصدا روبرو بودند. کارشناسان دو نوع سروصدا را به گوش آنها میرساندند: یکی سروصداهای نامفهوم صحبت و دیگری صحبتهای مفهوم افراد در باره موضوعهایی خاص.
نتیجه این که ضعف تمرکز افراد داوطلب با شنیدن صحبتهای مفهوم افراد در باره موضوعی خاص بیشتر از سروصداهای نامفهوم بود.
تاکاهیرو تامسو که قرار است نتیجه این پژوهش را در نشستی علمی در هونولولوی آمریکا، مرکز جزایر هاوایی ارائه دهد، خود در این باره میگوید: «گفتوگو در اتاقهای بزرگ کاری تمرکز افراد را برهم میزند.»
این محقق میگوید صدای بلند همکاران نیست که تمرکز همکاران را بر هم میزند، بلکه موضوع صحبت عامل اصلی عدم تمرکز همکاران به حساب میآید. او در ادامه تاکید می کند که صدای خودروها در اتوبانِ نزدیک دفتر کار، به نسبت گفتوگوی همکاران آزاردهنده نیست، حتی اگر بلندی صدای خودروها و صدای همکاران در یک سطح باشد.
تاکاهیرو تامسو و همکارانش سیگنالهای الکتریکی مغز را به هنگام کار آنها با کامپیوتر در فضای فرضی اداره در شرایط مختلف اندازهگیری کرده و به این نکته رسیدهاند که دو سیگنال مغز که در شرایط تمرکز فعال میشوند، به ویژه وقتی افراد داوطلب با موانع تمرکزی چون صحبتهای مفهوم افراد در باره موضوعی خاص روبرو میشوند به شدت ضعیف عمل میکنند.
ضعف این دو سیگنالِ مغز در ارتباط با شنیدن موسیقی نیز برای این گروه محققان ثابت شده است.
گریپ و استرس برای همه همکاران کارفرمایان البته بر این نظرند که در محل کار، دفترهای یک نفره و دونفره همکاران را کاهش دهند و به خاطر افزایش ارتباط و همکاری سریع میان آنها از سالنهای بزرگ برای کار آنها استفاده کنند.
این اقدام کارفرمایان در حالی است که محققان تاکنون بارها اعلام کردهاند که این اقدام صحیحی نیست.
مارتین وهرله، یکی از کارشناسان آلمانی در این زمینه به خبرنگار سایت آلمانی اشپیگل آنلاین گفته است: «دفتر کار بزرگ بهترین مکان جهان است برای دور کردن افراد از کار.»
مارتین وهرله در ادامه میگوید دفتر کار بزرگ به شدت بر بازده کاری همکاران تاثیر منفی میگذارد.
کری ایونس، روانشناس و محقق دانشگاه کرنل آمریکا و همکاراناش در تحقیقی در سال ۲۰۰۰ متوجه شدند که هورمون استرسزای آدرنالین در ادرار افرادی که در اتاقهای کاری بزرگ فعالیت میکنند به شدت زیاد و متمرکز است و این افراد علاقه چندانی به کار نداشتهاند.
محققان نروژی نیز در سال ۲۰۱۱ در همین رابطه گزارش دادند کسانی که در اتاقهای بزرگ کار میکنند بیشتر مریض میشوند. هنوز مشخص نیست که آیا دلیل این امر استرس ناشی از کار در اتاقهای بزرگ بوده یا این که اتاق بزرگ مکانی ایدهآل است برای بیماریهای واگیر.
در سال ۲۰۰۸ نیز تحقیق وینش اومن و همکاراناش در دانشگاه کوینزلند استرالیا در همین مورد منتشر شد. نتیجه این تحقیق بزرگ این بود که کارکنان در اتاقهای بزرگ کاری با انبوهی از مشکلات روبرو هستند.
از جمله مشکلاتی که این تحقیق به آنها اشاره کرده از دست رفتن حریم خصوصی، کاهش بازدهی، افزایش مشکلات در تندرستی کارکنان، شرایط ناآرام محیطی و کاهش رضایت شغلی آنها، هستند.
شنبه 13 آذر 1395 ساعت 13:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]