واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جنجال بازی گیتی پسند و حفاری اول ماجرا نبود!
حرکت ناجوانمردانه علی عابدین در بازی با حفاری در لیگ فوتسال توجه همگان را جلب کرده، اما جالب است بدانید مشابه آن بارها در لیگ اتفاق افتاده و تبدیل به یک بدعت در فوتسال شده است.
آفتابنیوز : اتفاق عجیب بازی جنجالی گیتی پسند اصفهان و حفاری اهواز در هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال و بیرون زدن توپ در آستانه ورود به دروازه توسط بازیکن ذخیره تیم گیتی پسند در روزهای اخیر جنجال به پا کرد و کمیته انضباطی هم با ۶ بر صفر کردن بازی به سود حفاری، تیم خاطی را نقره داغ کرد. هر چند با توجه به نبود ادله قانونی مستحکمی پیش بینی میشود این رای تغییر کند و خلا قانونی در این زمینه بیش از پیش احساس شود.
در قوانین فیفا و مقرارت داوری و انضباطی مربوط به فوتسال به صورت صریح به چنین موردی اشاره نشده و چند سالی است پس از انجام این اتفاق، تصمیمات متخلف گرفته میشود. در ادامه به تمامی اتفاقات مشابه ادوار لیگ برتر، لیگ یک و تیم ملی میپردازیم. نکته جالب در این میان، وقوع مداوم چنین ماجرایی بعد از سال ۹۰ است. طوری که در این ۶ سال اخیر تنها در سال ۹۴ شاهد این اتفاقات نبودیم!
ایران – تایلند(جام ملت های آسیا ۲۰۰۵)
یکی از اولین صحنههایی که در فوتسال به این شکل رقم خورد در بازی تیم ملی بود. جواد ماهری بازیکن ایران در بازی مقابل تایلند کنار خط ایستاده بود و بازیکن تایلندی نیز قصد باز کردن دروازه خالی ایران را داشت. به یک باره ماهری تصمیم میگیرد وارد زمین شود تا در صورت شلیک توپ به سمت دروازه ایران، مانع از گل شدن آن شود. اما محمد حسن انصاری فرد سرمربی ایران جلوی او را گرفت. با این حال این صحنه از چشم داور و مسئولان AFC دور نماند و تذکر جدی به تیم ملی ایران دادند.
* گیتی پسند اصفهان – فیروزصفه اصفهان(فصل ۹۰)
سریال دنبالهدار این وقایع از سال ۱۳۹۰ و از داربی اصفهان شروع شد؛ جایی که تیم گیتی پسند خود از این اتفاق متضرر شد و در حالی که محمد کشاورز و افشین کاظمی بازیکنان این تیم در موقعیت گلزنی قرار داشتند و تنها دروازهبان حریف را پیش روی خود می دیدند، بطری آبی از روی نیمکت فیروزصفه پرتاب شد و با برخورد به توپ، مسیر آن را تغییر داد تا توپ به گل تبدیل نشود. ویدئو این حرکت حتی جهانی شد و برخی از رسانههای مطرح بین المللی آن را بازنشر کردند. بعد از این اتفاق کمیته انضباطی برای تیم فیروزصفه محرومیتی در نظر نگرفت و نتیجه بازی با همان نتیجهای که در زمین رقم خورده بود، نهایی شد.
*صبای قم – حفاری اهواز (فصل ۹۱)
به گزارش ایسنا، یکی از تاثیرگذارترین اتفاقی که از این دست در لیگ فوتسال افتاده، در بازی تیمهای صبای قم و حفاری اهواز بوده است که حتی در تعیین تیم قهرمان هم تاثیر گذاشت. در این بازی هم بطری مانع از گل شدن توپ بود اما اکنون نیز بعد از گذشت چهار سال از ماجرا هنوز فرد خاطی مشخص نشده است. هر چند کمیته انضباطی ایازی دروازه بان ذخیره صبای قم را تا پایان فصل و به مدت ۶ ماه محروم کرد اما به گفته بسیاری، بطری توسط یکی از بازیکنان اصلی تیم پرتاب شده بود. کمیته انضباطی نتیجه این بازی را هم تغییر نداد.
*فرش آرای مشهد – گیتی پسند اصفهان(فصل ۹۲)
اتفاق مشابه بازی گیتی پسند و حفاری اهواز سه سال قبل در بازی گیتی پسند و فرش آرا در سالن شهید بهشتی مشهد افتاد. در این بازی کسی مرتکب چنین اشتباهی شد که شاید کمتر کسی آن را باور میکرد. محمد کشاورز کاپیتان با اخلاق تیم ملی و گیتی پسند در حالی که به عنوان بازیکن پنجم در سیستم پاورپلی نقش ایفا میکرد، بعد از تعویض با دروازهبان تیم در حال خروج از زمین بود اما در حالی که دروازهبان وارد زمین شده بود، توپ را نیز از محوطه خطر دور کرد. با این حال به دلیل اینکه این اشتباه به نظر تعمدی نبود کمیته انضباطی جریمهای برای گیتی پسندیها در نظر گرفت. رسانهها نیز به دلیل سابقه کشاورز و اینکه او کاپیتان تیم ملی بود، چندان به این ماجرا نپرداختند.
*دبیری تبریز- تاسیسات دریایی تهران(فصل ۹۲)
در بازی سرنوشتسازی که دبیری تبریز با هدایت وحید شمسایی میتوانست با کسب یک امتیاز به قهرمانی منتهی شود، اتفاق مشابهی در آن افتاد. با این تفاوت که حرکت کامل نشد و نتیجه برنگشت. تاسیسات دریایی تا ثانیههای پایانی مقابل تیم تاسیسات دریایی با هدایت علی صانعی مساوی کرده بود. در دقایق پایانی بازی شوت بازیکن تاسیسات روانه دروازه دبیری میشود و همزمان بطری آبی از روی نیمکت دبیری به سمت توپ شلیک میشود و با فاصله میلیمتری بدون برخورد از کنارش عبور میکند. چنانچه این اتفاق می افتاد، احتمال اینکه قهرمانی از دست دبیری خارج میشد، زیاد بود. این حرکت به قدری خطرناک بود که وحید شمسایی حتی بعد از جشن قهرمانی حسابی به کسی که عامل پرتاب بطری بود، تاخت و به او اعتراض کرد. نکته جالب دیگر، این بود که فرد خاطی همان کسی بود که در بازی سال ۹۰ بطری را از روی نیمکت فیروزصفه به سمت توپ پرتاب کرده بود!
*بازی زاگرس خوزستان و لبنیات ارژن شیراز(فصل ۹۳ لیگ یک)
شبیه ترین صحنه به بازی گیتی پسند و حفاری دو سال پیش در بازی تیمهای زاگرس خوزستان و ارژن شیراز در لیگ یک اتفاق افتاد. در این بازی محمد ساکی بازیکن ذخیره تیم زاگرس توپ را از روی خط دروازه تیمش بیرون کشیده و مانع از به ثمر رسیدن گل دوم برای ارژن شد.
کاظم سلیمانی ناظر بازی گیتی پسند و حفاری از قضا ناظر این بازی هم بود و بر اساس گزارشی که او به کمیته انضباطی ارسال کرد، بازیکن خاطی به سه جلسه محرومیت و ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد. در جریان بازی هم ضربه آزاد به نفع تیم ارژن اعلام شد و خبری از بازنده اعلام شدن تیم خاطی نبود. در نهایت هم زاگرس خوزستان با نتیجه سه بر یک پیروز این دیدار جنجالی اعلام شد.
*شهرداری ساوه – مقاومت البرز (فصل ۹۳)
در این بازی اتفاقی مشابه به وجود آمد و مهدی حسن زاده بازیکن تیم شهرداری ساوه وارد زمین شد اما بعد از اینکه متوجه شد جهت حرکت توپ به سمت بیرون است، دوباره از زمین خارج شد؛ با این حال این حرکت کافی بود تا بازی به جنجال کشیده شود و تیم حریف به کار حسن زاده اعتراض شدیدی کرد. این اتفاق نیز از چشم کمیته انضباطی دور ماند و با وجود اینکه بازیکن ششم وارد زمین شده بود، محرومیتی به تیم شهرداری ساوه اختصاص پیدا نکرد.
*گیتی پسند اصفهان – حفاری اهواز(فصل ۹۵)
در حالی که گیتی پسند با نتیجه ۶ بر ۵ از حفاری اهواز عقب بود، توپ راهی دروازه خالی اصفهانیها شد اما علی عابدین وارد زمین شد و جلوی گل شدن توپ را گرفت. کمیته انضباطی نتیجه بازی را ۶ بر صفر به سود حفاری اعلام و بازیکن خاطی را هم چهار جلسه محروم کرد.
با بررسی بازیهای بازی فوق، یکی از مواردی که قابل تامل بوده، احکام صادره از سوی کمیته انضباطی است که نشان از خلا قانونی موجود در این زمینه است. علیرضا سهرابی کارشناس داوری فوتسال در گفتوگو با ایسنا، در اینباره توضیح داد: ابتدا باید بگویم در زمینه ابهامات و مسائل پیش آمده در فوتسال یک قانون وجود دارد و یک مقررات. قانون را فیفا تعیین میکند اما مقررات برای هر تورنمنت متفاوت است و مسئولان برگزاری بازیها آن را تعیین میکنند. به عنوان مثال در لیگ آلمان محرومیت بازیکن با پنج کارت است. این مقررات داخلی لیگ است بنابراین اگر برای مواردی که در سالهای اخیر اتفاق افتاده و نمونه بارزش را در بازی گیتی پسند و حفاری دیدیم، بخواهیم تصمیم بگیریم باید به مقررات لیگ رجوع کنیم چرا که فیفا در کتاب قانونش تنها اظهار کرده باید بازیکن خاطی اخراج شده و ضربه آزاد غیر مستقیم به نفع تیم حریف گرفته شود.
وی افزود: تصمیم داور در بازی گیتی پسند و حفاری درست بود اما اینکه مقررات لیگ چه تصمیمی درباره تیم گیتی پسند میگیرد، در مقررات وجود ندارد. به یاد دارم سه سال پیش و زمانی که کشاورز در بازی گیتی پسند و فرش آرا در مشهد مرتکب اشتباه مشابه اشتباه عابدین شد، افتخاری رئیس وقت کمیته فوتسال اعلام کرد مقررات سفت و سختی را در سازمان لیگ وضع خواهد کرد تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم اما متاسفانه در سه سال اخیر تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است. شاید هم دوستان تصمیمی گرفتهاند اما ما نمیدانیم!
۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]