واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: احتمال ارجاع پرونده حقوقی برگزیت به دیوان دادگستری اروپا قوت گرفت لندن - ایرنا - «الینور شارپستون» عضو انگلیسی دیوان دادگستری اروپا با اشاره به تقویت احتمال ارجاع پرونده برگزیت ازسوی دادگاه انگلیس به دیوان دادگستری اروپا تصریح کرد که این نهاد بین المللی مرجع نهایی تبیین ماده 50 پیمان لیسبون، ناظر بر خروج کشورها از اتحادیه اروپاست.
![احتمال ارجاع پرونده حقوقی برگزیت به دیوان دادگستری اروپا قوت گرفت](http://img7.irna.ir/1395/13950910/82327096/82327096-71209984.jpg)
به گزارش ایرنا، "شارپستون" شامگاه سه شنبه در گفت وگو با اسکای نیوز بیان داشت: دیوان دادگستری اروپا در کار رسیدگی به پرونده حقوقی برگزیت از سوی دادگاه عالی تر انگلیس دخالت نخواهد کرد اما با توجه به حساسیت ها و ظرافت های حقوقی این پرونده، احتمال دارد که دادگاه عالی تر انگلیس این پرونده را برای رسیدگی به دیوان دادگستری اروپا ارجاع دهد.وی در پاسخ به این پرسش که « به لحاظ قانونی چطور امکان دارد دیوان دادگستری اروپا حکمی را در خصوص کشوری صادر کند که خواهان ترک اتحادیه اروپا است»؟ گفت: زمانی که به اتحادیه می پیوندید و بعدا تصمیم می گیرید که آن را ترک کنید، بایستی مطابق با قوانینی که در ابتدا پذیرفتید رفتار کنید... قوانین اتحادیه درخصوص خروج کشورها از آن، در ماده 50 پیمان لیسبون آورده شده است که تبیین آن در اختیار دادگاه است.این کارشناس حقوقی همچنین هشدار داد که چنانچه انگلیس ملاحظات لازم را درخصوص جابه جایی قوانین اروپایی به قوانین ملی انگلیس در چارچوب لایحه 'لغو بزرگ ' درنظر نگیرد با چالش های قانونی مواجه خواهد شد. «ترزا می» نخست وزیر انگلیس پیش تر گفته بود که درنظر دارد برای پایان دادن به استیلای قوانین اتحادیه اروپا لایحه 'لغو بزرگ ' را در اولین گام در مسیر برگزیت، به تصویب خواهد رساند.'قانون جوامع اروپایی' (European Community Act) در سال 1972 برای آنکه مقررات این اتحادیه در انگلیس اعتبار پیدا کنند در مجلس عوام به تصویب رسید. براساس این قانون، انگلیس تابع قوانین اتحادیه اروپا شد و قوانین اتحادیه اروپا بر قوانین داخلی این کشور اولویت پیدا کرد. دادگاه عدالت اروپا هم در واقع نقش دیوان عالی انگلیس را ایفا می کند. با لغو قانون جوامع اروپایی 1972، قوانین انگلیس بار دیگر مرجع اصلی قانونی در این کشور خواهند شد. با این حال خانم « الینور شارپستون » گفت: اگر می خواهید که سیستم درست کار کند، نه اینکه با مشکل مواجه شود، بایستی نحوه عملکرد دقیق قوانین را بررسی کنید. این پیچیدگی از آن جهت است که تمام قوانین فعلی انگلیس و اتحادیه اروپا در هم تنیده است... به همین دلیل کار بسیار سختی خواهد بود.دولت انگلیس درحال حاضر برای خروج از اتحادیه اروپا با چالش قانونی مواجه است.دادگاه عالی تر انگلیس ( the Supreme Court ) قرار است هفته آینده درخواست تجدیدنظر دولت محافظه کار انگلیس درباره حکم دادگاه عالی (the High Court) این کشور را که در آن تصریح شده است دولت 'ترزا می' حق ندارد بدون کسب مصوبه مجلس عوام روند برگزیت را آغاز کند، مورد بررسی قرار دهند. نخست وزیر انگلیس گفته است که اطمینان دارد دادگاهی عالی تر به نفع دولت رای خواهد داد.وی پیش تر نیز به رهبران اروپایی اطمینان داده است که تغییری در جدول زمان بندی شروع مذکرات برگزیت رخ نخواهد داد.با این حال پیوستن نمایندگان دولت های محلی اسکاتلند و ولز در مقام مخالفان خروج از اتحادیه اروپا در نشست هفته آتی دادگاه، احتمال ارجاع این پرونده به دیوان دادگستری اروپا جهت صدور رای نهایی را افزایش داده است.شبک**هـ.ن**انتشار دهنده: ابوالفضل بابایی
10/09/1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]