تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس غمى از غم‏هاى دنيا را از مسلمانى برطرف نمايد، خداوند غمى از غم‏هاى روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828064110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«رفیق فیدل» درگذشت‌/ فرمانده‌ای که تمام عمر به امریکا بی‌اعتماد بود+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: «رفیق فیدل» درگذشت‌/ فرمانده‌ای که تمام عمر به امریکا بی‌اعتماد بود+تصاویر
کاسترو با سخنرانی‌های پرشور و حرارت خود انقلاب را سازماندهی کرد؛ می‌گفت او و اعضایش با شمشیر زندگی می‌کنند و با شمشیر می‌میرند. با این حال، پس از سرنگونی یک دیکتاتور خود تبدیل به دیکتاتوری تازه شد.
آفتاب‌‌نیوز : نوژن اعتضادالسلطنه- اسطوره بسیاری از چریک‌ها و کمونیست‌های ایرانی در دهه‌های پیشین بود. یار نزدیکش ارنستو چه‌گوارا بود؛ پزشکی آرژانتینی که در اولین دیدار شیفته کاریزمای او شد و به تیمش پیوست تا جنگی چریکی را علیه باتیستا دیکتاتورسابق کوبا سازماندهی کنند. 


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ کاسترو با سخنرانی‌های پرشور و حرارت خود انقلاب را سازماندهی کرد؛ می‌گفت او و اعضایش با شمشیر زندگی می‌کنند و با شمشیر می‌میرند. با این حال، پس از سرنگونی یک دیکتاتور خود تبدیل به دیکتاتوری تازه شد. دیکتاتور وابسته به ایالات متحده سرنگون شد و دیکتاتوری کمونیست که در ابتدا شعارهای ملی‌گرایانه می‌داد به قدرت رسید و شوروی را در آغوش کشید. بیش از نیم قرن رهبری کوبا را برعهده داشت تا آن‌که در نهایت راضی شد قدرت را به برادرش رائول واگذار کند و خود مرد در سایه باقی بماند.  کناره‌گیری‌اش از قدرت مسیر را برای بهبود روابط تیره و تار واشنگتن – هاوانا هموار کرد؛ به‌طوری که پس از دهه‌ها روابط میان دو کشور در دوران ریاست‌جمهوری اوباما برقرار شد و رییس‌جمهوری‌ امریکا توانست از این موضوع به عنوان نقطه عطفی در کارنامه سیاست خارجی خود در کنار به ثمر رسیدن توافق هسته‌ای با ایران یاد کند. 


تلویزیون دولتی کوبا اعلام خبر درگذشت فیدل را اعلام کرد. او در سال ۲۰۰۶ میلادی عمل جراحی فوری‌ای به دلیل خونریزی روده داشت. همین مشکلات در سلامتی سبب شدند تا او قدرت را به برادر کوچکترش واگذار کند. او همواره می‌گفت که به امریکا بی‌اعتماد است. با این حال، این اواخر در نامه‌ای به فدراسیون دانش‌آموزان در هاوانا نوشته بود که این عدم اعتماد به معنای عدم وجود راه‌حل مسالمت‌آمیز برای رفع منازعه میان دو کشور نیست. او نوشته بود که کوبا همیشه همکاری و دوستی با همه مردم جهان از جمله با دشمنان سیاسی‌اش داشته است. 


بیماری طولانی‌مدت کاسترو سبب شده بود تا گمانه‌زنی‌های زیادی در سالیان اخیر درباره وضعیت او منتشر شود. برای مثال در سال ۲۰۱۲ میلادی شایعه‌ای مطرح شد مبنی بر این که کاسترو درگذشته است. با این حال، خبر تکذیب شد و اشاره شد که تنها یک سردرد جزئی بوده است. کاسترو خود مدعی بود که در دهه‌های گذشته چندین بار با سوء‌قصد نافرجام ترور از جانب سیا مواجه بوده است؛ از تلاش برای کشتن او با استفاده از مواد رادیو اکتیو کارگذاری شده در مسواک و وسایل شخصی تا ترورهای مسلحانه. 


اما کوبای تحت حکومت کاسترو چگونه بود؟ پس از پیروزی انقلاب کوبا در سال ۱۹۵۹ میلادی انقلابیون به‌طور گسترده‌ای زمین‌های زمین‌داران و عوامل وابسته به رژیم سابق را مصادره کردند. بسیاری از سرمایه‌داران کوبایی فرار کردند. همچنین گزارش‌هایی منتشر شده بود که علاوه بر مخالفان سیاسی بسیاری از همجنسگرایان نیز اعدام شدند هرچند که بعدا دولت کوبا آنان و انجمن‌های‌شان را برسمیت شناخت. کوبا همواره یکی از کشورهایی بوده که سابقه بدی در زمینه حقوق بشر و سرکوب مخالفان سیاسی داشته است. با این حال، برای برخی، فیدل یک قهرمان بود. او توانست یک سیستم سفت و سخت پزشکی همگانی و آموزش و بهداشت رایگان را برای تمام شهروندان کوبایی فراهم کند. این سیاست از سوی هوگو چاوز رییس‌جمهوری پیشین ونزوئلا نیز دنبال شد. کاسترو همواره در ضدیت با امریکا باقی ماند. او در سخنرانی‌ای کوبنده در سال ۲۰۰۴ میلادی ضد‌جنگ علیه تروریسم امریکا سخن گفت. او جورج دابلیو بوش رییس جمهوری امریکا را به نفاق‌افکنی و تقلب متهم کرد. او در سال ۲۰۱۱ میلادی در یادداشت‌های منظم خود در مطبوعات کوبا اوباما را نیز یک احمق خواند. در مصاحبه‌ای در سال‌های اخیر مدعی شده بود که گروه داعش را موساد، سازمان امنیت اسرائیل به وجود آورده بود. 


سیاست‌های اجتماعی انقلابی او انتقاداتی را نیز برانگیخت؛ برای مثال، سال‌ها دولت کوبا شهروندان مبتلا به اچ ای وی مثبت را قرنطینه می‌کرد؛ اقدامی که از سوی نهادهای حقوق بشری تنها از یک دیکتاتور بیرحم برمی‌آمد و نقض مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر قلمداد می‌شد. همین سخت‌گیری بود که سبب خروج دسته‌جمعی بسیاری از کوبایی‌ها و روانه‌شدن آنان به سوی فلوریدا بود. این گروه از کوبایی‌های مقیم امریکا امروز قطعا از شنیدن خبر مرگ فیدل خوشحال خواهند شد. در زمان زمامداری فیدل کاسترو و حتی تا همین اواخر در دوران رائول محدودیت‌های مسافرتی برای شهروندان کوبایی وجود داشت. همچنین محدودیت‌هایی در زمینه خرید وسایلی چون رایانه و تلفن همراه یا خودرو. همین موضوع سبب شده تا چهره هاوانا شبیه به شهرهای دهه‌های پیش باشد. 


مرگ فیدل کاسترو پایان خاطرات یک عصر است؛ عصر رهبرانی که در دوران جنگ سرد به قدرت رسیدند. پایان دهه‌ها خصومت میان کشورهایی که شعار ضد‌امریکایی دادند اما در نهایت مسیر مصالحه  با واشنگتن را در پیش گرفتند. رفیق فیدل همیشه انقلابی رفت تا دفتری تازه‌ای در تاریخ کوبا گشوده شود. شاید این بار نسیم بهتری برای مردم کوبا که سال‌ها اسیر طوفان تحریم و دشواری‌زندگی بودند، وزیده شود. باید منتظر ماند و دید که چه تغییرات احتمالی‌ای در درون حزب کمونیست کوبا ایجاد خواهد شد.



«رفیق فیدل» درگذشت‌/ فرمانده‌ای که تمام عمر به امریکا بی‌اعتماد بود+تصاویر































































































۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن