محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829175978
روسيه نميتواند جايگزين اروپا براي تركيه باشد
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: اعتماد نوشت: پارلمان اروپا روز پنجشنبه طرح تعليق مذاكرات براي پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا را تصويب كرد. طرحي كه البته با خشم مقامات ترك نيز روبهرو شد. درباره مناسبات تركيه و اتحاديه اروپا و آينده آن، گفتوگويي با صادق ملكي، تحليلگر ارشد مسائل غرب آسيا داشتهايم كه مشروح آن در ادامه ميآيد.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه با طرح توقف مذاكرات پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا موافقت كرد. دلايل تنش جديد به وجود آمده ميان تركيه و اتحاديه اروپا چيست؟
تصويب توقف و تعليق مذاكرات براي پيوستن كشوري به اتحاديه اروپا براي نخستينبار در حيات پارلمان اروپا صورت ميگيرد. اين اقدام را ميتوان عملي همراه با تبعات سياسي دانست اما اين مصوبه تبعات حقوقي به همراه ندارد. پارلمان اروپا تصويب اين طرح را به دليل محدويتهاي ايجاد شده سياسي پس از كودتاي 15 جولاي توسط دولت حزب عدالت و توسعه تركيه، محدوديت در آزادي بيان، توقيف روزنامهها و بازداشت گسترده روزنامهنگاران، دستگيري گسترده رهبران كرد، محدوديت براي احزاب كرد، بازداشت شهرداران مناطق كردنشين، اعلام احياي حكم اعدام و به طور كلي اقدامات ضد حقوق بشري تركيه از منظر غرب اعلام كرده است. با وجود آنكه اين طرح تبعات و فشار سياسي نسبت به تركيه را به همراه خواهد داشت اما بايد به اين نكته توجه كنيم كه طرح پارلمان غيرالزامآور است و جنبه حقوقي ندارد مگر آنكه اين مصوبه در نشست سران اتحاديه اروپا نيز به تصويب برسد كه با توجه به ملاحظات آنها نسبت به تركيه، تصويب آن بعيد به نظر ميآيد.
تا چه اندازه مساله پيوستن تركيه به اتحاديه اروپا براي اين كشور در حال حاضر يك ضرورت است؟
پيوستن به اتحاديه اروپا براي تركيه يك هدف 50 ساله است. آنها پنج دهه است كه تلاش ميكنند عضوي از اتحاديه اروپا بشوند. آنها در سال 1987 درخواست عضويتشان را به اتحاديه اروپا ارايه دادند. در سال 1999 و در اجلاس كپنهاگ، تركيه به عنوان نامزد عضويت در اتحاديه اروپا پذيرفته شد و از سال 2005، مذاكرات طرفين آغاز شد. البته مراجعه اوليه تركيه به سال 1963 بازميگردد. اين تلاش پنج دههاي با تعليق عضويت به محاق نخواهد رفت. در واقع، روند عضويت تركيه در اتحاديه اروپا همواره با فراز و نشيبهايي همراه بوده و امروز نيز همين را شاهد هستيم. درخواست پيوستن به اتحاديه اروپا، يك تصميمگيري سيستمي و يك درخواست فراحزبي است.
نظام تركيه همواره نگاهي رو به غرب داشته و سعي ميكند با عضويت در اتحاديه اروپا، به استانداردهاي توسعه سياسي، اقتصادي، اجتماعي و... برسد. البته اردوغان نسبت به انتقادهاي اروپاييها و اقدام پارلمان اروپا واكنشهايي داشته است ولي اينكه او ميگويد تصميم پارلمان ارزشي ندارد، اظهاراتي احساسي است كه فقط مصرف داخلي دارد. تركيه از پيوستن به اتحاديه اروپا صرف نظر نخواهد كرد زيرا بخشي از رشد اقتصادي آنها مديون و وابسته به اتحاديه اروپا است. مهمترين برگ برنده دولت حزب عدالت و توسعه، موفقيتهاي اقتصادي در سالهاي گذشته است كه بخشي از اين موفقيتها پس از شروع مذاكرات پيوستن به عضويت در اتحاديه اروپا به دست آمده است. بخشي از سرمايهگذاريهاي صورت گرفته غرب در تركيه پس از آغاز آن مذاكرات بوده است. اروپا مهمترين شريك تركيه بوده و است و با اين اقدام نيز تغيير نخواهد كرد.
اتحاديه اروپا براي ساختارهاي تركيه از جايگاه ويژهاي برخوردار است و تعليق مذاكرات ميتواند يك پيام سياسي براي تركها در جهت اصلاح رفتار با منتقدان را داشته باشد. تغيير رفتار سياسي دولت تركيه نيز ميتواند مذاكرات را احيا كرده و نظر پارلمان اروپا را تغيير دهد. در اين راستا، يكي از شروط پايان تعليق و آغاز مذاكرات پايان بخشيدن به حالت فوقالعادهاي است كه پس از كودتا بر اين كشور حاكم شده و دولت از اختيارات گستردهاي براي مقابله با منتقدان برخوردار شده است.
فكر نميكنيد طولاني شدن مذاكرات براي پيوستن به اتحاديه اروپا موجب شده تا تركها هم نااميد شده و بخواهند به عقب بازگردند؟
در تحليل رفتار تركيه، نبايد حركتهاي تاكتيكي را مبناي تحليل قرار داد. راهبرد كلان اين كشور توجه به غرب است. اصولا تركيه تكهاي از غرب است و روابط آنها با اتحاديه اروپا، امريكا و ناتو را بايد در اين چارچوب تحليل كرد. اگرچه برخي از صاحبنظران ترك معتقدند كه اتحاديه اروپا يك باشگاه مسيحي است كه كشور مسلمان تركيه در آن راه ندارد ولي پيوستن به اتحاديه اروپا در تمامي دولتهاي گذشته، چه دولتهاي چپ، چه دولتهاي مليگرا، دولتهاي تكحزبي يا ائتلافي و چه دولتهاي اسلامگرا به عنوان يك هدف ملي مطرح شده و تنش موجود نيز يك تنش دورهاي است.
تا چه اندازه اقدام پارلمان اروپا ميتواند دولت اردوغان را تحريك به گوش دادن به انتقادهاي اروپاييها كند؟
دولت تركيه حتما از واكنشهاي احساسي كه براي اقناع افكارعمومي بيان ميشود، عبور خواهد كرد. اگرچه تصميم پارلمان اروپا تبعات حقوقي ندارد ولي از پيامدهاي سياسي برخوردار بوده و ميتواند منجر به تغيير رفتار تركيه در بلندمدت شود و آنها را به سمت رعايت ارزشهاي ديكته شده و مدنظر اتحاديه اروپا سوق دهد. ما شاهد هستيم كه تركها بسياري از قوانين خود را براساس 35 سرفصل مدنظر اتحاديه اروپا براي پيوستن تغيير دادهاند همانند لغو اجراي حكم اعدام. شرايط داخلي خود را منطبق با درخواستهاي اتحاديه اروپا در سالهاي گذشته تغيير دادهاند و بسياري از قوانين ديگر نيز در حالي بررسي در جهت اصلاح و تغيير براي پيوستن به اتحاديه اروپا است.
تركيه عضويت در اتحاديه اروپا را به عنوان يك راهبرد كلان و به صورت همهجانبه و مصممانه دنبال ميكند ولي اين نكته را هم بايد توجه داشت كه شرايط تركيه امروز بحراني است و هم در عرصه داخلي و هم خارجي در بحران هستند. از يك طرف، خود را در بحرانهاي سوريه و عراق درگير كردهاند و از طرف با بحران كردي دست و پنجه نرم ميكنند. مسائل مرتبط با امنيت ملي تركيه موجب تصميمگيريهايي از سوي اين كشور شده است كه آن تصميمات، با استانداردهاي اتحاديه اروپا همخواني ندارد اما اگر شرايط در تركيه به سمت عادي شدن حركت كند، روابط آنها با اتحاديه اروپا هم عادي ميشود.
قطعنامه غيرالزامآور پارلمان اروپا با 479 راي موافق و فقط 37 راي مخالف راي آورده است. گفتيد بعيد است سران اتحاديه اروپا بنا به ملاحظاتي كه دارند، راي به تعليق مذاكرات بدهند. اين ملاحظات چيست؟
پارلمان اروپا، مصوباتش جنبه توسعهاي و مشورتي است كه با تصويب در نشست سران و وزرا ميتواند جنبه اجرايي به خود بگيرد. ملاحظاتي سياسي و امنيتي سران اتحاديه اروپا و به طور مشخص فرانسه و آلمان به گونهاي است كه راي به تعليق مذاكرات با تركيه را دور از ذهن ميسازد ولي تغيير رفتار تركيه در طول ماههاي آينده ميتواند روابط و شرايط موجود ميان آنكارا و بروكسل را بهبود ببخشد. با آنكه مصوبه پارلمان اروپا جنبه حقوقي ندارد اما تبعات سياسي و اقتصادي دارد. اين تصميم موجب شده تا ارزش لير در برابر ارزهاي خارجي سقوط كرده است. اقتصاد تركيه به عنوان موتور محرك اين كشور وابسته به روابط غرب است. بنابراين اين تبعات موجب تغيير روابط با غرب ميشود و تركيه به ريل اصلي خود بازگردد.
فدريكا موگريني، پيش از اين رايگيري اعلام كرده بود كه مقامات دولتي تركيه حق قانوني دارند كه عاملان كودتا و مهاجمان تروريست را به خاطر اعمالشان به دست عدالت بسپارند.
اين در حالي است كه بخش اعظمي از عملكردهايي كه اروپا امروز منتقد آن است به دليل بگير و ببندهايي است كه اردوغان پس از كودتاي نيمه جولاي به اسم مبارزه با عاملان كودتا انجام داده است. در چنين شرايطي چرا اين رفتارها انتقاد اروپا را به دنبال داشته است؟
فدريكا موگريني، مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپاست و لذا بايد متناسب با جايگاهي كه در اختيار دارد اظهارنظر كند زيرا سخنان او ميتواند تبعات وسيعيتري نسبت به مصوبه پارلمان اروپا داشته باشد. او نسبت به ملاحظاتي كه درباره تركيه وجود دارد، آگاه است. روابط تركيه با اروپا نيز، رابطه توام با بيم و اميد بوده و است كه در اظهارات فدريكا موگريني و اقدام پارلمان اروپا ميتوان آن را مشاهده و ارزيابي كرد؛ موگريني اميد ميدهد و پارلمان اروپا هم بيم ميدهد تا تركيه روابطش را بازتنظيم كند.
اردوغان در نخستين واكنش به اين اقدام پارلمان اروپا اعلام كرده كه مرزهاي تركيه براي ورود پناهندگان به سمت اروپا را باز خواهد كرد. اين تنش چه تاثيري بر مساله مهاجران و توافقهاي پيشين تركيه با اتحاديه اروپا در اين خصوص خواهد گذاشت؟
مرزهاي تركيه اگر به سمت پناهندگان سوري باز شود، بيشترين خطراتش براي آنكارا خواهد بود. آنها از اين مساله به عنوان يك ابزار فشار و اهرمي براي گرفتن امتيازات بيشتر استفاده ميكنند و به همين خاطر، تركها از اين ابزار هر چند وقت يك بار به عنوان دستاويزي براي تنظيم روابط استفاده ميكنند و آن را مطرح ميسازند. اينكه آنها مرزهايشان را به سمت پناهندگان باز كرده و موج وسيعي از آوارگان را روانه اروپا بكنند، بعيد است چراكه خطرات جانبي اين كار براي آنها بيشتر از خطر براي اروپاييهااست. اروپا نيز با تدابيري كه اتخاذ ميكند، ميتواند تبعات اين مساله را كاهش دهد و فشارهاي اقتصادي به تركيه وارد كند. قطعا ابزارهاي فشار اتحاديه اروپا به تركيه قويتر و بهتر از ابزارهاي فشار تركيه به اروپا خواهد بود.
در حال حاضر تركيه و اروپا در مسير مبارزه با داعش و همچنين پرونده سوريه و عراق بهشدت به يكديگر نياز دارند و تنش ميان اين دو ميتواند تبعاتي براي پروندههاي منطقهاي داشته باشد. در چنين شرايطي فكر ميكنيد تبعات اين تنش براي پروندههاي مشترك چيست؟
اروپا و تركيه درخصوص پروندههايي نظير سوريه، عراق و مبارزه با داعش در برخي جنبهها با يكديگر اشتراك نظر و در برخي از ديدگاهها، اختلافات جدي دارند. بخشي از رفتارهاي تركيه در سوريه و عراق نيز منطبق با منافع اتحاديه اروپا نيست. مثلا اروپاييها نسبت به روابط ويژه تركيه با داعش و رفت و آمد آسان اعضاي گروههاي تروريستي به اين كشور و انتقال تسليحات داعش از تركيه به سوريه انتقادات جدي دارد و در اين باره اختلافات جدي دارند. اين اختلاف نظرهاي جدي، ميان تركيه و امريكا نيز وجود دارد. مثلا تركيه با امريكا درخصوص مشاركت كردها براي آزادسازي مناطق تحت سيطره داعش در سوريه اختلافات دارد درباره حزب كارگران كردستان و دستگيريهاي گسترده رهبران كرد، طرفين اختلاف نظر دارند. يكي از دلايل طرح تعليق مذاكرات نيز فشار بر احزاب كردي و دستگيريهاي گسترده رهبران آنهاست. البته رفتار اروپا و امريكا درباره تركيه نيز تفاوتهايي دارند و همين تفاوت موجب تفاوت در رويكرد نيز ميشود. اروپا هممرز و مجاور با منطقه بحران است در حالي كه امريكا از اين مرزها دور است. نگاه كلان اتحاديه اروپا، مبنايي حقوق بشري دارد در حالي كه اين مساله براي امريكا در اولويت دوم است. در واقع، براي امريكا، ثبات استراتژيك منطقه و تركيه اهميت دارد و تقويت اين ثبات از سوي تركيه موجب ميشود تا واشنگتن امتيازهايي را به آنكارا بدهد كه اين امتياز، همان سكوت درباره وضعيت حقوق بشر در تركيه است.
در حالي كه اروپا و تركيه با هم به تنش جدي رسيدهاند و همين تنش نيز به نوعي ميان آنكارا و واشنگتن قبل از برگزاري انتخابات وجود داشت، اردوغان در روزهاي پس از انتخابات اين كشور بهشدت از دونالد ترامپ حمايت كرده است. آيا سرنخي يا تحليل اوليهاي در خصوص نگاه امريكا به نقش منطقهاي تركيه، عملكرد اردوغان و دولت وي وجود دارد؟
تركيه پس از پيروزي ترامپ در انتخابات امريكا، ابراز خوشحالي و اميدواري براي بهبود مناسبات كرد ولي اين اقدام، در رفتار سياسي تركها مسبوق به سابقه است. اگر هيلاري كلينتون نيز پيروز انتخابات امريكا ميشد، تركها از پيروزي او استقبال ميكردند. تركيه هميشه طرف فرد پيروز را ميگيرد. هشت سال پيش من در تركيه بودم. در انتخابات سال 2008 هنگامي كه باراك اوباما در مقابل جان مككين، پيروز شد، اردوغان از پيروزي او حمايت كرد و همين رفتار امروز را انجام داد. آنها به گونهاي برنامهريزي و رفتار كردند تا اوباما در نخستين سفر به خاورميانه، ابتدا به تركيه بيايد كه البته رييسجمهور امريكا براي شركت در كنفرانسي ابتدا به قاهره رفت و سپس به استانبول آمد.
نوع نگاهي كه ترامپ نسبت به تركيه امروز دارد، چيست؟
من فكر ميكنم عملكرد ترامپ در خاورميانه در كلان تغيير ماهوي چنداني با عملكرد اوباما نداشته باشد. در اين مدت نيز اظهارنظر چنداني از سوي رييسجمهور منتخب امريكا درباره تركيه مشاهده نكرديم. اظهاراتي كه از سوي ترامپ توسط منابع تركي منتشر ميشود، قابل اعتنا نيست. اين اظهارات زماني قابل توجه و ارزشمند است كه منابع امريكايي آنها را بيان كنند. برقراري تماس و تبريك پيروزي هم امري عادي و معمول است ولي چيزهايي كه رسانههاي ترك از قول ترامپ اعلان كردهاند، نبايد مبناي تحليل ما باشد. با اين وجود، استقبال اردوغان از ترامپ در واقع زمينهسازي براي بهبود روابط ميان آنكارا و واشنگتن نسبت به دوره اوباما و بهتر شدن مناسبات است.
اردوغان چندي پيش تهديد كرد كه تركيه بايد پس از اين همه سال انتظار از پشت درهاي بسته اتحاديه اروپا برخاسته و به پيوستن به نهادهاي متعلق به بلوك شرق مانند شانگهاي فكر كند. تا چه اندازه اين سخنان را ميتوان جدي و در آستانه اجرا دانست؟
تركيه تكهاي از غرب است و نميتواند از غرب جدا بشود. درك راهبردي ما نشان ميدهد كه اقتصاد تركيه در روابط با غرب تعريف شده است. بيش از 50 درصد از صادرات و واردات تركيه با اتحاديه اروپا است. بازار اصلي كالاهاي ترك، كشورهاي اروپايي است. آنها عضوي از ناتو هستند و اين مساله، امري نيست كه از ديد مسكو يا پكن دور بماند.
طرح رفراندوم، جدايي از ناتو و عدم عضويت در اتحاديه اروپا و... بيشتر بلوفهاي سياسياي هستند كه براي امتيازگيري بيشتر و تنظيم بهتر مناسبات مطرح ميشوند. پيمان شانگهاي از نظر اقتصادي و سياسي سنخيتي با ساختارهاي تركيه – كه براساس روابط و مناسبات با غرب تعريف شده – ندارد. تركيه با دو قدرت بزرگ پيمان شانگهاي يعني روسيه و چين، اختلافاتي راهبردي و كلان دارد. ديدگاه آنها درباره كريمه و اوكراين همپوشانيهاي بسياري با اتحاديه اروپا و امريكا دارد و با روسها متفاوت است. درباره مسائل ايغورها نيز اختلافات عمدهاي با چينيها دارند.
تا چه اندازه نزديكي آنكارا و مسكو ميتواند با توجه به رابطه پرتنش روسيه با اروپا به ضرر اروپاييها تمام شود؟
نزديكي مسكو و آنكارا به واسطه نيازهاي متقابل به يكديگر است. تركيه به واسطه مشكلات كنوني، حجم بالاي اقتصاد خود را وابسته به روسيه كرده است. آنها به گاز روسيه به عنوان كالايي استراتژيك وابسته شدهاند. بازار اصلي وارداتي روسيه نيز تركيه است. يكي از بازارهاي صادرات محصولات كشاورزي تركها، روسيه است. روسها در ماجراي اوكراين توسط اروپا و امريكا تحريم شدهاند و براي رفع نيازها به تركيه نياز دارند. اين نيازهاي متقابل، توجيهكننده مناسبات كنوني دو كشور است اما اين مناسبات و آن نزديكي نميتواند بر اختلافات اصلي تركيه و روسيه با يكديگر در موضوعاتي مانند كريمه و اوكراين خط بطلان بكشد. تركيه عضو ناتو است كه پيام مهمي به روسها است.
در بحران سوريه شاهد روياروييهاي طرفين هستيم. شرايط امروز در روابط با تركيه و روسيه را نبايد پايدار بدانيم و نبايد آن را با روابط تركيه با امريكا و اتحاديه اروپا قياس كنيم و فكر كنيم مسكو ميتواند جايگزين واشنگتن و بروكسل براي آنكارا باشد. اساس سياست خارجي تركيه نيز سياست خارجي واقعگرايانه مبتني بر منافع است كه چند وجهي است كه رويكرد و وجه اصلي آن، حفظ و گسترش مناسبات با امريكا و اتحاديه اروپا است ولي در آن روابط با مسكو و پكن نيز تعريف شده است. در اين چارچوب، آنكارا با هر كشوري كه بتواند منافع تركيه را تامين كند، رابطه برقرار خواهد كرد.
۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
پاسخ آلمان به تهدید اروپا توسط ترکیه
پاسخ آلمان به تهدید اروپا توسط ترکیهتاریخ انتشار جمعه ۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸ ۵۳ سخنگوی صدراعظم آلمان در اظهاراتی خطاب به ترکیه گفت تهدید کردن به لغو توافق اتحادیه اروپا و ترکیه در زمینه مقابله با پناهجویان راه به جایی نمیبرد به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه اولریکنخست وزیر ترکیه: رای پارلمان اروپا اهمیتی ندارد
نخست وزیر ترکیه رای پارلمان اروپا اهمیتی ندارد نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که روابط ترکیه و اتحادیه اروپا پیش از این روابطی اجباری بوده و رای پارلمان اروپا برای متوقف کردن مذاکرات پیوستن ترکیه به این اتحادیه اهمیتی نخواهد داشت به گزارش نامه نیوز به نقل از رویترز بن علی ییلدریم نتصمیم نادرست ترامپ، آمریکا را در تقابل با روسیه و اروپا قرار میدهد
آصفی در غرفه ایلنا تصمیم نادرست ترامپ آمریکا را در تقابل با روسیه و اروپا قرار میدهد سخنگوی پیشین وزارت خارجه از غرفه ایلنا در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها بازدید کرد به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه کشورمان با حضور در بیست و دومین نمایشگاکارشناس روس: هدف اوباما از سفر به اروپا تشکیل جبهه متحد علیه ترامپ و روسیه است
کارشناس روس هدف اوباما از سفر به اروپا تشکیل جبهه متحد علیه ترامپ و روسیه استتاریخ انتشار شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۴۴ آندری مونایلو پروفسور دانشگاه دولتی مسکو عضو شورای علمی جنب شورای امنیت روسیه میگوید باراک حسین اوباما چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا بجای بستن چمدانپارلمان اروپا مذاکره با ترکیه را تعلیق کرد
خبرگزاری تسنیم پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا رای مثبت داد به گزارش اسپوتنیک پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات مربوط به پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا رای مثبت داد رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه گفته بود رای نمایندگان پارلمان اروپا درباره توقف مذاکررای پارلمان اروپا به توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا
رای پارلمان اروپا به توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا پارلمان اروپا با صدور قطعنامه ای از کمیسیون و اعضای اتحادیه اروپا خواست تا به طور موقت مذاکره برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را متوقف کنند به گزارش نامه نیوز به نقل از حریت دیلی پارلمان اروپا امروز پنجشنبه به قپارلمان اروپا توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را تصویب کرد
پارلمان اروپا توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را تصویب کرد قطعنامه غیرالزامآور توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا در پارلمان این قاره با اکثریت آرا تصویب شد به گزارش نامه نیوز پارلمان اروپا امروز پنجشنبه با طرح توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپااتحادیه اروپا خواستار مذاکرات سیاسی ترکیه با گروه های مخالف شد
اتحادیه اروپا خواستار مذاکرات سیاسی ترکیه با گروه های مخالف شد اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه جدیدی از دولت ترکیه خواست مذاکرات سیاسی با گروه های اپوزیسیون را آغاز و از دمکراسی در این کشور حفاظت کند به گزارش نامه نیوز خبرگزاری رویترز روز سه شنبه نوشت در این بیانیه که امروز منتگزارش کمیسیون اروپایی درباره عضویت ترکیه
گزارش کمیسیون اروپایی درباره عضویت ترکیهتاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹ ۱۵ درپیش نویس گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا درباره آمادگی ترکیه به عنوان نامزد عضویت برای پیوستن به این اتحادیه شرایط این کشور با توجه به تحولات اخیر در بدترین وضعیت ارزیابی شده است به گزارش تسنیمموگرینی: اروپا باید قدرت خود را بازیابی کند/نگران ترکیه هستیم
موگرینی اروپا باید قدرت خود را بازیابی کند نگران ترکیه هستیمتاریخ انتشار شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۴۸ رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نظرات خودش را در رابطه با انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهوری آمریکا و نیز رابطه اتحادیه اروپا – ترکیه مطرح کرد به گزارش ایسنا فدریکا-
سیاسی
پربازدیدترینها