تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827360162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس در مورد کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی تصمیم قاطع می‌گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مجلس در مورد کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی تصمیم قاطع می‌گیرد
مجلس نمایندگان می‌گوید که در مورد اعضای کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی تصمیم قاطع می گیرد.

در مورد کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی تصمیم قاطع گرفته می شود
به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، پس از ارائه یک تفسیر در مورد نفرستادن فرمان تقنینی انتخاباتی به مجلس و همچنین امتناع اعضای کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی از حضور در مجلس، مجلس نمایندگان در نشست امروز چهار شنبه(سوم قوس) خود اعلام کرد که با تشکیل یک هیات، در مورد اعضای این کمیسیون تصمیم قاطع می گیرد.

پس از بحث و ارائه نظریات نمایندگان مجلس در مورد صلاحیت های کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی، بسیاری نمایندگان، اعضای این کمیسیون را فاقد سواد حقوقی عنوان کردند و ارائه تفسیر آنان را مبنی بر نفرستادن فرمان تقنینی از سوی رییس جمهور به مجلس ناقص و مغرض خواندند.

پس از چند بار رد فرمان تقنینی تشکیل و صلاحیت های اعضای کمیسیون های انتخاباتی از سوی شورای ملی، سر انجام حکومت در ایام رخصتی های تابستان گذشته شورای ملی، قانون انتخابات و قانون تشکیل و صلاحیت های اعضای کمیسیون های انتخاباتی را ادغام کرد و طی یک فرمانی آن را توشیح کرد.

حکومت در این مورد از کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی طلب تفسیر شد که این فرمان تقنینی را به مجلس بفرستد یا نه.
اما کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی با استناد به ماده ۷۹ قانون اساسی در جواب گفته است که حکومت مکلف نیست این فرمان را به مجلس بفرستد.

در ماده ۷۹قانون اساسی آمده است که شورای ملی نمی تواند در سال آخر کاری خود قانون انتخابات را تعدیل کند.

در پای مکتوب کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی ۳ عضو این کمیسیون امضا کرده اند اما دو عضو دیگر آن امضا نکرده اند.

این تفسیر کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی واکنش مجلس را در پی داشت و مجلس در یکی از مجالس گذشته خود اعضای کمیسیون را استجواب کرد؛ اما آنان از آمدن به مجلس امتناع ورزیدند.

سر انجام، مجلس نمایندگان این مساله را در نشست عمومی امروز خود به بررسی گرفت. نمایندگان مجلس تفسیر کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی را نادرست دانسته و تاکید دارند که این تفسیر تحت فشار حکومت اعلام شده است.

نذیر احمد حنفی یک عضو مجلس گفت که تفسیر کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی نادرست؛ زیرا در تمامی مراحل قانون گذاری و تصمیم گیری های کلان ملی مجلس بر اساس قانون اساسی کشور حرف نهایی را می زند و اگر فرمان تقنینی به مجلس نیاید به یک مقرره تنزیل پیدا می کند.

غلام حسین ناصری دیگر عضو مجلس گفت که تفسیر کمیسیون نظارت بر قانون اساسی عمق نافهمی حقوقی اعضای این کمیسیون را می رساند، حتما آنان زیر فشار حکومت چنین تفسیر نادرستی را ارائه کرده اند.

به باور نمایندگان، اگر کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی با استناد بر ماده ۷۹قانون اساسی چنین تفسیری را ارائه کرده باشد بازهم نادرست است؛ زیرا اولاً که سال آخر کاری مجلس مشخص نیست و دوماً اگر بر فرض سال آخر کاری مجلس روشن هم باشد نه تنها مجلس بلکه حکومت نیز به منظور مهندسی کردن انتخابات حق ندارد در قانون انتخابات تغییراتی را وارد کند.

از سوی هم، برخی اعضای مجلس این بحث را دیرهنگام خوانده و تاکید ورزیدند که حکومت بر مبنای توافقنامه سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی، اصلاح نظام انتخاباتی را روی دست گرفته است که خود این توافقنامه در چندین مورد ماده های از قانون اساسی را عملاً در تعلیق قرارداده است.

سر انجام بحث امروز نمایندگان توسط ظاهر قدیر معاون اول مجلس چنین جمع بندی شد: "حکومت انتخابات را باید برگزار کند؛ اما نظر تفسیری کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی غیر مسلکی بوده و اگر فرمان تقنینی انتخاباتی به مجلس نیاید به مقرره تنزیل یافته و انتخابات را نمی توان بر اساس یک مقرره برگزار کرد".

آقای قدیر افزود، مجلس با تعیین هیاتی در مورد اعضای کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون اساسی تصمیم می گیرد که آنان استیضاح شده و برای تعیین تکلیف آنان صندوق بگذاریم یا نه و این هیات در مورد اعضای کمیسیون تصمیم قاطع خواهد گرفت.

بر اساس قانون اساسی، اعضای کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی از مجلس رای اعتماد می گیرند؛ اما مجلس نمی توانند آنان را استیضاح کند. ولی اعضای مجلس می گویند که آنان به مجلس پاسخگو هستند.

این تقابل مجلس و حکومت در حالی است که حکومت سلب صلاحیت ۷ وزیر کابینه را نیز نپذیرفته و از دادگاه عالی در این خصوص طلب تفسیر شده است.




۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن