تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817358885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمار دقیقی از کودکان کار در دست نیست


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



آمار دقیقی از کودکان کار در دست نیست
روز نو : به گوشه و کنار شهر که نگاهی بیندازید کودکانی زیر 15 سال را می بینید که به ازای فروش کالاهایی از قبیل دستمال ،عروسک و .. درصدد به دست آوردن پولی هستند.این در حالی است که هر کودکی نیازمند برخورداری از پوشاک ،آرامش و امنیت خاطر است و در این سن باید صرفا به تحصیل بپردازد.
حسن حسینی ،جامعه شناس در تعریف پدیده کودک کار گفت:در کشورهای توسعه نیافته مانند ایران به دلیل نبود وجود اشتغال ونبود تامین اجتماعی برای آحاد جامعه ،خانوارهای بی سرپرست و یا بد سرپرست کودکان خود را به کار وا می دارند.


او گفت:آمار دقیقی از این کودکان در دستری نیست .بخشی از این کودکان مهاجران افغانی هستند که برای کسب درآمد کار می کنند و بخش دیگر کودکان ایرانی حاشیه نشین یا از خانواده های  معتاد هستند.


باتوجه به این که ایران در سال 1373 پیمان نامه جهانی حقوق کودک را امضا کردو تعهدات مربوط به کودکان کار رابر عهده گرفت اما با گذشت 17 سال به دلیل نبود آمار روشنی از تعداد کودکان کار ،این قشر به رسمیت شناخته نشده است.


در ایران ماد‏ه‏‌ 79 قانون کار، اشتغال به کار کودکان زیر 15 سال را ممنوع دانسته است البته کارگران شاغل در کارگاه‌های خانوادگی که کارفرمای آن‌ها، همسر یا بستگان و خویشاوندان نسبی درجه‏ یک باشند، مشمول قانون کار نیستند در نتیجه حداقل سن کار در مورد چنین کارگرانی رعایت نمی‏‌شود؛ بر اساس قانون کار اگر یک کارفرما کودک زیر 15سال را به کار بگیرد، متخلف خواهد بود و برای نخستین بار مجازات نقدی، بار دوم مجازات نقدی و حبس و بار سوم علاوه بر این موارد، کارخانه یا کارگاه پلمپ و پروانه کار فرد متخلف ابطال خواهد شد.


 


از سوی دیگر ماد‏ه‏‌ 84 قانون کار پیش‌بینی کرده است که در مشاغل و کارهایی که ماهیت آن برای سلامتی یا اخلاق کارآموزان و نوجوانان زیان‏‌آور است، حداقل سن کار 18 سال تمام خواهد بود که تشخیص این امر با وزارت کار و امور اجتماعی است.


طبق آمار تخمینی سازمان جهانی کار در سال 1995 بیش از 4/71 درصد کودکان بین 10 تا 14 سال در ایران فعالیت اقتصادی دارند.این در حالی است که آماری رسمی از حضور این کودکان در ایران وجود ندارد.


حسینی ضمن اشاره به نبود قوانین و مقرارت جامع گفت:آموزش از جمله قوانینی است که برای همه کودکان باید اعمال شود ولی این قانون به علت نبود ابزارهای قانونی و نظارتی ،کودکان کار را از تحصیل باز داشته است.


حسینی ضمن بیان این که کار کودکان در جامعه آسیب ها و تبعات منفی دارد گفت:17 درصد از این کودکان به سمت مصرف الکل رفته اند و بسیاری از آن ها معتاد ،خودفروش وهمجنسگرا می شوند.






تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن