تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843532927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنها راه مبارزه با قاچاق تقويت توليد ملي است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تنها راه مبارزه با قاچاق تقويت توليد ملي است
در اولین قسمت از برنامه چالشی مناظره شبکه یک با موضوع «مبارزه با قاچاق کالا و ارز»با كه با حضور فعالان و کارشناسان اقتصادي و اصحاب رسانه به روی آنتن رفت؛ سيد عبدالوهاب سهل آبادي تنها راه مبارزه با قاچاق را اين دانست كه ظرفيت‌هاي توليد در كشور تقويت شود؛ آن هم به گونه‌اي كه بتوان با كالاهاي كشورهاي ديگر رقابت كرد.


در اين مناظره تلويزيوني سهل‌آبادي در پاسخ به پرسش مرتضي حيدري كه از حضار مي‌پرسيد؛ «آیا روند فعلی مبارزه با قاچاق کالا در جهت ریشه کنی این پدیده است؟» در اظهارنظري متفاوت ازمسئولان بخش‌هاي دولتي گفت: ما اصلا معتقد نيستيم كه بعد از چندين سال بايد هنوز با قاچاق مبارزه كرد.  
رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران به نمايندگي از جامعه كار و توليد افزود: بدون شك قاچاق از توسعه‌يافتگي اقتصادي جلوگيري مي‌كند اما اگر قرار بود در مبارزه با قاچاق اتفاقي بيافتد تاكنون اتفاق افتاده بود.
رئيس اتاق بازرگاني اصفهان معتقد است تنها راه مبارزه با قاچاق، تقويت توليد ملي است.
وي همچين تنها راه مبارزه با قاچاق را اين دانست كه ظرفيت‌هاي توليد در كشور تقويت شود؛ آن هم به گونه‌اي كه بتوان با كالاهاي كشورهاي ديگر رقابت كرد.   
سهل‌آبادي ادامه داد: با اين روشي كه در حال حاضر دنبال مي‌كنيم و نگاهي كه به توليد داريم و مشكلاتي كه براي توليد ايجاد كرده‌ايم مطمئن باشيد كه قاچاق هميشه و همچنان ادامه خواهد داشت.
وي با اشاره به تاكيد مسئولان دولتي بر تنظيم نظام تعرفه‌اي كشور، اظهار داشت: با بالا و پايين كردن تعرفه‌ها نيز نمي‌توان از قاچاق جلوگيري كرد. مطمئن باشيد هر چه تعرفه‌ بالا رود اشتياق قاچاقچيان نيز بيشتر مي‌شود. ريسك واردات كالاي قاچاق پايين مي‌َآيد. قاچاقچي نيز سود بيشتري خواهد برد.
وي با تاكيد بر حل مشكلات توليد در برابر با واردات قاچاق گفت: ما بايد به توليدكنندگان‌مان اجازه دهيم در مقابل توليدات بسيار نامطلوب كشورهايي نظير چين بتواند توليد خود را ادامه دهند.
رئيس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران در توضيح ديدگاه خود براي حل مشكلات توليد، افزود: نظام بانكي ما در اعطاي تسهيلات با نرخ بالاي بهره بايد تغيير روش دهد. نظام مالياتي كشور در رابطه با توليد را بايد اصلاح كنيم.
وي گفت: در شرايط فعلي بايد به اين نكته نيز دقت كنيم كه منهاي قاچاق، واردات غيرضروري نيز داريم كه آن هم مانند قاچاق به توليد ضربه‌هاي جدي وارد كرده است.
سهل‌آبادي در ادامه به آسيب‌شناسي وضعيت توليدكننده سنگ‌هاي تزييني پرداخت و گفت: ايران يكي از بزرگترين كشورهاي توليدكننده سنگ‌هاي تزييني است اما متاسفانه در اين زمينه با حجم بالايي از واردات از چين؛ آزاد و اذيت توليد را شاهد هستيم.  
وي در پايان به بيان ديگر موانع توليد پرداخت و به عنوان نمونه گقت: ما براي واردات مواد اوليه عوارض بالايي را در گمركات مي‌پردازيم و اين در حالي است كه اگر بخواهيم كالاي توليد شده را وارد كنيم به مراتب راحت‌تر از وارد كردن مواد اوليه است.
براي فروش کالای خارجی مالیات های مضاعف در نظر گرفته شود
در بخش دوم اين مناظره، رئیس خانه صنعت، معدن، تجارت ایران گفت: اتاق اصناف ایران در سال جاری ورود مناسبی برای مبارزه با قاچاق داشتند و از همه واحدها و اتحادیه ها خواسته شده تا همکاری مستقیم و تنگاتنگی با بازرسین سازمان صمت داشته باشند.
عبدالوهاب سهل آبادی گفت: من در ابتدا از همه ی مسئولین و عواملی که در مبارزه با قاچاق کالا و ارز دخیل هستند، خواهش می کنم تا کمی هم به تولید داخل توجه کنید. ما باید تلاش کنیم تا برای استفاده از تولید داخل فرهنگ سازی شود و قل و زنجیرهای جدیدی که هرروزه به پای تولیدکنندگان بسته می شود را کم کنیم.
وی در ادامه درباره تشویق فروشندگان کالای داخلی گفت: به نظر من باید برای واحدهایی که کالای داخلی عرضه می کنند، معافیت های مالیاتی و واحدهای فروشنده کالای خارجی مالیات های مضاعف در نظر گرفته شود. طبق محاسباتی که داشتم اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را براساس اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی حدود ۲۰ میلیارد دلار در نظر بگیریم، حدود ۸۰۰ هزار کامیون برای جا به جایی این کالاها لازم است.
رئیس خانه صنعت، معدن، تجارت ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۰ هزار واحد تولیدی در کشور فعالیت دارند، افزود: متاسفانه قاچااق پوشاک به حدی در کشور ریشه دوانده است که بار پوشاک قاچاق با اسکورت وارد کشور می شود.  
وی ادامه داد: ما باید به این نکته دقت کنیم که تولید کننده و توزیع کننده باهم متفاوت هستند، شبکه توزیع ما در کشور باید به کمک تولید داخل بیاید زیرا تولیدکننده به حدی با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می کند که نمی تواند وارد بحث توزیع و مشکلات خاص آن هم بشود.
سهل آبادی با تاکید بر اینکه باید یکی از وظایف مهم ما فرهنگ سازی برای استفاده از کالای داخلی است، گفت: متاسفانه ما تولیدکنندگان، رسانه ها و ... هیچ اقدام مثبتی برای ترویج استفاده از کالای داخلی انجام نداده ایم. اگر همه ی دستگاه هایی که با قاچااق ارتباط دارند، عزم جدی در حمایت از تولیدداخل داشته باشند، می توانیم به نتیج مثبتی دست یابیم. نکته مهم دیگر این است که تولیدکننده داخلی با بهره بیست و چند درصدی نمی تواند در فضای رقابتی فعالیت داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه کالای تولید داخل باید جایگاه خود را در کشور پیدا کند اظهار کرد: کالای تولید داخل باید بتواند در بازار رقابت با کالای خارجی نظر مشتری را جلب کند.
 بازار پوشاک داخلی سرو سامان می گیرد
 نخعی نماينده ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از دیگر مدعوین این برنامه بود که در این باره گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز متولی اصلی اعلام آمار قاچااق در کشور است و این ستاد حدود دوسال است که کمیته ای متشکل از مرکز ملی آمار، بانک مرکزی، وزارت درمان و بهداشت و ... در این ستاد در حال فعالیت است که ماموریت بررسی آمار و ارقام مربوط به قاچاق در کشور است. طبق بررسی های این کمیته و ستاد مرکزی، ۱۵ میلیارد دلار بر مبنای سال ۱۳۹۴ کالای قاچاق به کشور وارد شده است.
وی ادامه داد: همه ی گردش مالی مربوط به قاچاق در سامانه های مربوطه ثبت و ضبط شده است و هیچگونه تراکنش غیر ثبتی وجود ندارد.  
نخعی در ادامه گفت: در برخی محصولات از جمله لوازم خانگی، توجه مردم به بحث برندینگ و علائم تجاری محصول است. از طرفی از زمانی که مبارزه با لوازم خانگی قاچاق در کشور آغاز شده، تولید کنندگان داخلی حدود ۶ درصد قیمت محصولا خود را افزایش داده اند.
نماينده ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با اشاره به اینکه با همت وزارت صمت و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز پوشاک ایرانی سرو سامان خواهد گرفت گفت: کلیه واردکنندگان پوشاک باید کد خود و کالا را ثبت کنند و با دریافت شناسه کالای خود را وارد کنند.
نخعی ددرباره اقدامات اتاق اصناف در این باره گفت: اتاق اصناف ایران در سال جاری ورود مناسبی برای مبارزه با قاچاق داشتند و از همه واحدها و اتحادیه ها خواسته شده تا همکاری مستقیم و تنگاتنگی با بازرسین سازمان صمت داشته باشند.
 برخی سازمان ها مخل مبارزه با قاچاق هستند
 يکی دیگر از این کارشناسان که در برنامه حضور داشت آنوش رحام كارشناس تجارت خارجي بود که در باره دیدگاه خود توضیح داد: به نظر من ما در بخش هایی با پدیده قاچاق مواجه هستیم که تولید داخل نیاز مصرف کننده داخلی را تامین نمی کند. به عنوان مثال قاچاق در بخش موادغذایی بسیار کم است زیرا تولید داخل با ذائقه مصرف کننده همخوانی دارد اما پوشاک تولید داخل خیر. زیرا تولید داخل ما رقابت پذیر نیستو نمی تواند موفق باشد.
او ادامه داد: تولید ما وابسته به مواد اولیه وارداتی است و برای واردات مواد اولیه هم بروکراسی پیچیده ای را طی کند که باعث بروز مشکلات بسیاری در روند کار خواهد شد. از طرفی در کشور ما برخی نها دها و سازمان ها وجود دارد که مخل کسب و کار هستند به عنوان مثال تا چه حد این سازمان های مربوطه به بحث ترانزیت و حمل و نقل توجه دارند؟
رحام درباره همکاری و فعالیت های اتاق های بازرگانی در این زمینه گفت: اتفاق خوبی که افتاده است، همکاری و حضور اتاق بازرگانی در جلسات ستاد مرکزی است که بههمکاری و تبادل نظر بیشتر انجامیده است.
این کارشناس تجارت خارجی افزود: از نظر من اتاق اصناف یکی از مهمترین معضلات ما در بحث مبارزه با قاچاق کالا هستند زیرا اطلاعات دقیقی از این واحد ها وجود ندارد. از طرفی مناطق آزاد هم به عنوان زیرگذری برای ورود کالای قاچاق به سرزمین اصلی و واحدهای فروش در سطح شهرها هستند.
 مشکل ما از نگاه بخشی نشات می گیرد
 سيدعبدالمجيد اجتهادي نماينده سازمان تعزيرات حكومتي نیز در این باره گفت: قاچاق یک پدیده ی اقتصادی است که در هیچ کشوری امکان ریشه کنی صد در صدی آن وجود ندارد. ما نمی توانیم یک بخش با نهاد مشخصی را مقصر بروز پدیده قاچاق در کشور عنوان کنیم. از نظر من مهمترین مشکل ما عدم رقابت پذیری تولید داخل است. ما اگر با همین وضعیت فعلی قصد ورود به سازمان تجارت جهانی را داشته باشیم با سیاست های فعلی، عملکرد موفقی نخوهیم داشت.
وی ادامه داد: تولید کنندگان ما تحت عنوان مواد اولیه کلیه محصول را به صورت خرد وارد کشور می کنند و سپس با مونتاژ آن به عنوان تولید داخل در بازار عرضه می کنند.
اجتهادی افزود: مشکل مهم ما ناشی از نگاه بخشی به این موضوع است زیرا هر بخشی به دنبال منافع خود است. از طرفی فرهنگ سازی استفاده از تولید داخل باید در کشور نهادینه شود زیرا رسانه ها، توزیع کنندگان و ... همه در جهت ترویج کالای خارجی فعالیت دارند.


منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن