واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: حضور 2 میلیون ایرانی در مراسم بزرگ پیاده روی اربعین حسینی در عراق
سنت پیاده روی اربعین حتی در دوره حکمرانی صدام حسین نیز با وجود ممنوعیت، به صورت پنهان و به دور از چشم ماموران حزب بعث و دولت عراق انجام می شد. پیاده روی در شب یا عبور از مسیرهای بی راه از جمله راه های برگزاری پیاده روی در آن مقطع زمانی بود.
مراسم بزرگ راهپیمایی اربعین حسینی در راه های منتهی به شهر کربلا به ویژه مسیر این شهر تا نجف برگزار شد و همچنان ادامه دارد.
به گزارش عصرایران، مقامات رسمی گفته اند که حدود 20 میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت کرده اند.
از ایران نیز به گفته فرمانده نیروی انتظامی حدود 2.1 میلیون نفر از روزهای اخیر برای حضور در مراسم اربعین از مرزهای کشور خارج شده و وارد خاک عراق شده اند. حدود 50 درصد از این افراد به کشور برگشته اند.
وزارت خارجه عراق نیز گفته است که حدود 2 میلیون ویزا برای ورود زائران اربعین به این کشور صادر شده است.
پیاده روی اربعین یکی از سنت های قدیمی در عراق است که هر ساله، علاقمندان در روزهای منتهی به اربعین حسینی از شهرهای مختلف مرکز و جنوب عراق به سمت کربلا پیاده روی را آغاز می کنند. با این حال مراسم اصلی پیاده روی میان شهرهای کربلا و نجف برگزار می شود.
همچنین شمار زیادی از مردم عراق نیز در مسیرهای راهپیمایی و عبور زائران در شهرها و روستاهای دور و نزدیک به کربلا و نجف با ایجاد ایستگاه هایی که موکب نامیده می شود از عزاداران حسینی و شرکت کنندگان در پیاده روی اربعین پذیرایی و به انها انواع خدمات رفاهی، غذایی و ... ارائه می کنند.
سنت پیاده روی اربعین حتی در دوره حکمرانی صدام حسین نیز با وجود ممنوعیت، به صورت پنهان و به دور از چشم ماموران حزب بعث و دولت عراق انجام می شد. پیاده روی در شب یا عبور از مسیرهای بی راه از جمله راه های برگزاری پیاده روی در آن مقطع زمانی بود.
بعد از سرنگونی حکومت صدام در سال 2003، پیاده روی اربعین هر سال بزرگتر از سال قبل، به صورت علنی و با مشارکت گسترده مردم شهرها و روستاهای مختلف برگزار می شود.
در سال های اخیر نیز شمار زیادی از ایرانیان برای حضور در مراسم پیاده روی اربعین راهی عراق می شوند.
شهروندان ایرانی علاوه بر سفر هوایی، از سه گذرگاه زمینی مهران در ایلام و چذابه و شلمچه در خوزستان، وارد عراق شدند.
آنها برای ورود به خاک عراق نیاز به دریافت ویزا داشتند به همین دلیل برای اولین بار دفاتر موقت صدور ویزا از سوی سفارت عراق در برخی از شهرهای ایران مستقر شدند.
در نزدیکی گذرگاه های مرزی ایران نیز ساکنان شهرهای دور و نزدیک نیز با ایجاد موکب هایی به زائران اربعین خدمت رسانی می کنند.
با این حال تعداد زیادی از شهروندان ایرانی تلاش کردند بدون دریافت ویزا وارد عراق شوند که نیروهای پلیس ایرانی و عراقی به مقابله با آنها پرداختند. تعدادی نیز بازداشت شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۰۱ آذر ۱۳۹۵ - 21 November 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]