تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829287285




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مفهوم نهفته در «لبیک یا حسین»؛ محوری برای وحدت همه انسان‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اندیشمندان داخلی و خارجی مطرح کردند؛
مفهوم نهفته در «لبیک یا حسین»؛ محوری برای وحدت همه انسان‌ها

همایش اربعین.jpg


شناسهٔ خبر: 3829592 - یکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰
استانها > سایر

.jwplayer{ display: inline-block; } کربلا- مفهوم نهفته در «لبیک یا حسین»، معنویت اربعین نسخه رها بخش ملت‌های جهان و لزوم استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی در انتقال پیام اربعین از محورهای آخرین روز از همایش بین‌المللی اربعین بود. خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: همایش بین‌المللی و علمی تخصصی اربعین حسینی به همت کارگروه بین‌الملل کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین به مدت سه روز در کربلای معلی برگزار شد. در نشست اختتامیه این همایش علمی و تخصصی که زائران دانشگاهی از کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی، آمریکایی و آفریقایی حضور خواهند داشت چند نفر از اندیشمندان و فرهیختگان ایرانی و غیر ایرانی سخنرانی کردند.

در اختتامیه این همایش از ایران دکتر سعید جلیلی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی، حجت‌الاسلام نجفی روحانی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق و حجت‌الاسلام سید جواد مظلومی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری حضور داشتند. اربعین پنجره‌ای برای معرفی اسلام ناب سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در اختتامیه همایش بین‌المللی اربعینی حسینی که امروز در سالن اجتماعات هتل جواهر کربلا برگزار شد، با اشاره به موج اسلام‌گرایی و اقبال جهانیان به اسلام، هجمه‌های دشمنان را در تحریف چهره اسلام حقیقی و ایجاد تردید در مسلمانان برای پذیرش و تبعیت از آن یادآور شد. وی ایجاد انصراف در جوامع اسلامی نسبت به حیات‌بخش بودن اسلام و معرفی چهره غلطی از اسلام در جوامع اسلامی و غیر اسلامی در غرب را دو حرکت دشمنان معرفی کرد و گفت: این دو حرکت عملاً در راهبردها و سیاست‌های کسانی که در مقابله با اسلام قرار دارند به‌ویژه در دو دهه اخیر در برنامه کاری آن‌ها قرارگرفته است. نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: کسانی که علاقه‌ای به اسلام دارند باید اجازه به چنین رویکردی ندهند و به روش‌های مختلف از اسلام، حقانیت و حقیقت اسلام دفاع کرده و آن را به اذهان کسانی که تشنه چنین حقیقتی هستند معرفی و تبیین کنند.

وی بابیان اینکه اربعین پنجره‌ای برای معرفی اسلام ناب است و می‌تواند یک دریچه خوبی را برای تمام کسانی که در معرض تحریف اسلام یا تردید در اندیشه والای اسلام قرار دارند، باز کند، افزود: از طریق اربعین به‌راحتی می‌توانیم ابعاد مختلف اسلام را ارائه دهیم چراکه اربعین نمادی از فرهنگ حسینی و فرهنگ عاشورایی است. منظومه معرفتی منا، عرفه و عاشورا در اربعین تجلی پیدا می‌کند جلیلی تصریح کرد: در اربعین محبت و شور عقلانیت و معرفت، مبارزه و پیشرفت قابل‌ارائه است، ما از شخصیت بزرگ امام حسین (ع) نقاط برجسته و قله‌ای راداریم که در تاریخ بشر ظهور و بروز کرده است. نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بابیان اینکه منظومه معرفتی منا، عرفه و عاشورا در اربعین تجلی پیدا می‌کند، گفت: عاشورا بزرگ‌ترین قله است در کنار آن عرفه و دعای عرفه امام حسین (ع) یک منظومه معرفتی است که امروز می‌تواند بسیاری از جان‌های تشنه را سیراب کند. وی ادامه داد: منا، عرفه و عاشورا منظومه‌ای کامل است برای اینکه امروز بتوانیم در جهان اسلام و در جهان امروز به‌طور عام آن را ارائه کنیم و بسیاری از نقاطی که در حال تحریف و تردید است و از سویی برای آن‌یک تشنگی وجود دارد ارائه دهیم. جلیلی ابراز کرد: در منا فریاد امام حسین (ع) مبنی بر اینکه چگونه ادیان قبل دچار تحریف شدند و چگونه همان بلا می‌تواند سر اسلام بیاید به‌خوبی آسیب‌شناسی و بیان می‌شود و همین امروز می‌تواند برای همه پیروان ادیان الهی راهگشا باشد. وی گفت: در منظومه معرفتی امام حسین (ع) همچنان که منا می‌تواند یک وجه مهمی از آسیب‌شناسی جوامع دینی را به رخ بکشد، عرفه نیز می‌تواند آن اوج تکامل و سیر معنوی انسان‌ها را بیان کند که همانا ارتباط با خداوند است.
  از مدینه فاضله نبوی تا جاهلیت نوین استاد دانشگاه تهران در نشست اختتامیه همایش بین‌المللی اربعین حسینی که امروز در سالن اجتماعات هتل جواهر کربلا برگزار شد، به ارائه پژوهش خود با عنوان «حرکت اربعین فرصتی برای توسعه مکارم اخلاق در پرتو سنت نبوی» پرداخت.

عزت پور با اشاره به حدیث قدسی «لولاک لما خلقت افلاک» هدف از خلقت انسان را خلقت رسول‌الله(ص) و افرادی که از او تبعیت می‌کنند، دانست و گفت: مهم‌ترین حادثه در زندگی پیامبر در بعثت رخ داد و هدف از بعثت ایشان به نهایت رساندن مکارم اخلاقی بود. استاد دانشگاه تهران بابیان اینکه منزلت توسعه و تکامل مکارم اخلاق در سنت رسول‌الله علت نهایی و مطلوب نهضت اسلامی است، افزود: پیامبر اکرم(ص) برای هدایت جامعه مشکلات کمتری داشتند، بنابراین رعایت اصول اخلاقی مدنظر اسلام تحت نظر ایشان و تحت هدایت وحی امکان‌پذیر بود. وی بابیان اینکه در دوره‌ای از زمان شاهد تحقق جامعه اسلامی و اخلاقی بودیم، اظهار کرد: به کمال بردن مکارم اخلاق و ترویج آن در جامعه کار بزرگی است که باید فرازمانی انجام شود اما پس از رسول اکرم(ص) افول تدریجی سنت‌های اخلاقی رخ داد و بسیاری از مکارم اخلاقی فراموش و جامعه پس از پیامبر با شرایط استحاله و تقلیل ارزش‌های اخلاقی اسلامی روبه‌رو شد. پور عزت با اشاره به اینکه اسلام بدون اخلاق یک قرائت شیطانی و نفاق زده از اسلام است و جامعه بیگانه از خود ایجاد و به پوسته دین اکتفا می‌کند، تصریح کرد: در دوره پس از پیامبر واژگونی ارزش‌های اخلاقی و بروز و ظهور جاهلیت نوین رقم خورد. وی بابیان اینکه فراموش‌شدن سنت پیامبر اکرم شرایطی را ایجاد کرد که پس از ظهور حکومت امام علی(ع) ایشان وقت زیادی را صرف اصلاح جامعه و باز پردازی و احیای سنت‌های رسول‌الله و از میان برداشتن بدعت‌ها کردند، خاطرنشان کرد: در این زمان سیر کشورگشایی متوقف و به اصلاح امور مردم پرداخته شد. استاد دانشگاه تهران به پنهان شدن چهره کفر و آشکار شدن چهره دین در این زمان اشاره کرد و گفت: ذینفع بودن طبقات اجتماعی در ابقای جهالت نوین سه جنگ را به امام تحمیل کرد لذا ما شاهد آشکار شدن بغض‌ها و کینه‌ها بودیم که برخی به جنگ‌های بدر و احد برمی‌گشت. وی با تأکید بر اشاعه کینه و گسیخته شدن جامعه بعد از شهادت امام علی(ع) و امام حسن مجتبی(ع)  اظهار کرد: بعدازاین ماجرا امام تنها و تدبیر امور به پذیرش صلح مشروط انجامید. عزت پور در ادامه به ظهور جاهلیت نوین بعد از مرگ معاویه اشاره کرد و افزود: جاهلیت ساختاریافته این بار قوی‌تر از جاهلیت عصر بعثت بوده و جامعه نیز تسلیم شرایط شدند.  بازنمایی نهضت اربعین مفهوم نهفته در «لبیک یا حسین» است به گفته این مسئول در این دوره شاهد بازتعریف فرهنگ ابوسفیان در لباس دین، فروپاشی اخلاقی و ناامیدی مصلحان اجتماعی هستیم که سبب قیام امام حسین(ع) شد. استاد دانشگاه تهران با اشاره به منزلت امام حسین(ع) در پیشگاه رسول خدا(ص) گفت: زبان حال نهضت عاشورا این روایت است که اگر دین پیامبر جز به نبرد یا شهادت من احیا نمی‌شود پس من آماده نبرد تا شهادت هستم.

وی تأکید کرد: اگر امام حسین(ع) نبود امروز جز پوسته‌ای چرکین بر حقیقت اسلام چیزی نمی‌ماند. پور عزت همچنین با اشاره به ماهیت نهضت اربعین، اظهار کرد: باتدبیر فوق‌العاده هوشمندانه حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) پیام فرازمانی و فرانکانی نهضت عاشورا ابلاغ شد که این پیام بازتعریف پیام و نهضت رسول‌الله(ص) است. وی با اشاره به چگونگی بازنمایی نهضت اربعین، تصریح کرد: اثر اجتماعی اربعین احیای سنت پیامبر و رسیدن به مقصود پیامبر است که متأسفانه ناکام ماند و قرار است در گستره تاریخ به‌طور فرازمانی احیا شود. مشارکت در راهپیمایی اربعین یا هر نهضتی که به اربعین در هرکجای دنیا مربوط می‌شود مشارکت در نهضت حسینی(ع) استاستاد دانشگاه تهران  بابیان اینکه هدف از بازنمایی نهضت اربعین مفهوم نهفته در «لبیک یا حسین» است، تصریح کرد: مشارکت در راهپیمایی اربعین یا هر نهضتی که به اربعین در هرکجای دنیا مربوط می‌شود مشارکت در نهضت حسینی(ع) است. وی به رسالت زائران پیاده اربعین اشاره کرد و گفت: بیعت با امام حسین(ع) در احیای دین پیامبر و معرفی الزامات اخلاقی برای حفظ آن رسالت اصلی زائران اربعین حسینی(ع) است. معنویت اربعین نسخه رها بخش ملت‌های جهان است در ادامه این همایش مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: دلباختگان اردوگاه عظیم اربعین، به ادبیات جدیدی دست‌یافته‌اند که نسخه رها بخش ملت‌های جهان با پسوند اعتقادی و نژادی است. صدیقه حجازی با اشاره به اینکه جهان در آستانه تغییرات و تحولات عظیم سیاسی، فرهنگی و اعتقادی است، اظهار کرد: بی‌تردید پیاده‌روی اربعین از بزرگ‌ترین پدیده‌های اخیر در هزاره سوم است.

وی افزود: خوشبختانه باگذشت زمان، هرسال شاهد افزایش کمی و کیفی حضور پیروان مکتب عاشورا در بزرگداشت اربعین و گستردگی هندسی گفتمان اربعین در بین تمامی ادیان، نژادها و ملیت‌ها هستیم. عضو هیئت‌علمی و استاد دانشگاه تصریح کرد: در آستانه تحولات در جهان امروز افرادی که به اردوگاه عظیم اربعین می‌پیوندند، در حقیقت به ادبیات جدیدی دست‌یافته که نسخه رها بخش ملت‌های جهان با پسوند اعتقادی و نژادی است. وی ادامه داد: با توجه به این تحولات، شرایط عصر و نظام بین‌الملل به‌گونه‌ای است که جامعه انسانی نیاز به تقویت عزت مداری و ذلت گریزی دارد. دشمنان از این بیداری و گرایش جوانان جهان اسلام به بیداری اسلامی به وحشت افتاده‌اندحجازی به موج بیداری در کشورهای اسلامی در سال‌های اخیر و جنبش ضد استکباری اشاره کرد و گفت: دشمنان از این بیداری و گرایش جوانان جهان اسلام به بیداری اسلامی به وحشت افتاده‌اند به همین سبب مدل کاریکاتوری از اسلام با عناوینی همچون طالبان، القاعده، النصره و داعش در برخی کشورها به راه انداخته‌اند. وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی توانست جهان را دگرگون کند، گفت: این انقلاب در شرایطی به وقوع پیوست که دو مکتب فکری و بشری در جهان حاکم بودند و بلوک شرق و غرب می‌خواستند مردم جهان را به سمت این دو مکتب بکشانند. مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: پس از شکل‌گیری انقلاب اسلامی، تحلیل گران و تئوری پردازان بزرگ به بررسی این رویداد بزرگ قرن و دو عنصر کلیدی و اساسی در شکل‌گیری و تداوم آن پرداختند. وی عنصر جهاد، شهادت، آزادیخواهی و عدالت‌جویی، امید و انتظار را عوامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: این عناصر از نهضت عاشورا برگرفته‌شده و انقلاب اسلامی نیز با بهره‌گیری درست از این عوامل به موفقیت و پیروزی رسید. خدمات بی‌منت مردم عراق به زائران حسینی الگو است فاروق حسین پژوهشگر آفریقایی نیز در ادامه این همایش اظهار کرد: خدمت بی‌منت مردم عراق به زائران حسینی باید الگوی جهانیان شود.

وی در ادامه به تبیین نظام آموزش خدمت بر اساس معنویت و باانگیزه‌های معنوی پرداخت و محورهای آن از قبیل مهارت‌های لازم برای این آموزش و ظرفیت‌ها و چگونگی انتقال این مفاهیم به مخاطبان را تشریح کرد. استاد و پژوهشگر دانشگاه بابیان اینکه مدارس مسلمانان و مسیحیان می‌توانند در سرفصل‌های آموزشی خود این مباحث را قرار دهند، تصریح کرد: در کشورهای اسلامی باید در همه مدارس آموزشی این خدمت به دیگران قرار داده شود. استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی در انتقال پیام اربعین حجت‌الاسلام مرادی دولت‌آبادی هم در ادامه این همایش  بر استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی در انتقال پیام اربعین تأکید کرد و گفت: اجتماع اربعین بهترین و بزرگ‌ترین رسانه برای رساندن ارزش‌های انسانی و اسلامی به بشریت است. مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی گفت: امام حسین(ع) معرف اسلام راستین به همه آزادگان جهان است. وی افزود: هر آزاده‌ای در جهان در برابر عظمت حسین(ع) سر تعظیم فرود می‌آورد چراکه امام حسین(ع) راهی است که به‌وسیله آخرین پیامبر الهی جهت رسیدن انسان‌ها به مقام قرب الهی و کمال انسانی ایجادشده بود.

مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی بابیان اینکه امام حسین(ع) راهی برای رسیدن انسان به مقام کمال است، گفت: اربعین تجلی‌گر عشق و محبت و اجتماع آزادگان جهان حول محور و ارزش‌های امام حسین(ع) است. وی با اشاره به اینکه اربعین نمایش وحدت و قدرت انسان‌های آرمان‌گرا و خداپرست است، تصریح کرد: این انسان هابا حضور خود در اربعین حسینی پیام‌های مهمی را به جهانیان مخابره می‌کنند. فعالان فرهنگی در عرصه جهانی پیامبران و سفیران انتقال معارف حسین و اربعین هستندحجت‌الاسلام مرادی دولت‌آبادی بر استفاده از ظرفیت فعالان فرهنگی در انتقال پیام اربعین تأکید کرد و افزود: فعالان فرهنگی در عرصه جهانی پیامبران و سفیران انتقال معارف حسین و اربعین هستند. وی بابیان اینکه جامعه المصطفی العالمیه ۴۵ هزار فارغ‌التحصیل از بیش از ۱۳۰ کشور را تربیت و به جهانیان عرضه کرده است، یادآور شد: امروز بالغ‌بر ۳۰ هزار نفر از ۱۲۰ ملیت دنیا در یک هزار و ۱۰۰ مرکز فرهنگی، علمی، دانشگاهی، حوزه‌های علمیه داخل و خارج به‌صورت تابعه یا پیوسته ذیل جامعه المصطفی العالمیه در حال کسب معارف اهل‌بیت(ع) هستند. مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی خواستار طراحی مدل توسعه جهانی با توجه به ظرفیت امام حسین(ع) شد و گفت: در این زمینه باید سیاست‌ها و راهبردهای محققانه و دقیق مشخص و با یک برنامه‌ریزی دقیق مانند swot فرایند رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب ترسیم شود.

وی بابیان اینکه ابزارهای ارتباطی همچون اپلیکیشن ها و شبکه‌های مجازی فرصتی بی‌بدیل در این زمان تاریخی هستند، اظهار کرد: باید آسیب نگاری کرد تا گروه‌های انحرافی افراطی و تفریطی بسان اسلام آمریکایی و شیعه انگلیسی نتوانند اربعین حسینی را مصادره به مطلوب خود کنند. حجت‌الاسلام مرادی دولت‌آبادی با اشاره به اینکه  حول محور ولایت اهل‌بیت(ع) و امتداد عالمانه و فقهی آن‌که در ولی‌فقیه جامع‌الشرایط زمان متبلور شده است این انتقال پیام به طریق اصیل خود باید به جهانیان مخابره شود، افزود: نباید در قالب رسانه‌های گروه‌های انحرافی سیاسی که از دین به‌عنوان حربه جهت رسیدن به مقاصد شوم سیاسی خود استفاده می‌کنند در این زمینه بهره برد. به گفته این مسئول در انتقال پیام امام حسین(ع) در امور رسانه‌ای باید طبق نیاز و ذائقه مخاطب عمل و در بسیاری از کشورها می‌بایست از نگاه یک غیرمسلمان به مسئله حسین(ع) و اربعین حسینی نگریست. پیاده‌روی اربعین محور وحدت همه انسان‌ها در ادامه این همایش حجت‌الاسلام سید جواد مظلومی افزود: امام حسین(ع) و حرکت اربعین به خاطر ویژگی‌ها و جایگاهی که خود حضرت دارد و به خاطر مخاطبان عمومی و همگانی ایشان می‌تواند محور وحدت همه انسان‌ها باشد.

وی تکیه‌بر ارزش‌های اخلاقی را پیام مشترک امام حسین(ع) به همه انسان‌ها دانست و تصریح کرد: آن حضرت این ارزش‌های اخلاقی را در زندگی خود به نمایش گذاشتند و می‌توانند محور وحدت برای همه جوامع اسلامی تلقی شوند. معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: هرچند ممکن است برخی رسانه‌های جمعی در انتقال پیام اربعین کوتاهی کنند اما آن حرکت اگر توسط ما نقل و به‌درستی منتقل شود قطعاً می‌تواند تأثیر داشته باشد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن