واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای شهر همدان:
اجرای پروژههای شهری درهمدان بدون توجیه زیستمحیطی قابل قبول نیست
شناسهٔ خبر: 3828658 - یکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
استانها > همدان
.jwplayer{ display: inline-block; } همدان-رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان با تاکید بر آیندهنگری در تدوین و اجرای پروژهها، گفت: اجرای طرحها و پروژه های شهری بدون توجیه زیست محیطی قابل قبول نیست. به گزارش خبرنگار مهر، محمد تبریزی شامگاه شنبه در کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان که به صورت مشترک با کمیته اقتصاد مرکز مطالعات شورا و با حضور اعضای این کمیسیون و کمیته و اساتید دانشگاهی پیرامون بررسی طرح پیشنهادی سرمایهگذار بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در کارخانه سیمان شهرداری همدان برگزار شد، برگزاری جلسات مشترک با مرکز مطالعات در بهرهگیری از نظرات کارشناسان و متخصصان دانشگاهی را حائز اهمیت دانست. وی بابیان اینکه در برخی موارد سرمایهگذاران به دلیل عدم اطلاعرسانی درست دچار مشکلاتی میشوند که منجر به شکست سرمایهگذاری یا دلسردی آنها میشود، گفت: حضور فعالان اقتصادی در اینگونه جلسات میتواند برای آنها نیز راهگشا باشد. محمد تبریزی به تعطیلی پروژه احداث کارخانه سیمان همدان اشاره کرد و افزود: با توجه به تقاضای سرمایهگذار بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این واحد تولیدی ابتدا باید توجیه اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و حقوقی این طرح به شورا ارائه شود چراکه ما باید به شهروندان به عنوان سرمایهداران شهر پاسخگو باشیم. آیندهنگری در تدوین و اجرای پروژهها حائز است تبریزی آیندهنگری در تدوین و اجرای پروژهها را حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: کلیگویی از نقاط ضعف شهرداری همدان در ارائه توجیهات امکان سنجی پروژه ها است که در طرحها دورنمای مطلوبی را ارائه میدهد اما کمتر به جزئیات و ارائه توضیحات فنی و کاربردی میپردازد در صورتی که توجه به جزئیات از ضروریات موفقیت پروژهها و طرحها به شمار می آید.
وی با بیان اینکه کارخانه سیمان شهرداری همدان ابعاد و جنبههای حقوقی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی گستردهای دارد، اضافه کرد: حضور سرمایهگذار برای مشارکت در راهاندازی این کارخانه باید کارشناسی شده و با هدف مشخص انجام شود. رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان به اهمیت زیست محیطی پروژهها اشاره کرد و یادآور شد: اجرای طرحهای بدون توجیه زیست محیطی قابل قبول نیست حتی اگر توجیه اقتصادی داشته باشند. تبریزی افزود: برای سرمایهگذاری راهاندازی مجموعه کارخانه سیمان شهرداری همدان باید از مشاوران برجسته و مشخص برای استدلال طرح استفاده کرده و تمامی جوانب و جزئیات آن احصا شده و مورد بررسی قرار گیرد. رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان نیز در ادامه جلسه از دست دادن بازار کالاهای داخلی در کشورهای خارجی را زنگ خطری برای کشور دانست و گفت: توجه به کیفیت کالاها و تولیدات داخلی بسیار مهم بوده و در جذب بازار بسیار تأثیرگذار است. از دست دادن بازار سیمان کارخانه سیمان شهرداری همدان در عراق ابراهیم مولوی به از دست دادن بازار سیمان کارخانه سیمان شهرداری همدان در عراق اشاره کرد و افزود: باید سرمایهگذار متقاضی این واحد تولیدی توجیه اقتصادی و سود و زیان مدلهای مرتبط اقتصادی این کارخانه را ارائه دهد تا در سالهای آینده با مشکل کنونی مواجه نشود. مولوی اضافه کرد: امید است با نابودی داعش این غده سرطانی علاوه بر ایجاد آرامش در کشورهای همسایه شاهد رونق بازار منطقه نیز باشیم. وی تأکید کرد: باید با بررسی و مطالعات مناسب مشخص شود که آیا این کارخانه سیمان میتواند در آینده چشمانداز خوبی داشته باشد؟ دیگر عضو شورای شهر همدان نیز اقدامات مطالعاتی برای طرحها و پروژهها را ضروری دانست و گفت: قبل از اجرای هر طرحی اگر کار مطالعاتی صورت پذیرد دیگر در آینده، پروژهها با مشکل یا چالشی مواجه نمیشوند. نرگس نورالله زاده تأکید کرد: باید برای پروژههای بزرگ به طور جدی از شهرداری مطالعات طرح مطالبه شود. کارخانه سیمان در زمان احداث توجیه اقتصادی داشته است مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری شهرداری همدان نیز گفت: با توجه به اینکه کارخانه سیمان در زمان احداث توجیه اقتصادی داشته و هزینههایی هم برای آن صورت گرفته اکنون سرمایهای برای شهرداری است و باید از آن به نحو احسن بهره گرفت.
اکبر رنجبران با بیان اینکه سرمایهگذار متقاضی توجیه اقتصادی ارائه داده است، یادآور شد: سرمایهگذار برای توجیه دید فرامنطقهای دارد که باید مطالعات جانبی و تمامی جوانب طرح دیده و نتیجه نهایی تعیین تکلیف کارخانه سیمان با توجیه مشخص شود. استاد دانشگاه و عضو کمیته اقتصاد مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان نیز ارزیابی و تقاضای بازار و اجرای کارخانه سیمان مهم برشمرد و گفت: این طرح نیازمند مطالعات دقیق بازار و زیست محیطی است. احمد قلیزاده با اشاره به اهمیت رویکرد شهرداری از راه اندازی کارخانه سیمان اظهار کرد: باید اهداف و توجیه اقتصادی در این زمینه را مشخص کرده و همچنین ارتباط این صنعت با صنایع پیشین و پسین را باید در نظر گرفت. وی اضافه کرد: در صورتی که هدف، صادرات سیمان است باید کشورهای هدف و نیز سهم کارخانه سیمان از کل سیمان تولیدی کشور مشخص شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]