تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حيا زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803746576




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده انگلی که به مدارس راه پیدا می کند/ بهداشت؛ ضلع گمشده در سلامت دانش آموزان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پشت پرده انگلی که به مدارس راه پیدا می کند/ بهداشت؛ ضلع گمشده در سلامت دانش آموزان
شپش سر یکی از معضلاتی است که در چند سال اخیر بین کودکان مخصوصا آنهایی که به مدرسه می‌روند، شایع شده است. حالا این موضوع دوباره در این روز‌ها که مدت زیادی از باز شدن مدارس نمی‌گذرد، به نگرانی اصلی مادران بدل شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛چندی پیش خبری از مرگ یک دانش آموز بابلی به علت درمان اشتباه شپش سر در رسانه ها مطرح شد ، هرچند پیگیری این خبر حاکی از آن بود که متأسفانه مادر خانواده به رغم آنکه فرزندانش سالم بودند، به دلیل مشکل وسواس، اقدام به استفاده از کود شیمیایی کرده که ۲ فرزند وی به کما رفتند و یکی از از آنها فوت شد و مشکل از سوی مسئول یا نهادی خاص نبوده است.


اما به هر حال این مساله تلنگری بود تا بار دیگر پرونده بیماری شپش که گاه بروز آن در مدارس با شدت و ضعف وجود دارد، گشوده شده و موجی از نگرانی و گمانه زنی ها  را در خانواده  دانش آموزان ایجاد کند.



پشت پرده انگلی که به مدارس راه پیدا می کند/بهداشت ضلع گمشده در سلامت دانش آموزان



شپش سر یا پدیکولوزیس شایع ترین آلودگی های انگلی در سراسر دنیا است؛  اگر چه در مناطق متعددي بهبود وضعيت بهداشتي، ‌اقتصادي و اجتماعي تاثير به سزايي در كاهش آلودگي به شپش داشته است؛ ولي در زمان جنگ و در محل هاي پر جمعيت به علت عدم توجه به بهداشت فردي و محيط، امكان ايجاد اپيدمي هاي بزرگ وجود دارد.


شپش به جامعه و يا طبقه اجتماعي خاصي مربوط نبوده، بخصوص در اپيدمي ها مي تواند اقشار مختلف جامعه را مبتلا سازد در واقع افزايش سطح آگاهي جامعه و رعايت اصول بهداشت فردي و محيط توسط افراد و خانواده ها از راه هاي مهم مبارزه با شپش  است. 


 افت تحصیلی که به دنبال ابتلا به شپش می آید
شپش های انسانی حشراتی كوچك، بدون بال و خونخوار هستند که مي توانند سر و بدن را در انسان آلوده كنند. تخم شپش، رِشك نام دارد که بيضي شكل، سفيد رنگ و به اندازه ته سنجاق است و بر حسب نوع، به مو و درز لباس ها مي چسبد. 


از عوارض ابتلا به این بیماری خارش شديد پوست به علت تلقيح ماده بزاقي و مواد دفعي شپش به زير پوست، پوسته پوسته شدن و ضخيم شدن پوست در اثر خاراندن زياد، بروز عفونت هاي ثانويه باكتريال به دنبال خاراندن زياد پوست (مثل زرد زخم و غیره)و بيماري هايی همچون تيفوس همه گير، تب راجعه همه گير و تب خندق منتقل شونده از شپش تن را نام برد.


البته یکی از مهم ترين عارضه شپش، خاراندن شديد است كه فرد را كلافه،‌ خسته، پريشان و بي خواب مي سازد و همين امر مي تواند يكي از علل افت تحصيلي در دانش آموزان باشد.


دختران، قربانیان  اصلی شپش سر 
ابتلا به شپش یکی از مواردی است  که اما و اگرهای بسیاری در خصوص ابتلا به آن وجود دارد اما به طور کلی دو روش در انتقال این انگل وجود دارد .


انتقال مستقیم یک از این روش ها بوده که در این روش، انسان با هر زمینه اقتصادی- اجتماعی، در معرض خطرِ ابتلا به شپش سر قرار دارد. اين آلودگي به خصوص در مدارس ابتدايي ممكن است همه گير شود. همچنين آلودگي به اين شپش، نزد دختران بيش از پسران و در كودكان شايع تر از بالغين است.


انتقال غیر مستقیم از دیگر روش هایی است که در  انتقال شپش  سر موثر بوده و عمدتاً در اثر تماس با اشيا آلوده نظير حوله، شانه، برس سر، كلاه،‌ روسري، مقنعه و چادر نماز، ‌متكا و لباس هاي خواب و غیره كه به طور مشترك مورد استفاده قرار بگيرند و يا اينكه در يك جا بر روي هم قرار داده شوند صورت مي گيرد.


پهمچنین به وسيله صندلي هاي سالن هاي اجتماعات،‌كلاس ها، وسایل نقليه عمومي، كمدهاي لباس، حمام هاي عمومي، رختکن استخرها و غیره انتقال انجام می شود.


ارائه بسته های آموزشی برای مبارزه با شپش در مدارس
حسن ضیاءالدینی مدیر کل دفتر سلامت  وزارت آموزش و پرورش در خصوص اقدامات پیرامون  مبارزه با شپش سر در مدارس عنوان کرد: درمدارس شهري داراي مراقب سلامت، بررسي و شناسايي پديكولوزيس توسط مربی بهداشت بر اساس بسته آموزشي انجام مي‌شود و در مدارس شهري فاقد مربی بهداشت، در صورت بروز اپیدمی و شرايط اضطراري، تشخيص اپیدمی و شرايط اضطراري به عهده دانشگاه یا دانشكده علوم پزشكي و سازمان آموزش وپرورش در سطح استان ها است.


وی بیان کرد: اقدامات لازم براي كنترل آلودگي، با هماهنگي و نظارت كارشناسان سلامت آموزش و پرورش، بهداشت مدارس و مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت، از طریق تشكيل تيم سيار سلامت پيگيري می شود؛ در مدارس روستايي بررسي وشناسايي دانش آموزان مبتلا به عهده بهورزان خانه هاي بهداشت است.


آگاهی بخشی به  والدین و آموزگاران، کلید درمان شپش
ضیاالدینی با بیان اینکه  پيشگيري معمولا با ارتقای بهداشت تمامي افراد جامعه صورت مي پذيرد، گفت: درمان زودرس موارد ابتلا با آگاهي دادن به والدين ، آموزگاران و افراد ديگر جامعه مي تواند به كنترل هر چه سريعتر موارد ابتلا و كاهش ابتلاي به سايرين كمك كننده باشد.


وی یادآور شد: دستورالعمل پيشگيري و كنترل اين بيماري به تمامي استان هاي كشور ارسال شده است.


مهم ترين امر در مهار شپش دانش آموزان بازديد مرتب موی سر آنها توسط معلمين و مربيان بهداشتی مدارس و ارجاع سريع موارد آلوده به واحدهاي بهداشتي درماني براي درمان فرد آلوده به همراه خانواده و اطرافيان وي است.


همچنین طول موي سر در آلوده شدن به شپش سر نقشي ندارد و امروزه درصورت رعايت مسایل بهداشت فردي و دسترسي به درمان مناسب، كوتاه كردن موي سر ضروري نیست و پس از انجام درمان ضدشپش، احتمال انتقال آلودگي از بين مي رود؛ لذا نیازی به جداسازی دانش آموزان نیست. 





۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن