واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خبرنگار اعزامی مهر به عراق گزارش میدهد؛
حال و هوای کربلا در آخرین شب جمعه قبل از اربعین سیدالشهدا(ع)
شناسهٔ خبر: 3827441 - پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۴
استانها > قم
.jwplayer{ display: inline-block; } کربلا - شهر کربلا در روزهای منتهی به اربعین حسینی مملو از جمعیت است و تردد در مسیرهای منتهی به حرم و خیابانهای اطراف بینالحرمین به سختی امکانپذیر است. خبرگزاری مهر، گروه استانها - مهدی بخشی سورکی: در بیشتر نقاط شهر کربلا به خصوص در ورودیهای این شهر از سمت حله، نجف و بغداد موکبهای عراقی برپا است و عراقیها تلاش میکنند تا میزبانان خوبی برای زائران اربعین حسینی باشند. مشکل اسکان همچنان دغدغه اصلی زائران اربعین است و کوچه پس کوچههای شهر کربلا دیگر ظرفیت برای اسکان زائران را ندارد. ایرانیها در شهر کربلا بیش از ۱۰۰ موکب برپا کردهاند که بیشتر آنها امکان اسکان برای زائران را فراهم کردهاند و این موکبها از استانها و شهرهای مختلف کشور است که غالباً به صورت مردمی تدارک پذیرایی از زائران را دیدهاند اما با این اوصاف شبها اگر در خیابانهای شهر کربلا به خصوص در مبادی ورودی شهر گشتی زده شود زائران بسیاری دیده میشوند که مکانی برای استراحت ندارند و به دنبال موکبی برای اسکان میگردند. در عمود ۱۴۰۷ اولین سیطره به چشم میخورد که به دلیل محدودیت تعداد گیتهای ایست و بازرسی زائران برای بازرسی صف تشکیل میدهند و علاوه بر نیروهای نظامی و امنیتی، نیروهای مردمی نیز به آنان کمک میکنند؛ در همین مکان کیوسکهای «از ما بپرس» وجود دارد که شهرداری تهران برپا کرده است و زائران آدرس و سئوالات خود را از آنان میپرسند.
محمد فاضل ضرابی رئیس ایستگاه راهنمای زائران در میدان سیده جوده در گفتگو با خبرنگار مهر به عراق با بیان اینکه تعداد ۴۰ کیوسک راهنمای زائران در شهرهای نجف، کربلا و در مسیر پیادهروی راهاندازی شده است، افزود: در این ایستگاهها از نیروهای جنوب کشور که به زبان عربی هم تسلط دارند استفاده شده است که علاوه بر راهنمایی زائران نقشههای موبایلی و کاغذی نیز در بین آنها توزیع میشود. در عمود ۱۴۰۴ بی اختیار چشم زائران به گنبد قمر بنی هاشم(ع) میخورد و از این عمود گنبد آن حضرت نمایان است در عمود ۱۴۰۸ موکب عشاق الرقیه که از تهران آمدهاند مستقر هستند که فقط نان پخت میکنند و ۶۰ نیرو در این موکب مشغول به فعالیت است که روزانه ۵۰ هزار نان گرم در تمام ساعات روز بین زائران توزیع میکنند. در عمود ۱۴۰۴ بی اختیار چشم زائران به گنبد قمر بنی هاشم(ع) میخورد و از این عمود گنبد آن حضرت نمایان است که در این لحظه صحنههای زیبا و وصف نشدنی رقم میخورد. بیشتر زائران وقتی نگاهشان به گنبد میافتد بی اختیار اشک از چشمانشان سرازیر میشود و برخیها هم یکدیگر را در آغوش میگیرند و اینجاست که دیگر نمیتوان قدم از قدم برداشت تا وقتی کمی عقده از دل بگشایی و با سالار شهیدان درد دل کنی.
مرتضی کیهانی زائر تهرانی است؛ وقتی از احساسش در این لحظه میپرسم گریه امانش نمیدهد و با همان هق هق صدا میگوید که باورم نمیشود امروز اینجا باشم؛ من روسیاهم و لایق آن نبودم که زائر اباعبدالله باشم. عدهای از ایرانیها با لباسهای مخصوص در مسیر، با ویلچر زائران سالمند را حمل میکنند. عدهای از ایرانیها با لباسهای مخصوص در مسیر، با ویلچر زائران سالمند را حمل میکنند هیئت ائمه اطهار(ع) از بازار تهران در عمود ۱۴۱۸ به همت بازاریان تهران دایر شده است که محسن بیگی مسئول پشتیبانی این موکب در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید ۶ سالی است که در اربعین حسینی برای خدمت به زائران در کربلای معلا موکب برپا میکنند و هر روز تا ۴۰ هزار وعده غذایی صبحانه، نهار و شام و همچنین میان وعده در بین زائران توزیع میکنند. در عمود ۱۴۲۲ و در محل میدان ساحته المیزان سیطره دوم قرار دارد که در این محل زائران عراقی به صورت گروهی زیارت اربعین را میخوانند و برخی از همانجا بازمیگردند و این در شرایطی است که هنوز چند روزی تا اربعین حسینی باقی مانده است. در میدان بلدیه یا همان میدان ساعت که به باب القبله منتهی میشود حسینیه کربلاییهای مقیم قم موکبی برپا کردند.
حجت الاسلام حسین افتخار مسئول اجرایی این موکب در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر به عراق با اشاره به فعالیتهای این موکب، گفت: موکب حسینیه کربلاییهای مقیم قم خدمات مختلفی از جمله خیاطی، تعمیر موبایل، طب سنتی، ماساژ و کفاشی ارائه میدهد و برای سه هزار نفر نیز امکان اسکان فراهم کرده است و ۲۰۰ نفر از خادمین در این موکب به صورت شبانهروزی در حال فعالیت هستند. هر چه به بینالحرمین نزدیکتر میشویم بر ازدحام جمعیت نیز افزوده میشود و در بینالحرمین جمعیت زائران موج میزند. در بینالحرمین محدودیتهایی اعمال شده است و ورود کیف و ساک ممنوع است و از بردن تلفن همراه نیز به حرم امام حسین(ع) و حرم حضرت عباس(ع) جلوگیری میشود. کف العباس(ع)، تل زینبیه و خیمهگاه از جمله اماکنی است که زائران در آنجا حضور مییابند و به یاد مصیبتهای روز عاشورا و آنچه که بر سالار شهیدان و یاران باوفا و اهل بیتش گذشته عزاداری میکنند و اشک ماتم میریزند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]