واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت گجت نیوز - مصطفی معصوم پور: پیش از این سلاحهای خودمختار یا ربات های قاتل را در فیلمهایی مانند ترمیناتور و جنگ ستارگان دیده بودیم؛ اما این رباتها در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند و این موضوع نگرانی انسانها را در پی داشته و گروههای مختلف در تلاش هستند تا این نوع رباتها را متوقف کنند.
تحقیقات دانشمندان دانشگاه بوفالو نشان داده که بد جلوه دادن و ممنوعیت ربات های قاتل فقط یک راهحل موقتی است و سیستمهایی در جامعه پدید آمده که حضور این سلاحهای خودمختار در آن ممکن میشود.
ربات های قاتل در فیلمها و داستانها دیده شده بودند اما امروزه دیگر این سلاحهای خودمختار در اختیار داستانهای علمی تخیلی نیست و به دنیای واقعی ورود کردهاند. در حال حاضر، پنتاگون و سازمانهای غیر دولتی از جمله سازمان دیدهبان حقوق بشر، بودجهای را برای متوقف کردن توسعهی این رباتها در نظر گرفتهاند.
محققان معتقدند که اصطلاح ربات های قاتل باید به تکنیکهای فرهنگی کوچکتری تغییر کنند. به عبارت دیگر باید تاریخچه یادگیری رباتها، شناسایی الگوها و مدلسازی پیشبینی و چگونگی درک این مفاهیم بررسی شوند. با انجام این بررسیها میتوان پاسخ سوالاتی مانند آیندهی اتوماسیون، هوش مصنوعی و رباتیک را دریافت کرد. تکنیکهای فرهنگی به اصولی گفته میشود که موجب تحولات علمی میشود. این تکنیکها در اصل برای کشاورزی مورد استفاده قرار میگرفت و در آن اقدامات لازم جهت ارائهی زمین مولد و قابل سکونت انجام میشد.
شاید اکنون صحبت در خصوص ربات های قاتل تخیلی به نظر برسد اما نهادهای مختلف در سراسر جهان در تلاش برای ایجاد سیستمهای خودکار و جلوگیری از تبدیل شدن آنها به رباتهای قاتل هستند. از سوی دیگر پنتاگون نیز بودجهی 18 میلیارد دلاری را برای ساخت فناوریهایی در نظر گرفته تا پایهی سلاحهای خودکار را تشکیل دهند. این سلاحها قادرند تا به صورت خودمختار، دشمن را شناسایی کرده و به آن حمله کنند.
در سال 2012 گروهی از سازمانهای غیردولتی یک کمپین با عنوان «ربات های قاتل را متوقف کنید» به راه انداختند تا از توسعهی این سلاحها جلوگیری کنند. این نخستین اعتراض دیپلماتیک به جنگ ماشینی بود.
محققان اعتقاد دارند که باید در مورد تهدید واقعی تجدید نظر کرد. فرض میکنیم که هر دو سیستم نرمافزاری و اخلاقی بر مبنای قوانین خاص عمل کنند؛ آنگاه باید در نظر گرفت که چگونه میتوان سیستمهای اخلاقی مبتنی بر قانون را در نرمافزار کدگذاری کرد. به عنوان مثال اتومبیلهای خودران بر اساس قوانین جاده عمل میکنند اما سلاحهای خودمختار باید تفاوت بین دوست و دشمن را متوجه شوند و از همه مهمتر اینکه باید بدانند چه زمانی ممکن است آنها در نقش دیگری حاضر شوند.
دانشمندان تاکید کردند که ما نباید بر چیزی که از لحاظ فنی ممکن است، تمرکز کنیم؛ بلکه باید انگیزههای فرهنگی، سیاسی و ایدئولوژیکی که این سیستمها را هدایت میکند، مورد بررسی قرار دهیم.
۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]