واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مطالبهای که به تحقق پیدا نکرد؛
امامزاده زید بن علی(ع) در محاصره مغازهها/ طرح آزادسازی شکست خورد
شناسهٔ خبر: 3827002 - پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۲
استانها > لرستان
.jwplayer{ display: inline-block; } خرمآباد- حریم امامزاده زید بن علی(ع) خرمآباد توسط مغازههای تجاری احاطهشده و همکاری نکردن کسبه برای آزادسازی حریم آن موجب فرصت سوزی درزمینهٔ توسعه گردشگری مذهبی در مرکز لرستان شده است. خبرگزاری مهر - گروه استانها: موضوع آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی(ع) خرمآباد سالهاست به یکی از مطالبات مردم مرکز لرستان تبدیلشده است، موضوعی که به نظر میرسد با توجه به وجود بناهای تجاری و اتصال به بازار شهر نیازمند برنامهریزی میانمدت است. معطلی ۶ ساله اجرای طرح آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی(ع) این امامزاده در مرکز بازار قدیمی شهر خرمآباد قرار دارد و انتظار اینکه کار آزادسازی آن در کوتاهمدت عملیاتی شود چندان امیدوارانه نیست اما در صورت برنامهریزی میانمدت و همچنین تعامل و همکاری مردم میتوان این مطالبه چندین ساله را محقق کرد.
حجتالاسلام مرتضی خاکباز در این رابطه در سخنانی با اشاره به روند آزادسازی حریم امامزاده زیدبن علی در خرمآباد اظهار داشت: آزادسازی امامزاده درواقع «شاخ غول شکستن است». وی بابیان اینکه امید ما برای آزادسازی امامزاده اول به خدا و بعد به امامزاده است، تصریح کرد: برای انجام این کار امیدی به کسبه منطقه نداریم. کسبه هیچ همکاری برای آزادسازی امامزاده ندارند مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان با اشاره به اینکه استاندار لرستان برای حل این مسئله بهصورت جدی ورود کردند و از نزدیک نیز منطقه را بازدید کردند، افزود: ۱۰ تا ۱۵ جلسه با معاونین مرتبط و دستگاههای ذیربط در این رابطه برگزارشده است. حجتالاسلام خاکباز با تأکید بر اینکه کسبه هیچ همکاری در خصوص آزادسازی امامزاده ندارند، گفت: ۹۶ عرصه مغازه در حریم امامزاده وقفشده و کسبه برای اعیان هر مغازه یک میلیارد تومان میخواهند. وی بابیان اینکه در این صورت برای آزادسازی امامزاده باید کل بودجه کشور را به کار بگیریم، تصریح کرد: ما حاضریم به نرخ عادله روز و طبق نظر کارشناس پول افراد را بدهیم یا برای آنها مغازه ایجاد کنیم. هر راهی که به ذهن میرسد را رفتهایم مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان ادامه داد: در اطراف حرم حضرت معصومه(س) بازار قدیمی به نام بازار «ننه عباس» بود که تولیت حرم حضرت معصومه برای کسبه آن بازار یک پاساژ به نام الغدیر را احداث و حریم حضرت را آزاد کرد و کسبه نیز این موضوع را قبول کردند.
حجتالاسلام خاکباز با اشاره به اینکه جلسهای با حضور کسبه محل داشتیم و گفتیم یک پاساژ برای آنها میسازیم که هیچیک از افراد قبول نکردند، اظهار داشت: با همه کسبه تکبهتک صحبت کردهایم اما قبول نکردهاند این حریم را ترک کنند. وی بابیان اینکه کسبه این منطقه قرارداد استیجاری امضاء کردهاند و حالا باید مغازه را تحویل دهند، تصریح کرد: هر راهی که به ذهنتان برسد را رفتهایم اما تأثیری نداشته است. ورود دستگاه قضایی در صورت عدم همکاری کسبه مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان با اشاره به اینکه بعضی مغازهها بابت پای دیوار امامزاده نیز ۴۰۰ تومان پول میگیرند، ادامه داد: اگر این فرصتها بگذرد و نتوانیم به جمعبندی برسیم به دستگاه قضا خواهیم رفت. وی گفت: تاکنون نیز چهارتا پنج مورد حکم خلع ید نیز از دستگاه قضا برای این مغازهها گرفتهایم. طرح آزادسازی حریم امامزاده با شکست مواجه شد این سخنان در حالی مطرح میشود که پیشازاین در جلسه بررسی طرح آزادسازی حریم امامزاده «زید بن علی»(ع) که در تاریخ ۱۸ اردیبهشتماه امسال برگزار شد، خبر از کلید خوردن آزادسازی حریم این امامزاده از سوی مسئولان داده شد و در آن جلسه هوشنگ بازوند استاندار لرستان اظهار داشت: باید با برنامهریزیهای مناسب کار شروع آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی تا ۱۵ خردادماه امسال آغاز شود.
از تاریخ ۱۵ خردادماه تاکنون بیش از پنج ماه میگذرد اما با توجه به همکاری نکردن کسبه در حریم امامزاده زیدبن علی(ع) باید گفت که طرح آزادسازی حریم این امامزاده با شکست مواجه شده و امیدها در این زمینه به یاس تبدیلشده است. بنابراین گزارش مقبره زید بن علی(ع) در محلهای به همین نام، در غرب مسجد جامع خرمآباد و در مرکز بازار روز این شهر واقعشده است. حریم مقبره شش هزار مترمربع وسعت دارد که درگذشته گورستان بوده است. در میان این زمین، مقبرهای وجود دارد که آیات و کلمات مقدس را با خط نسخ و بهطور برجسته بر آن نقش کردهاند. روی لبهٔ شرقی مقبره، نام استادکار نجار و تاریخ احداث آن آمده است. لزوم توسعه گردشگری مذهبی در خرمآباد بنای کنونی مقبره به سال ۱۳۰۷ هجری قمری مربوط میشود. بر اساس سنگنبشتهٔ بنا که به خط کوفی است، این مقبره در سال ۴۰۴ هجری قمری بهفرمان بدر بن حسنویه ساختهشده و به زید بن علی بن حسین بن علی بن طالب(ع) تعلق دارد. بنای مقبره، هشتضلعی است که چهار ضلع اصلی دارد و هر یک از این اضلاع نیز به ضلعهای کوچکتری تقسیمشدهاند.
تمام بنای امامزاده زید بن علی خرمآباد از آجر ساختهشده است. صندوقی چوبی و قهوهایرنگ با نقوش زیبای کندهکاریشده، روی قبر جای گرفته است. در هر دو گلدستهٔ مقبره نیز پلههایی برای رفتن به پشتبام کار گذاشتهشدهاند. مقبره دارای دو گلدسته مدور آجری در دو طرف بوده که با کاشیهای زیبایی که کلماتی مقدس بر آن نوشتهشده مزین شده است. درب اصلی حرم از چوبی مخصوص و به شکل زیبایی ساختهشده و آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و بهطور برجسته بر آن نقش شده است. در حال حاضر به دلیل قرارگیری این امامزاده در مرکز بازار شهر خرمآباد حریم این بقعه بهوسیله مغازههایی احاطهشده که برای توسعه گردشگری مذهبی در خرمآباد نیاز به آزادسازی حریم این بنا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]