تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828122581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوابیدن چقدر در سلامت ما نقش دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: خوابیدن چقدر در سلامت ما نقش دارد؟
از نظر جسمی ترشح بسیاری از هورمون‌ها در خواب اتفاق می‌افتد و خیلی از عملکردهای جسمی ما که باعث سلامت می‌شود در خواب اتفاق می‌افتد.

خوابیدن چقدر در سلامت ما نقش دارد؟
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - از نظر جسمی ترشح بسیاری از هورمون‌ها در خواب اتفاق می‌افتد و خیلی از عملکردهای جسمی ما که باعث سلامت می‌شود در خواب اتفاق می‌افتد.


 از بعد ذهنی هم عملکردهای مختلف مثل عملکردهای شناختی، مربوط به خلق، مربوط به اضطراب، تمرکز و حافظه تابع خواب مناسب و باکیفیت خوب است. پس خواب عاملی است که می‌تواند سلامت ما را از نظر روانی و جسمی تامین کند.

خواب روز چه تاثیری بر خواب شبانه دارد؟


برای این که دوره خواب کامل شود، ما اصطلاحی به نام سیکل خواب داریم. هر سیکل خواب 90 دقیقه طول می‌کشد. اگر خواب روز بیش از یک ساعت شود و سیکل کامل خواب را که 90 دقیقه است شامل شود باعث آسیب به خواب شبانه می‌شود. البته از نظر فیزیولوژیکی برخی افراد به خواب روز نیاز دارند که ما به آنها اصرار نمی‌کنیم؛ اما برخی افراد نیاز به خواب روز ندارند که این افراد نباید از 90 دقیقه بیشتر بخوابند.

به نظر شما کودکان و نوجوانان چه میزان خواب باید داشته باشند؟


این دو گروه افراد باید از جوانان و میانسالان بیشتر بخوابند. کمتر از شش ساعت خواب در شبانه‌روز کم خوابی محسوب می‌شود. بیش از 9 ساعت خواب هم پرخوابی به حساب می‌آید و به پیگیری و بررسی نیاز دارد.

کسی که به هر دلیل نظم خواب او به‌هم خورده و به‌طور مثال تا ساعت4 صبح بیدار است و از آن طرف 12 ظهر از خواب بیدار می‌شود، چه کار باید انجام دهد؟

جابه‌جا شدن ساعت خواب به هر علتی می‌تواند ایجاد شود. ممکن است علت زمینه‌ای در مرحله اول اضطراب باشد که باید شناسایی و درمان شود. افرادی که کارشبانه دارند و آنها که در مناطق جغرافیایی سفر می‌کنند ممکن است ساعت بیولوژیک بدنشان مختل شود. سپس در مرحله دوم از رفتاردرمانی و دارودرمانی استفاده می‌کنیم. در رفتاردرمانی سعی می‌کنیم آرام آرام ساعت بیولوژیک فرد را طبیعی کنیم. شاید فرد به مدت دو سه هفته بسختی بیفتد. مثلا روز اول ساعت بیدارشدن او را 11 و 5 دقیقه قرار دهیم روز بعد ساعت 11 و به این ترتیب همان اندازه که زودتر از خواب بیدار می‌شود، شب هم زودتر به خواب می‌رود و این قضیه به آرامی برطرف می‌شود.

به پسر 15 ساله‌ای که کابوس شبانه دارد، چه پیشنهادی دارید؟


دو اختلال عمده در نوجوانی وجود دارد؛ یکی اختلال کابوس خواب و دیگری اختلال وحشت خواب. این دو با هم تفاوت‌هایی دارند. اگر عملکرد این فرد طبیعی است و مساله خاصی ندارد و اتفاق خاصی در طول روز نمی‌افتد، اختلال کابوس و اختلال وحشت خواب مشکلی نیست و با رعایت بهداشت خواب موضوع برطرف می‌شود و به درمان خاصی نیاز ندارد و به مرور بهبود می‌یابد.

اصل دیگر بهداشت خواب، آرام بودن در زمان پیش از خواب است. دراین باره توضیح دهید؟

یعنی در زمان پیش از خواب آرامش داشته باشیم. شب از محرک‌های نوری پرهیز کنیم، چون محرک‌های نوری ترشح ملاتونین را به تعویق می‌اندازد. ملاتونین، هورمون آماده‌سازی برای خواب است که از غده پینه آل در مغز ترشح می‌شود. ملاتونین باعث سهولت در به خواب رفتن می‌شود. گوش کردن به رادیو به داشتن خواب خوب کمک می‌کند. موسیقی ملایم و مطالعه سبک کمک خوبی می‌کند. برای راحت خوابیدن، گاهی ماساژ با آب گرم، شستن پا با آب ولرم و شستن ساق پا نیز کمک می‌کند.

بین قطع ارتباط تکنولوژی و شروع خواب چقدرفاصله باید باشد؟

در این زمینه باید سعی کنیم توافق بچه‌ها را جلب کنیم. یعنی قانون نمی‌گذاریم و توافق می‌کنیم. با توافق، زمانی را برای خواب در نظر می‌گیریم. حداقل نیم ساعت قبل از زمان تعیین‌شده (زمان خواب) تمام محرک‌های بیرونی را حذف و بهداشت خواب را رعایت کنیم.

منبع: جام جم




۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن