تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817623580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی‌مهری به اقلیم سرسبز جم/ خبری از طبیعت دلربای این سرزمین نیست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نگینی سبز در مسیر نابودی؛
بی‌مهری به اقلیم سرسبز جم/ خبری از طبیعت دلربای این سرزمین نیست

کشاورزی شهرستان جم


شناسهٔ خبر: 3825870 - چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹
استانها > بوشهر

.jwplayer{ display: inline-block; } بوشهر - هر چند در سال‌های نه‌چندان دور شهرستان جم به عنوان نگینی سبز در استان بوشهر و جنوب کشور می‌درخشید، ولی در سال‌های اخیر کشاورزی و طبیعت این شهرستان در مسیر نابودی حرکت می‌کند. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: به دلیل آب و هوای مناسب و موقعیت مکانی جم، کشاورزی در این شهرستان در گذشته رواج داشته اما در سال‌های اخیر به علت خشکسالی پی در پی و کمبود آب به دلیل استفاده زیاد در مجموعه‌های نفت و گاز و تحت تاثیر قرار گرفتن محصولات کشاورزی از آلودگی‌های ناشی آلاینده‌های پالایشگاهی، کشاورزی منطقه جم تحت تاثیر قرار گرفته است. تکمیل و اجرای طرح بزرگ آبخیزداری بخشی از مشکلات آب شهرستان جم را حل خواهد کرد و امیدواریم شاهد بهبود وضعیت و رهایی کشاورزان از مشکلات امروزی باشیم. در بالای کوهی که هنوز به نام کوه جمشید مشهور و آثاری نیز از قلعه و چاه آن موجود است، گفته‌اند جمشید اقدام به احداث ۳۶۰ رشته قنات در شهرستان جم  کرده است به عقیده بسیاری از بزرگان جمی، نام جم از نام جمشید پادشاه افسانه‌ای گرفته شده که قریب به سه هزار سال قبل، جمشید مقر حکومت خویش را در جم مستقر کرد. در بالای کوهی که هنوز به نام کوه جمشید مشهور و آثاری نیز از قلعه و چاه آن موجود است، گفته‌اند جمشید اقدام به احداث ۳۶۰ رشته قنات در شهرستان جم  کرده است که عمدتا در طول منطقه و قسمت‌های شرقی و غربی چون شریان‌هایی که پیکره وجودی کشاورزی جم که شامل مرکبات و نخیلات و.. را طراوت می‌بخشید این منطقه زیبا را رقم زده بودند و از آن تاریخ کارهای بزرگ آبخیزداری و سدهای ساروجی بنا شد که هنوز آثار آن به وفور یافت می‌شود، بعضی از آنها  پس از هزاران سال همچون تمدن بزرگ ایران حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

آثار زیاد سازه‌های آبی مختلف در شهرستان جم که برخی مانند قنات پدری یا قنات جمال آباد با ۵۰۰ میله چاه به عنوان طولانی‌ترین قنات شهرستان، قنات تشان و ...، آب انبار، برکه های فراوان، وجود بیش از ۳۰ سد بزرگ با قدمتی دیرینه از جمله سدهای دایو و گیرکلات، سد کوری و سد هرمی اناری، آثار بیش از ۵۰ آسیاب آبی مانند آسیاب‌های تنگ حنا، خانیچه و بنگو همه و همه آب زیاد، آبادانی و رونق کشاورزی در درازای تاریخ شهرستان جم حکایت دارد. اقلیم سرسبز شهرستان جم به خصوص در بخش کشاورزی سالیان اخیر مورد کم لطفی و بی‌مهری هم مردم جم و هم تاسیسات نفت و گاز قرار گرفته است اما اقلیم سرسبز شهرستان جم به خصوص در بخش کشاورزی سالیان اخیر مورد کم لطفی و بی‌مهری هم مردم جم و هم تاسیسات نفت و گاز قرار گرفته است. به گفته یکی از کارشناسان کشاورزی شهرستان جم، قنوات مذکور وچشمه‌ها که آثار ۱۱۲ رشته آن موجود است و  یا فعال یا نیمه فعال هستند و یا اینکه در سالیان اخیر به خاطر کم لطفی خشکیده‌اند، به نظر می رسد این طبیعت و اقلیم  دلربای جم میزبان بسیار خوبی برای وزرای نفت بوده اما نقش این میهمانان (تاسیسات نفت وگاز) در خشکیده شدن قنات‌ها، چشمگیر و غیر قابل جبران است و به دنبال آن کشاورزی شهرستان جم را که تحت تاثیر خود قرار داده است و کشاورزی را به زوال کشانده است.

کاهش شدید منابع آبی جم سخنگوی شورای اسلامی شهرستان جم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: درشهرستان جم شاهد کاهش سطح ایستابی هستیم و منابع آبی شهرستان جم کاهش یافته است که باید برنامه‌ریزی اساسی در این زمینه صورت گیرد. علی پریشان به وضعیت بحرانی دشت جم اشاره کرد و گفت: شاهد وضعیت نامطلوبی در منابع آبی این جم هستیم و نیاز است که طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب در دشت جم و ریز اجرا شود. وی با بیان اینکه معیشت بسیاری از مردم جم وابسته به شغل کشاورزی است، گفت: باید به‌گونه‌ای در زمینه احیای منابع آبی عمل شود که مردم بتوانند کشاورزی خود را ادامه دهند.

لزوم اجرای سد باغان پریشان خاطرنشان کرد: اجرای سد باغان می‌تواند در زمینه تامین آب مورد نیاز در این منطقه جم موثر باشد گفت: با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب در دشت جم و ریز به عنوان منطقه پایلوت، مشکل تامین آب باغات و مزارع دشت جم رفع می‌شود. وی بیان داشت: در راستای بهبود وضعیت کشاورزی در سطح جم، باید به اصلاح الگوی کشت، کشت گلخانه‌ای و نظارت بر برداشت بی وریه آب از چاه‌ها  توجه شود. عضو شورای اسلامی شهر جم بر توقف برداشت آب از چاه‌ها و سفره‌های زیرزمینی توسط وزارت نفت در منطقه جم و ریز تاکید کرد و گفت: مقابله با چاه‌های غیرمجاز یکی دیگراز موضوعات مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد. پریشان تاکید کرد: نخیلات سند هویت  شهرستان جم هستند و برای پوشش فضای سبز شهرستان جم نقش به سزایی دارند،افزود: به جای کشت های فصلی که آب زیادی مصرف می کنند باید برنامه ریزی  شود در زمینه کشت مرکبات و نخیلات قدم برداشته شود.

وضعیت دشت‌های جم و ریز بحرانی است نماینده مردم شهرستان دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه باید توجه ویژه به قشر کشاورز داشته باشیم اضافه کرد: نیازسنجی از کشاورزان یکی از برنامه‌هایی است که دنبال می‌کنیم و نشست‌هایی را برای این منظور با کشاورزان جنوب استان خواهیم داشت. سکینه الماسی خواستار راه‌اندازی کارگروه کشاورزی توسط کشاورزان شد و بیان کرد: با ایجاد این کارگروه می‌توان مشکلات را به صورت جدی و زیربنایی بررسی و حل کرد. وضعیت دشت‌های جم و ریز بحرانی است و به عقیده کارشناسان به فرض تامین سریع آب از منابع دیگر بازگشت وضعیت این دشت‌ها به شرایط عادی زمان‌بر خواهد بود عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: هم‌اکنون تمام آب مصرفی شهرستان جم در بخش کشاورزی، صنعت و خانگی از سفره‌های زیرزمینی تامین می‌شود. وضعیت دشت‌های جم و ریز بحرانی است و به عقیده کارشناسان به فرض تامین سریع آب از منابع دیگر بازگشت وضعیت این دشت‌ها به شرایط عادی زمان‌بر خواهد بود.  الماسی در پایان  بر لزوم اصلاح الگوی مصرف به ویژه در بخش کشاورزی تاکید کرد گفت: در بخش مصارف صنعت نیز، وزارت نفت باید به برداشت خود از سفره‌های زیرزمینی پایان دهد.

احیای قنوات و اجرای طرح های آبخیزداری فرماندارجم  بر ظرفیت‌های شهرستان در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت:جم ظرفیت‌ها و پتانسل‌های  بسیار خوبی برای کشت مرکبات و صنایع تبدیلی دارد.  نوروزی با تاکید بر وضعیت بحرانی آب شهرستان جم گفت: کشت فضای باز جالیزی به دلیل مصرف بالای آب با شرایط شهرستان هم‌خوانی ندارد و لازم است در این زمینه از روش‌های نوین کشاورزی بهره برد. نوروزی با بیان اینکه استفاده از روش‌های نوین کشاورزی، دغدغه کمبود آب را کاهش می‌دهد گفت: در کنار این موارد احیای قنوات و اجرای طرح های آبخیزداری در حال انجام است و پروژه آبخیزداری دشت جم نیز با تامین اعتبار وزارت نفت آغاز شده است.

انتخاب جم به عنوان طرح پایلوت گلخانه‌ای کشور وی با اشاره به انتخاب جم به عنوان طرح پایلوت گلخانه‌ای کشور خاطرنشان کرد: هم اکنون ۳۰ هکتار گلخانه در نوبت دریافت تسهیلات هستند که در حال پیگیری برای اعطای تسهیلات کم بهره برای شروع به کار هستیم. وی بیان داشت: جم بستر مناسبی برای پرورش گیاهان دارویی، زیتون، لیمو ترش، نخل دارد و باید از این بستر برای رشد اقتصادی شهرستان و اشتغال زایی بهره برد. فرماندار جم در پایان گفت: گلخانه‌های موجود در شهرستان با مشکلاتی مواجه هستند که بخشی از مشکلات با پیگیری‌ها رفع شده است و برخی مشکلات نیز نیاز به پیگیری‌های بیشتر دارد. گزارش بحران وضعیت کشاورزی جم به سریالی تکراری تبدیل‌شده است تا هرساله کم‌ و بیش مردم و مسئولان با این معضل درگیر باشند و تدابیر اندیشیده شده تنها نقش مُسکن را بازی کنند. در هر صورت اجرا و تسریع موارد زیر از جمله اختصاص بودجه‌ای از وزارت نفت برای جبران خسارت‌ها در بخش کشاورزی، اجرای طرح آبخیزداری و آبخوان داری، احداث پژوهشکده کشاورزی در جم، آموزش کشاورزان و به روز کردن آنها با روش‌های نوین کشاورزی، تشویق سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و ایجاد انگیزش برای کشاورزان نمونه شهرستان، انجام برنامه‌ریزی دقیق برای توسعه پایدار کشاورزی و تدوین سند چشم انداز توسعه کشاورزی شهرستان جم و تلاش برای تحقق آن در شهرستان جم می‌تواند در توسعه پایدار کشاورزی در بام استان بوشهر بسیار مفید باشد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن