واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جانعلی پور:
معرفی کتاب به مخاطبان با ذائقه سنجی و روش های جدید صورت می گیرد
شناسهٔ خبر: 3825814 - چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱
استانها > قزوین
.jwplayer{ display: inline-block; } قزوین- مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: با ذائقه سنجی و استفاده از روشهای جدید تاثیرگذار مانند کارتن کتاب، مسابقه، اینفو، انیمیشن و قصه گویی کتاب خوانی را ترویج می کنیم. اسماعیل جانعلی پور در حاشیه شرکت در مراسم تجلیل از کتابداران نمونه استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: باید زیرساخت های لازم را در کتابخانه های عمومی کشور ایجاد کنیم تا شرایط سهل تری برای حضور علاقمندان به مطالعه در این مراکز فراهم شود. وی افزود: آنچه که به عنوان یک اقدام مهم در نهاد کتابخانه ها صورت می گیرد بعد از ایجاد زیرساخت های لازم برای کتابخانه ها و تامین سخت افزارها، معرفی کتاب خوب است. معرفی کتاب خوب به مردم جانعلی پور تصریح کرد: در ۱۸ ماه گذشته تاکنون ۶۰ هزار نشست کتاب خوان برگزار شده که در هر نشست از شش نفر تا ۲۰۰ نفر شرکت کردند و در این مجالس حدود ۶۰ هزار کتاب به علاقمندان معرفی شده است.
مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های استان بیان کرد: قرار بود نشست های کتاب خوان فراگیر شده و وارد خانواده شود و در این راستا در هر ماه چهار کتاب را که تازه منتشر شده در حوزه کودک و نوجوان و رمان به علاقمندان معرفی می کنیم. وی اضافه کرد: این روشها می تواند پس از بازآفرینی در فضای مجازی هم قابل ارائه باشد و مورد استفاده قرار گیرد. جانعلی پور یادآورشد: رونمایی از کتاب های فاخر و مسابقات کتاب خوانی از دیگر برنامه های نهاد کتابخانه هاست که مستند سازی و نقاشی از فرازهایی از کتاب در حال انجام است. وی بیان کرد: جمع خوانی کتاب های خوب از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد و باید کتب خوب و مفید به علاقه مندان معرفی شود تا کسی دغدغه تهیه کتاب را نداشته باشد. جانعلی پور همچنین تصریح کرد: تولید سیرهای مطالعاتی برای گروههای مختلف پس از بازآفرینی هم در دستور کار قرار دارد. وی تصریح کرد: در بخش روستایی با مشکلاتی مواجهیم که تامین نیروی انسانی از آن جمله است اما با رفع تواقص و مشکلات برای پاسخگویی به نیازها اقدام کرده ایم.
مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اضافه کرد: خوشبختانه در ۹۷ درصد کتابخانه های عمومی کشور در حال حاضر کتابخانه مستقل داریم و برنامه های دوره ای پیش بینی شده و با تامین فضا و بستر لازم برنامه های خوبی عملیاتی شده است. وی گفت: امسال هم به عنوان شروع سال تحصیلی برنامه های متعددی اجرا شد که مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت. شادابی کتابخانه ها بیشتر می شود جانعلی پور اظهارداشت: کتابخانه های روستایی و بخش کودک در وضعیت شادابی هستند و آموزش کتاب داران بخش کودک در حوزه های مختلف مثل قصه گویی از برنامه های نهاد است. وی گفت: استفاده از روشهای جدید باید ذائقه سنجی شود که در این راستا نمونه هایی مانند کاریکاتور قالب های متعددی برای معرفی کتاب نهاد در نظر گرفته شده است. جانعلی پور اضافه کرد: کنگره ملی شعر کتاب با فراخوان اجرا می شود که آثارش در حال جمع آوری است و سومین دوره دوسالانه بین المللی کارتون کتاب یا کاریکاتور نیز فراخوان شده ودر مرحله جمع آوری آثار است که در نهایت قالب های متعددی برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی انتخاب شده است.
وی گفت: باید دنبال راهکارهای جدید برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشیم و باور کنیم که کتابخانه فقط محیط بسته برای ارائه خدمات به متقاضیان نیست بلکه می تواند به کانون فرهنگی فعال و پویا در جامعه تبدیل شود تا هرگونه محصول فرهنگی در آن به مخاطبان ارائه شود. ۳۳۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعال است وی با اشاره به تعداد کتابخانههای کشور تصریح کرد: برای جمعیت ۸۰ میلیون نفری ایران در حال حاضر ۳۳۰۰ کتابخانه عمومی و مشارکتی در کشور فعالیت می کنند که جوابگوی نیازها نیست و باید شاهد توسعه بیشتر این مراکز باشیم. جانعلی پور بیان کرد:در شرایط رکود اقتصادی که اولویت مدیران امور عمرانی، اقتصادی و تکمیل پروژههای نیمه تمام است شاید توجه به کتابخانهها در اولویت بعدی قرار گیرد که امیدواریم این روند اصلاح شود. وی یادآورشد: توسعه فضای مجازی شاید دغدغه دیگر ما در حوزه کتابخوانی باشد که باید بتوانیم با ایجاد جذابیت و روشهای نوین مخاطبان خود را حفظ کنیم. جانعلی پور از فعالیت ۷۵۰۰ نیروی انسانی در کتابخانههای عمومی کشور خبرداد و افزود:متاسفانه در آشتی دادن مردم بامطالعه و گنجاندن کتاب در سبد فرهنگی خانوادهها موفق نبودهایم و باید این نقیصه را برطرف کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]