تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828055182




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تمام ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی در جهاد دانشگاهی موج می‌زند - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
P350.jpg
رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: جهاد دانشگاهی یک پیوند ناگسستنی با انقلاب اسلامی دارد و تا زمانی که انقلاب و رسالت‌های آن تداوم دارد، جهاد نیز هست و نمی‌توان گفت روزی مأموریت‌های آن پایان می‌یابد. به گزارش ایسنا دکتر قدرت‌الله شاکری‌نژاد با حضور در تحریریه این منطقه خوزستان ایسنا به مناسبت ۱۶ مرداد ماه سالروز تأسیس جهاددانشگاهی و ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگار، با اشاره به پیشینه تأسیس این نهاد اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با توجه به عقب‌افتادگی که در حوزه علمی به‌خصوص در علوم روز دنیا در کشور احساس می‌شد، وجود نهادی که هم وجه دانشگاهی و هم وجه صنعتی و جامعه‌نگر داشته باشد در کشور ضروری به نظر می‌رسید؛ نهادی که مردم‌نهاد بوده، کاملاً وابسته به دولت نباشد و بتواند مشارکت مردم و جامعه را در بربگیرد. وی افزود: این تفکر قبل از پیروزی انقلاب بسیار رایج شده بود؛ با توجه به مشکلاتی که در درون دانشگاه‌ها نیز رخ داده بود - که اغلب مسائل فرهنگی و سیاسی بودند که زمینه‌های اخلاق‌مداری نیز در آن‌ها مستتر بود - وجود بنیانی که بتواند در این حوزه با دید جامع درون دانشگاه کار کند، احساس می‌شد؛ به عبارت دیگر در سال ۵۸ این نیاز در کشور احساس شد و بخشی از آن در حوزه تحقیقات، فناوری، ادبیات و ... بود. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان ادامه داد: همچنین از بعد دیگر، یک خلأ فرهنگی، احساس و باید سازمانی ایجاد می‌شد که بتواند در حوزه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ... فعالیت کند. در فضای ملتهب سیاسی آن زمان که احزاب مختلف سهمی از انقلاب را به نام خود ثبت کرده بودند، هر کدام تلاش می‌کردنددر ایجاد این نهاد پیش‌قدم شوند.
P331.jpg
تأسیس جهاد دانشگاهی به همت جوانان انقلابی و تحصیل‌کرده شاکری‌نژاد با بیان این‌که در خردادماه، تیر و اوایل مردادماه سال ۵۹ بحث تأسیس نهاد جهاددانشگاهی در کشور شدت گرفت، گفت: با توجه به نظر مثبت امام خمینی (ره) و راهنمایی‌های ایشان در این خصوص، تعدادی از جوانان انقلابی و تحصیل‌کرده که سهم زیادی در پیروزی انقلاب داشتند مسؤولیت تأسیس این نهاد را بر عهده گرفتند و هسته اولیه جهاد دانشگاهی در روز ۱۶ مردادماه سال ۵۹ به‌طور رسمی در تهران شکل گرفت. وی تصریح کرد: در ابتدا مأموریت‌های چندان مشخص و پیچیده‌ای بر عهده این نهاد گذاشته نشد و حتی ساختار و وابستگی آن به دیگر بخش‌ها چندان مشخص نبود؛ بلکه هدف تنها تأسیس آن بود. به‌تدریج اساسنامه‌ای برای این نهاد شکل گرفت و شورامحوری اساس کار آن قرار داده شد، به‌طوری‌که عمده تصمیم‌ها در شوراها اخذ می‌شد، دبیر شورا نیز فردی بود که تصمیم‌ها و برنامه‌های کلان را در شوراها مطرح می‌کرد و در نهایت تصمیم‌های اتخاذشده را به اجرا می‌رساند. اولین و کلان‌ترین مأموریت جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان این‌که این نهاد در ابتدای شکل‌گیری چند مأموریت را بر عهده گرفت، اظهار کرد: شاید بتوان گفت اولین و کلان‌ترین مأموریت آن در حوزه فرهنگی بود؛ با توجه به موقعیت استراتژیک و شرایط خاص آن زمان مسائل فرهنگی و اعتقادی و سیاسی بر عهده جهاد دانشگاهی گذاشته شد و اگر امروز می‌بینیم اساس کار جهاد دانشگاهی حوزه فرهنگی است، نشأت‌گرفته از همان مأموریت اولیه است. شاکری‌نژاد به خبرنگار ایسنا گفت: این نهاد در دانشگاه‌ها شکل گرفت و رؤسای دانشگاه‌ها عضو شورای اداری آن و حتی در اوایل دبیران شورا بودند و پیوندی کاملاً ناگسستنی و مشخص بین جهاد دانشگاهی و دانشگاه‌ها برقرار شد. وی با اشاره به فاصله‌ای که آن زمان در موضوع امتیاز پژوهشی کشور در مقایسه با دنیا وجود داشت، خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیل خوب دانشگاه‌ها در حیطه کار پژوهشی و فعالیت جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک سازمان مردم‌نهاد که کمترین بوروکراسی اداری را داشت؛ بسیاری از محققان و پژوهشگران از اساتید و دانشجویان و افرادی در خارج از مجموعه، تمایل به ارائه ایده‌های پژوهشی خود به جهاد دانشگاهی داشتند. جهاد دانشگاهی؛ مأمن پژوهشگران، محققان و نخبگان کشور رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: در اوایل بسیاری از طرح‌های پژوهشی که مشخص نبود به سرانجام می‌رسند و لذا کسی حاضر به سرمایه‌گذاری بر  روی آن‌ها نبود، به‌دلیل رویکرد جهاد دانشگاهی، به سمت این مجموعه سوق داده می‌شدند و جهاد دانشگاهی به یک مأمن برای پژوهشگران، محققان و حتی نخبگان کشور تبدیل شده بود که طرح‌های خود را به آن ارائه و اجرایی می‌کردند، بدین ترتیب مأموریت پژوهشی نیز به مأموریت فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه شد. شاکری‌نژاد ادامه داد: در کنار این مأموریت، به‌تدریج در حوزه آموزش و به‌ویژه آموزش تخصصی و کاربردی احساس شد که جهاد دانشگاهی می‌تواند نقش ایفا کند و به این ترتیب جهاد دانشگاهی در حیطه برگزاری تافل، دوره‌های تخصصی فناوری و ... نیز وارد شد و مراکزی درون آن شکل گرفت. بخش آموزش‌های تخصصی از چنان اهمیتی برخوردار بود که تا آن زمان حتی بخش خصوصی نیز حاضر به سرمایه‌گذاری در آن نبود و حتی بخش‌های دولتی و نیمه‌دولتی آن را در مأموریت‌های خود تعریف نکرده بودند و جهاد برای اولین بار وارد این حیطه شد.
P349.jpg
تبدیل جهاد دانشگاهی به یک سازمان علمی‌پژوهشی وی افزود: سازمان‌دهی این مأموریت‌های اضافه‌شده به جهاد دانشگاهی، نیاز به یک ساختار اداری و استخدامی مشخص داشت و بدین ترتیب ماهیت جهاد باید مشخص می‌شد. این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح و در سال ۷۲ جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی شناخته شد و اساسنامه آن، ساختاربندی و حتی نحوه اداره آن به شکل ریاستی مشخص شد و ساختار شورایی در زمینه جهاد قرار گرفت. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به مأموریت‌های کلان این مجموعه، گفت: نیاز بود این نهاد آیین‌نامه استخدامی داشته باشد و بودجه‌بندی و نظام هزینه‌درآمد تعریف کند، این امر موجب شد که جهاد به‌تدریج به یک نهاد توانمند درون کشور تبدیل شود و به‌تدریج استخدام نیروی انسانی، هیأت‌علمی، کارشناس و ... در مجموعه جهاد مطرح شد و ساختار سازمان ‌پژوهشی پیدا کرد و به یک سازمان علمی‌پژوهشی مبدل شد. واگذاری مأموریت اشتغال به جهاد دانشگاهی و ماهیت کارآفرینانه شاکری‌نژاد اظهار کرد: مأموریت چهارم نیز به‌تدریج بر عهده جهاد قرار گرفت که به اساس و الگو و شکل‌گیری و ماهیت جهاد که ماهیتی کارآفرینانه و ایده‌پردازانه است، بازمی‌گشت؛ لذا در حیطه اشتغال و کارآفرینی، این مأموریت به جهاد واگذار شد که در بخش نرم‌افرازی اشتغال ورود کرده و به سازمان‌های مربوطه کمک کند. وی با اشاره به شکل‌گیری سازمان همیاری اشتغال فارغ‌التحصیلان در مجموعه جهاد، یادآور شد: در آن زمان سازمان‌ها مکلف بودند که در کنار معاونت اداری یک معاونت اشتغال نیز برای خود ایجاد کنند. جهاد این مأموریت را انجام داد؛ اما بیش از آن‌که به فکر انجام آن به شکل ظاهری باشد، سازمانی ایجاد کرد که به‌طور کامل وارد حوزه‌های نرم‌افزاری اشتغال شد و بیشترین آموزش‌های مربوط به خوداشتغالی و طرح‌های کارآفرینانه و ایده‌پردازانه از سوی آن ارائه شد. به گزارش ایسنا، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان این‌که امروز جهاد دانشگاهی دارای یک ساختاربندی و پیکربندی مشخص اداری است، گفت: با این‌وجود همین سازمان که دارای اساسنامه است و یک شکل و هویت اداری استخدامی و نظام بودجه‌بندی مشخص دارد، خوشبختانه هنوز درگیر بوروکراسی‌های اداری نشده و انعطاف‌پذیری لازم را دارد؛ ممکن است که این انعطاف‌پذیری نسبت به سنوات گذشته کمتر شده باشد؛ اما به نسبت دیگر سازمان‌های مشابه، انعطاف‌پذیری مناسبی دارد، کما این‌که پژوهشگران هنوز به انعقاد قرارداد با این مجموعه علاقه دارند.
P337.jpg
جهاد در بسیاری از مأموریت‌ها موفق عمل کرده است وی درخصوص میزان تحقق اهداف و مأموریت‌های جهاد دانشگاهی، گفت: برای بررسی میزان دستیابی جهاد دانشگاهی به اهداف استراتژیک خود، باید دید که آیا تمام عواملی که نیاز است تا یک سازمان موفق باشد، فراهم بوده است یا خیر؟ اما اگر مصداقی بنگریم، می‌توانیم بگوییم جهاد در بسیاری از این مأموریت‌ها موفق بوده است. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان افزود: به‌طور مثال در بحث سلول‌های بنیادی مجموعه کارهایی که در جهاد دانشگاهی کشور صورت گرفت، منجر به امتیاز ویژه‌ای شد؛ به‌طوری‌که اگر پیش از آن در رتبه‌بندی کشورهای دارای سلول‌های بنیادی محاسبه نمی‌شدیم، با کارهای انجام‌شده در پژوهشگاه رویان امتیاز ما به کشورهای اول تا سوم جهان رسید؛ امروز پژوهشگاه رویان را در دنیا به‌عنوان یک پژوهشگاه سلولی‌مولکولی برتر می‌شناسند که رتبه کشور را در حوزه علم نیز بسیار ارتقاء داده است. شاکری‌نژاد با گریزی به فعالیت‌های فنی و مهندسی در مجموعه جهاد، گفت: بدون شک ما یک کشور وابسته بودیم و تمام قطعات مورد نیاز ما به‌واسطه فروش نفت از خارج به کشور وارد می‌شد؛ اما با توجه به مشکلات و اعمال تحریم‌های ناعادلانه نیاز شد که در این حیطه بازنگری شود و در اینجا نیز جهاد دانشگاهی یکی از ارگان‌های پیشگام است؛ به‌طور مثال در گذشته تمام فرستنده‌های رادیویی و تلویزیونی به کشور وارد می‌شدند؛ اما جهاد ساخت تعدادی فرستنده کم‌قدرت را بر عهده گرفت و امروز پرقدرت‌ترین فرستنده‌ها در این مجموعه ساخته می‌شود. مدیریت ساخت 13 هزار قطعه در صنایع نفت توسط جهاد خوزستان وی با اشاره به این‌که صنایع نفت از صنایع مهم و استراتژیک ایران است، اظهار کرد: جهاد در این حیطه نیز به‌خوبی درخشیده و تنها در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان مدیریت ساخت 13 هزار قطعه برای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران برعهده‌گرفته شده و اجرا شده است. اگر مجموعه فعالیت‌های جهاد کشور را در نظر بگیریم، این آمار چندین برابر نیز می‌شود. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در خصوص اقدامات این نهاد در حوزه آموزش عالی، گفت: جهاد دانشگاهی بالغ‌ بر ۲۱ سال است که به این حیطه وارد شده است؛ زمانی که افزایش جمعیت در کشور اتفاق افتاد و نیاز بود که جوانان تحصیلات خود را درون کشور ادامه دهند، مجموعه‌هایی درون جهاد دانشگاهی در استان‌ها ایجاد شد؛ امروز این مجموعه‌ها مؤسسات بسیار موفقی هستند که برخی از آن‌ها به دانشگاه تبدیل شده‌اند. شاکری‌نژاد همچنین در ارزیابی از عملکرد و میزان موفقیت جهاددانشگاهی در انجام مأموریت‌های آن، به فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری و رضایتمندی و امیدواری ایشان نسبت به مجموعه جهاد اشاره و عنوان کرد: همه این موضوعات نوید سربلندی جهاد دانشگاهی در ایفای مأموریت‌های خود را می‌دهند. وی در خصوص فعالیت رسانه‌های جهاد دانشگاهی، تصریح کرد: زمانی که موضوع تأسیس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) مطرح شد، بیشتر به یک شوخی رسانه‌ای شباهت داشت و غیرممکن به نظر می‌رسید که رسانه‌ای با حساسیت کار بالا بتواند با تکیه بر توان دانشجویان به حرکت درآید، اما جهاد این ریسک را پذیرفت و امروز «ایسنا» به یک ابر رسانه در بین رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شده است. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان ادامه داد: همچنین در حیطه قرآن و مسائل مذهبی، خبرگزاری بین‌المللی ایکنا تأسیس شد که امروز به بیش از ۳۰ زبان زنده دنیا خبر ارسال می‌کند. تمام این موضوعات نشان می‌دهد که جهاد دانشگاهی راه خود را به همت جوانان اندیشمند و انقلابی پیدا کرده است و قطعاً حمایت‌های بی‌بدیل مقام معظم رهبری تأثیر عمده‌ای در انگیزه جوانان داشته است. هنوز از تمام ظرفیت‌های علمی و پژوهشی جهاد استفاده نشده است شاکری‌نژاد با بیان این‌که هنوز از تمام ظرفیت‌های علمی و پژوهشی در مجموعه جهاد استفاده نشده است، تصریح کرد: شاید تمام این فعالیت‌ها فقط بخشی از ظرفیت این نهاد باشد؛ انتظار داریم که مجموعه نظام از این ظرفیت بیشتر استفاده کند، هرجا که نظام به مجموعه جهاد دانشگاهی اعتماد و کاری را به آن محول کرد، جهاد به نحو احسن از عهده آن کار برآمده است. وی افزود: در کنار مأموریت‌های امروز جهاد، برخی مأموریت‌ها، مأموریت‌های فصلی، مقطعی یا زمانی هستند که شاید در کارکردها و مأموریت‌های جهاد چندان تعریف نشده‌اند؛ زمانی که به انجام یک کار تحقیقی و پروژه‌ای در کشور نیاز است که متصدی نداشته باشد، مجموعه جهاد را واجد انجام آن می‌دانند. جهاد در این زمینه نیز توانست موفق باشد.
P342.jpg
مأموریت‌های جهاد دانشگاهی با انقلاب اسلامی تداوم دارد رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان عنوان کرد: جهاد دانشگاهی یک پیوند ناگسستنی با انقلاب اسلامی دارد و تا زمانی که انقلاب و رسالت‌های آن تداوم دارد، جهاد دانشگاهی نیز هست و نمی‌توان گفت روزی مأموریت‌های جهاد پایان می‌یابد؛ پیوند جهاد دانشگاهی با انقلاب پیوندی مبارک، مستدام و ناگسستنی است؛ بنابراین جهاد دانشگاهی همیشه در صحنه حضور دارد و خواهد بود و تلاش خواهد شد که با همین انگیزه و عزم در خدمت انقلاب باشد. شاکری‌نژاد درباره جهاد دانشگاهی خوزستان در سال 59، با بیان این‌که این مجموعه از اولین واحدهای جهاد دانشگاهی در کشور است، خاطرنشان کرد: این برای ما یک افتخار است؛ جهاد خوزستان از همان ابتدا در بستر و درون دانشگاه شکل گرفت و بسیاری از دانشجویان مؤمن، متعهد و انقلابی که در شکل‌گیری انقلاب در خوزستان نقش داشتند، در شکل‌گیری جهاد دانشگاهی خوزستان نیز نقش ایفا کردند. وی افزود: زمانی ستاد پشتیبانی جنگ درون جهاد دانشگاهی بود و سازماندهی نیروی انسانی جنگ در دانشگاه‌ها را جهاد بر عهده داشت که بالاترین مأموریت این نهاد بود؛ به تناسب جهاد خوزستان تأمین بخشی از نیازمندی‌های مهماتی و تحقیقاتی جنگ را نیز بر عهده داشت. جهاد خوزستان از زمان شکل‌گیری تا امروز منبع برکات، فعالیت‌ها و مأموریت‌های متنوعی در این استان بوده و تلاش شده است که تمام انواع فعالیت‌هایی که در مجموعه جهاد دانشگاهی انجام می‌شود، در جهاد خوزستان نیز در جریان باشد. اجرای پروژه‌های انرژی‌های نو و خورشیدی در پژوهشکده تکنولوژی تولید رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با یادآوری این‌که خوزستان منبع تولید انرژی کشور است، گفت: با توجه به این امر جهاد دانشگاهی تلاش کرد که با پژوهشکده تکنولوژی تولید - که در سال ۸۴ به‌طور رسمی تأسیس شد و پیش از آن نیز سال‌ها در قالب گروه‌های آموزشی و پژوهشی فعالیت می‌کرد – در این عرصه کار کند و در این پژوهشکده انرژی‌های نو مانند انرژی خورشیدی مورد مطالعه قرار گرفت و پروژه‌های مهمی به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ارائه شد. شاکری‌نژاد تصریح کرد: همچنین در این پژوهشکده در حوزه بومی‌سازی قطعات کار شد و بیش از هشت هزار قطعه برای شرکت ملی حفاری ایران و پنج هزار قطعه برای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، مدیریت ساخت، طراحی، بازرسی و تدوین دانش فنی شد که اکنون در حال کاربری هستند. ساخت مته نیز به‌عنوان یکی از پروژه‌های استراتژیک در همین پژوهشکده به انجام رسید و در حوزه تولید مواد شیمیایی که با توجه به تحریم‌ها توانایی خرید برخی از آن‌ها وجود نداشت نیز فعالیت‌های خوبی انجام شد. در مجموع تلاش شده که در پژوهشکده روی بخش‌های مختلف نیاز صنعت کار شود.
P345.jpg
تحصیل بیش از چهار هزار دانشجو در مؤسسه آموزش عالی جهاد خوزستان وی اظهار کرد: امروزه آموزش عالی از موضوعات مهم کشور است که در تمام قسمت‌های جهاد دانشگاهی جاری است، مؤسسه آموزش عالی جهاد از بهترین مؤسسات آموزش عالی در خوزستان است و بالغ‌بر چهار هزار دانشجو در بیش از ۲۶ رشته کارشناسی و ارشد در این مرکز در حال تحصیل هستند. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان ادامه داد: مرکز علمی‌ کاربردی جهاد دانشگاهی نیز از مراکز فاخر علمی‌کاربردی در استان و کشور است. فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در مجموعه آموزش عالی جهاد دانشگاهی در نوع خود بی‌نظیر است و تمام ساختار دانشگاه در این مجتمع رعایت می‌شود. امتیازات و موفقیت‌های آن در زمینه‌های مختلف و کسب رتبه دوم دانشگاه‌های کشور در پذیرش مقطع ارشد در رشته کامپیوتر در سال گذشته، از افتخارات جهاد خوزستان در حوزه آموزش عالی است. شاکری‌نژاد به تبیین فعالیت‌های جهاد دانشگاهی خوزستان در حوزه پزشکی پرداخت و افزود: اولین ورود جهاد خوزستان به حیطه پزشکی در سال ۶۳ و در بحبوحه جنگ بود که در آن زمان آزمایشگاه تشخیص طبی مستضعفان توسط جهاد تأسیس شد و امروز مرکز پزشکی شماره یک جهاددانشگاهی از مراکز مورد اعتماد مردم است که در تمام زمینه‌های علوم آزمایشگاهی، کلینیک، پاراکلینیک، آزمایشگاه و ... با تعرفه‌های دولتی خدمات ارائه می‌دهد. رسیدن به «تولد» در بیش از 15 درصد مراجعات به مرکز درمان ناباروری وی ادامه داد: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در سال ۸۵ کلنگ‌زنی و در سال ۹۰ آماده بهره‌برداری شد و با بهترین امکانات و تجهیزات تحت حمایت پژوهشگاه رویان در سال ۹۳ آغاز به کار کرد و امروز از آن به‌عنوان یک مرکز بسیار موفق در جنوب کشور یاد می‌شود، به‌طوری‌که بیش از ۱۵ درصد مراجعات به این مرکز به «تولد» منتهی شده که آماری بسیار عالی است. رییس سازمان جهاددانشگاهی خوزستان در خصوص فعالیت‌های این نهاد در حوزه فرهنگی، گفت: شاید سال‌های سال، جهاد دانشگاهی تنها نهاد ارائه‌کننده خدمات فرهنگی به‌ویژه در دانشگاه شهید چمران و علوم پزشکی اهواز بود. ایسنای خوزستان نیز یکی از موفق‌ترین رسانه‌های استان و در رتبه‌بندی ایسناهای استان‌ها اغلب رتبه اول را کسب کرده است و توانسته نقش مهمی در ایسنای کشور داشته باشد. نقش مؤثر ایکنای خوزستان در مهجوریت‌زدایی از قرآن شاکری‌نژاد ادامه داد: همچنین ایکنای خوزستان با مصاحبه‌ با علمای برجسته و بنام استان توانسته است نقش مؤثری در مهجوریت‌زدایی از قرآن داشته باشد؛ آن‌هم در استانی که فرقه وهابیت می‌خواهد تیشه به ریشه اسلام بزند، به چنین خبرگزاری نیاز است. همچنین در خصوص آموزش‌های کوتاه‌مدت امروز بسیاری از آموزش‌های کوتاه‌مدت مورد نیاز سازمان‌ها با توجه به اعتماد به جهاد دانشگاهی از سوی این مجموعه ارائه می‌شود. وی درباره تعریف مأموریت‌های جدید برای این مجموعه در حوزه اشتغال‌زایی با توجه به آمار بالای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار در کشور، گفت: اشتغال یک موضوع فرابخشی است که تمام سازمان‌ها باید روی آن کار کنند. اساس و ماهیت جهاد دانشگاهی یک ماهیت کارآفرینانه است و ایجاد پژوهشکده تکنولوژی تولید در خوزستان که بالغ‌ بر ۸۰ نیروی متخصص در مقاطع مختلف از کارشناسی تا دکتری در آن مشغول به فعالیت هستند، از اقدامات اشتغال‌زایی جهاد محسوب می‌شود. بسیاری از این قطعات وارد صنایع پایین‌دستی و کوچک نیز می‌شوند و در آن‌جا نیز ایجاد اشتغال می‌کنند. راه تولید اشتغال امروز تجاری‌سازی فناوری است رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان عنوان کرد: کاری که جهاد دانشگاهی در سال‌های اخیر وجهه فعالیت‌ خود قرار داده، تجاری‌سازی فناوری است؛ امروز بخش‌هایی از جامعه تولید علم می‌کنند و به‌وسیله علم ایجاد اشتغال و تولید ثروت می‌شود. ما نیز باید بتوانیم همگام با دنیا به‌واسطه علم تولید ثروت کنیم و خوشبختانه دانشگاه‌های ما تا امروز در تولید علم بسیار موفق بوده‌اند و مراکز رشد درون دانشگاه و مراکز پژوهشی بیرون دانشگاه و نهاد جهاد دانشگاهی در تبدیل علم به فناوری نقش داشته‌اند. وی ادامه داد: برای تجاری‌سازی و استفاده از مواهب و منافع این فناوری‌ها نیز پای جهاد دانشگاهی به میدان می‌آید و سازمانی به نام سازمان تجاری‌سازی فناوری ایجاد می‌شود که این میدان را برای نخبگان و صاحبان فناوری فراهم می‌کند تا فناوری‌های خود را عرضه و در یک پروژه کوتاه‌مدت آن را تبدیل به صنعت، پول و اشتغال کنند؛ امروز اگر بخواهیم تولید اشتغال کنیم، راه آن این است که فناوری‌ها را تجاری‌سازی کنیم. تمام ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی در جهاد دانشگاهی موج می‌زند رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی اقتصادی درون‌زا و مبتنی بر مردم و اساس و بنیان آن بر پتانسیل‌های داخلی است، عنوان کرد: البته در اقتصاد مقاومتی شایسته‌سالاری نیز مطرح می‌شود و باید از افراد شایسته در نظام استفاده کنیم، بحث سلامت نظام اداری نیز مطرح است که یک نظام اداری سالم و اسلامی و درخور داشته باشیم. اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه باور و اعتقاد به توانمندی‌های نسل جوان را اساس کار خود قرار دهیم و امروز تمام ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی در جهاد دانشگاهی موج می‌زند.
P350.jpg
شاخص‌ترین اقدامات و دستاوردهای جهاد خوزستان شاکری‌نژاد درباره شاخص‌ترین اقدامات و دستاوردهای جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان این‌که انتخاب فعالیت‌های شاخص کمی دشوار است، خاطرنشان کرد: به‌طور مثال در حوزه آموزش عالی، رتبه و امتیاز مؤسسه آموزش عالی در سطح کشور در مقطع تحصیلات تکمیلی به‌عنوان یک شاخص است. در پژوهشکده تکنولوژی که بیش از ۱۲ سال از تأسیس رسمی و بیش از ۲۰ سال از شکل‌گیری غیررسمی آن می‌گذرد، ساخت قطعات، دستگاه‌ها و ماشین‌های موردنیاز صنعت یک کار شاخص محسوب می‌شود که مته در رأس آن قرار گرفته است. وی افزود: همچنین در حیطه پزشکی درمان‌های کمک‌باروری که در مرکز درمان ناباروری به مردم ارائه می‌شود، آنان را از مراجعه به مراکز خارج از استان بی‌نیاز می‌کند و این نیز کار شاخصی است. در بحث رسانه نیز رسانه‌های ایسنا و ایکنا تبدیل به رسانه‌های مورد اعتماد مسؤولان شده‌اند و بسیاری از مسؤولان علاقه‌مند هستند که مطالب و مسائل خود را از طریق این رسانه‌ها با مردم در میان بگذارند و انعکاس دهند که این نیز یک کار شاخص است. رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در حوزه فعالیت‌های ارتباط با صنعت و تسهیل این ارتباط با دانشگاه‌ها، گفت: در این خصوص اول باید دید صنعت به چه مواردی نیاز دارد تا دانشگاه آن را رفع کند. صنعت یک تشکیلات کاملاً به‌روز و نیازمندی‌های آن بسیار آنی و فوری است. صنعت علاقه دارد که نیاز خود را سریع بیان کند و سریع پاسخ بگیرد و علاقه‌ای به درگیرشدن در بوروکراسی و کاغذبازی ندارد. دانشگاه نیاز صنعت را با یک پروژه دانشجویی یکسان نداند شاکری‌نژاد با بیان این‌که انتظار و توقف در صنعت یک ضربه است، ادامه داد: دانشگاه نیز نباید نیاز صنعت را با یک پروژه دانشجویی و تحقیقاتی یکسان بداند؛ انجام یک پروژه دانشجویی گاهی تا یک سال طول می‌کشد؛ اما نه صنعت این حوصله را دارد و نه مسائل اقتصادی دنیا این ظرفیت را برای آن ایجاد می‌کند. لذا امروز باید درک متقابلی بین دانشگاه و صنعت ایجاد شود و نیاز صنایع در اسرع وقت توسط دانشگاه‌ها تأمین شود و خاتمه یابد. وی خاطرنشان کرد: ما در جهاد دانشگاهی تلاش کردیم که بخشی از این درک متقابل ایجاد شود؛ بوروکراسی‌های مازاد اداری از بین برود و یک سیستم اداری و مالی چابک ایجاد شود. ارتزاق جهاد در ارتباط با صنعت است و ارتباط امروز جهاد با صنعت تنها برای پُرکردن مأموریت‌های بخش پژوهشی نیست؛ لذا جهاد باید نیاز صنایع را بشناسد و آن ‌را رفع کند؛ با توجه به این‌که بخشی از نیازهای مالی جهاد توسط این ارتباط تأمین می‌شود، تلاش شده که ارتباط مؤثر و موفقی با صنایع داشته باشیم و می‌توانم به جرأت اعلام کنم که ۹۹ درصد پروژه‌هایی که جهاد تا امروز با صنابع داشته، خاتمه یافته است. انتهای پیام



چهارشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۷:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن