واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ترامپ هم برجام را به ضرر امريكا نميداند
يك انديشكده امريكايي با تأكيد بر اينكه خروج امريكا از برجام، «عاقلانه» نيست، گفته است كه دولت دونالد ترامپ بايد ايران را به خروج از توافق هستهاي مجبور كند.
يك انديشكده امريكايي با تأكيد بر اينكه خروج امريكا از برجام، «عاقلانه» نيست، گفته است كه دولت دونالد ترامپ بايد ايران را به خروج از توافق هستهاي مجبور كند. معاون مشاور امنيت ملي كاخ سفيد معتقد است كه دولت امريكا به تعهدات خود در زمينه توافق هستهاي با تهران پايبند خواهد بود.
در ادامه ارزيابيها درباره مواضع رئيسجمهور منتخب امريكا در خصوص برجام، يك عضو ارشد انديشكده امريكايي روز شنبه در يادداشتي با عنوان «آيا ترامپ ميتواند از توافق هستهاي ايران خارج شود؟» آورده است: «بله از لحاظ قانوني ميتواند اما كنار زدن و خروج از توافق هستهاي ايران و گروه 1+5 از سوي امريكا، عاقلانه و هوشمندانه نيست».
مايكل روبين، تحليلگر انديشكده «امريكن اينترپرايز» تأكيد ميكند: «خوب به جاي خارج شدن از برجام، ترامپ شايد چه كار بكند؟» روبين مينويسد: «ترامپ راست ميگويد كه برجام ناقص است و كار ناچيزي براي محدود كردن يا ممانعت از جاهطلبيهاي هستهاي نظامي اين كشور انجام ميدهد اما اين بدان معنا نيست كه او بايد از آن خارج شود. او ميتواند توافق را با چنان انعطافي تفسير كند كه ايران را به خروج از توافق وادارد و مجبور كند. او ميتواند با تحريمها و اگر ضروري باشد با ديگر عناصر اجبار، ايران را به خاطر عدم تبعيت مجازات كند و او اگر واقعاً خواهان اولويت نخست دادن به منافع امريكا است، از تك تك شركتهاي اروپايي و آسيايي كه به دنبال منافع كوتاه مدتشان در تزريق منابع مالي به زيرساخت ايران، خواهد خواست كه از اين كشور بيرون بروند».
او در پايان با تكرار ادعاي حمايت ايران از تروريسم، پيشنهاد ميكند كه دولت ترامپ با انسداد حسابهاي بانكي، محدود كردن دسترسي تهران به دلار و دادن دستور به نيروي دريايي امريكا براي افزايش فشار بر ايران، با اين كشور مقابله كند. به گزارش اسپوتنيك، بن رودز، معاون مشاور امنيت ملي كاخ سفيد جمعه شب گفت: «امريكا به تعهدات خود در توافق هستهاي با ايران و نيز توافق آبو هوا پايبند خواهد بود. واشنگتن به خاطر ماهيت بينالمللي توافق هستهاي و نيز توافق تغييرات آبو هوايي به آن پايبند خواهد ماند.» وي افزود: «كاخ سفيد هيچ ترديدي در اهميت هر دو توافق ندارد». انتخاب ترامپ به عنوان رئيسجمهور جديد امريكا نگرانيها درمورد پايبندي دولت بعدي اين كشور به توافقات بينالمللي را افزايش داده است.
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]