واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مبارزه با فساد در ورزش از شعار تا عمل
تغيير و تحول در وزارتخانه ورزش و جوانان شرايط را براي جبران كاستي و كمكاريهاي گذشته فراهم كردهاست.
نویسنده : شيوا نوروزي
تغيير و تحول در وزارتخانه ورزش و جوانان شرايط را براي جبران كاستي و كمكاريهاي گذشته فراهم كردهاست. وقتي خبر استعفاي گودرزي در رسانهها مطرح شد و پس از چند روز اين خبر به تأييد رسيد، اهالي ورزش اميدوار شدند به اينكه سكاندار جديد اين وزارتخانه از اشتباهات گذشته درس بگيرد و براي جبران آنها گامهاي مثبت بردارد. حالا مسعود سلطانيفر براي آنكه نشان دهد بهترين گزينه براي وزارت ورزش بوده مبارزه با فساد در ورزش را يكي از اولويتهاي اصلي و جدي مديريتش عنوان كرده است. در وهله اول شنيدن اهميت توجه به اين موضوع از زبان وزير ورزش اميدوار كننده به نظر ميرسد منتها بايد ديد اين شعار به واقعيت نزديك ميشود يا همچون ادوار گذشته در حد شعار باقي ميماند.
اصولاً تا اسم فساد در نهاد، وزارتخانه يا سازماني به ميان ميآيد مديران و مسئولان وقت نه تنها حاضر به پذيرفتن اين واقعيت تلخ نميشوند بلكه تمام سعيشان را ميكنند تا آن را كاملاً تكذيب كرده و خود را عاري از هرگونه اشتباهي نشان دهند. در حالي كه بايد پذيرفت كه سوءمديريت، بيتوجهي مديران و نبود نظارت كافي زمينه را براي تخطي و سوءاستفاده از موقعيت برخي فرصتطلبان آماده ميكند. بهرغم تمامي ادعاها و شعارهايي كه مسئولان ورزشي براي دور نگه داشتن اين عرصه از ناپاكي درسالهاي اخير سر دادهاند، اما بايد اذعان داشت كه متأسفانه ورزش نيز از دست برخي متخلفان در امان نمانده و اسير فساد شده است. هرچند كه ميزان فساد در ورزش در مقايسه با ديگر ارگانها به مراتب كمتر و ناچيزتر باشد، اما فراموش نكنيم كه سرسري گرفتن اين موضوع و بيتوجهي به آن شرايط را براي خاطيان مهيا ميكند تا براي رسيدن به مقاصد خود از ورزش سوءاستفاده كنند. بيتفاوتي مسئولان، مشغلههاي مديريتي و عدم نظارت بر كار مديران از جمله دلايل مهمي است كه در اين سالها ورزش را به سمت ناپاكيها سوق داده تا جايي كه تا به امروز همه وزراي ورزش تنها به شعار مبارزه با فساد بسنده كردهاند و عملكرد جدي از آنها در اين زمينه ديده نشده است.
سلطانيفر كه با كمترين دغدغه رأي مثبت از بهارستاننشينان براي تصدي پست وزير ورزش گرفت حالا بهتر از هر كسي ميداند كه براي موفقيت در اين جايگاه مقوله مبارزه با فساد چه اهميتي دارد. به همين دليل است كه آقاي وزير بلافاصله در روز معارفه خود اولويتهايش را براي آينده اعلام كرد و در بين آنها تأكيد زيادي نيز بر ريشهكن شدن ريشههاي فساد در ورزش داشت. عملكرد منفعلانه مديران گذشته در اين باره ناخودآگاه ذهنها را به سمت ژستهاي مديريتي و شعارهاي دهان پركن ميبرد. دكتر گودرزي تا پيش از جدي شدن بحث استعفايش در اغلب مصاحبههاي خود موضوع فساد را پيش ميكشيد و اتفاقاً خود و وزارتخانه متبوعش را نيز در مبارزه با اين مسئله مصر نشان ميداد. منتها تا آخرين روزهاي مديريت او نه تنها خبري از مبارزه با مفسدان ورزشي و دستهاي پشت پرده نشد بلكه شرايط به گونهاي پيش رفت كه پرونده فساد در فوتبال نيز عملاً به دست فراموشي سپرده شود. بدون شك تا حرف از تخلف و فساد در ورزش پيش ميآيد همه به ياد تخلفات زيادي كه در مستطيل سبز و خارج از آن رخ ميدهد ميافتند، موضوعي كه پروندهاي سنگين از آن جمعآوري شد و حتي كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي نيز گزارشي در خصوص آن منتشر كرد. پاي خيليها در اين پرونده عريض و طويل گير است و اگر قرار به برخورد جدي و قانوني با آنها باشد بسياري نبايد حق حضور در فوتبال را داشته باشند.
با اينكه ماهها از انتشار گزارش اين كميسيون در مورد فساد در فوتبال ميگذرد اما در دورهاي كه گودرزي مرد اول ورزش كشور بود، عملاً قدمي براي رسيدگي به تخلفات گسترده فوتبال برداشته نشد تا شك و شبهههاي زيادي در اين باره به وجود بيايد. وزير تازه وارد اگر ميخواهد اهالي ورزش به او اعتماد كرده و به صحبتهايش به چشم شعارهاي پرطمطراق نگاه نكنند، ميتواند حسن نيتش را با مبارزه واقعي با ناپاكيهاي موجود در ورزش نشان دهد، ناپاكيهايي كه تعدادشان در حال افزايش هستند و مديراني كه در بروز فساد نقش دارند. ورزش همواره مقولهاي براي بالا بردن نشاط و سلامت جامعه بوده در حالي كه آلودگيهاي زيادي ورزش را تهديد ميكنند و مردم و به ويژه جوانان توجه ويژهاي به ورزش دارند و هرگونه ناپاكي ميتواند نگاه اين قشر را به ورزش تغيير دهد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]