تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827202430




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فصل پیچیده لیگ برتر؛ زمستان در راه است :: ورزش سه


واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: فصل پیچیده لیگ برتر؛ زمستان در راه است
«بعد از بازی الکس فرگوسن به من زنگ زد و بهم تبریک گفت بابت پیروزی. اما من بهش گفتم که راضی نیستم، چون من هم پیروز شدن را می‌خواهم و هم نمایش هجومی خوب را.»

به گزارش "وورزش سه"، الکس فرگوسن بارها گفته بود که هیچ یک از کنفرانس‌های مطبوعاتی فان‌خال را از دست نمی‌دهد. این جملات را هم فان‌خال در یکی از روزهای پاییز 2014 در یک کنفرانس مطبوعاتی‌ پس از پیروز شدن در یکی از بازیها به زبان آورد؛ زمانی که تلاش می‌کرد به گفته خودش «فلسفه‌ی فوتبال‌اش را در یونایتد جا بیاندازد.»    

  فان‌خال در همان جلسه مطبوعاتی گفت: «همه مربیان می‌خواهند پیروز شوند، اما گروهی از مربیان هم هستند که فقط پیروزی بر اساس استیل و فلسفه خاص‌شان، راضی‌شان می‌کند.» فان‌خال خودش را با آن ماجرایی که درباره تلفن سرالکس فرگوسن تعریف کرد، در گروه دوم قرار داد. کاری به ماجرای فان‌خال و اینکه موفق شد یک مربی از گروه «هم استیل، هم پیروزی» در یونایتد باشد یا نه، نداریم. تئوری‌ای که فان‌خال مطرح کرده، ساده اما کاربردی است.   گروه اول، گروه دوم  در فصل جاری، من‌سیتی و آرسنال و تاتنهام و لیورپول تیم‌هایی هستند که مربی‌شان و فوتبال‌شان در گروه دوم قرار دارد؛ در دسته‌‌ی «هم پیروزی، هم استیل بازی». چلسی و یونایتد اما در گروه اول قرار دارند؛ آنتونیو کونته و مورینیو مربیانی هستند که مهمترین کلمه در فوتبال‌شان، «سازماندهی» است. این کلمه در فوتبال کلوپ و گواردیولا و ونگر هم کلمه مهمی است، اما اینجا اولویتِ اهمیتِ کلمات مطرح است.  

  کونته فلسفه‌‌ی فوتبال‌اش، به فوتبال هجومی نزدیک است؛ آنطور که در دو کتاب منتشر شده از کونته و مصاحبه‌های مختلف‌اش خوانده‌ایم، ارایش مورد علاقه کونته 4-2-4 است؛ سیستمی با دو مهاجم مرکزی نزدیک به هم، و دو وینگر سریع و تکنیکی. ایتالیای کونته اما در یورو 2016 با گرایش دفاعی بازی می‌کرد، چلسی کونته در اوایل فصل جاری، با ارایش پایه‌ 1-4-1-4 فوتبالی متعادل بازی می‌‌کرد و حالا 6 بازی است که چلسی با ارایش پایه 3-4-3 بازی می‌کند؛ 6 برد و 16 گل زده، بدون دریافت گل. این کارنامه چلسی است در 6 بازی اخیر.   پپ و عدد 35 روی جلد با این همه، مورینیو و کونته در گروه اول قرار دارند؛ در گروه مربیانی که گرایش‌های فوتبال‌شان، متناسب با شرایط محیطی، تا حد زیادی قابل تغییر است. مثال: اینکه سیتیِ گواردیولا با 35 درصد مالکیت توپ مقابل بارسلونا به پیروزی رسید، چنان عجیب و بی‌سابقه بود که فضای روی جلد چندین روزنامه اروپایی را فراگرفت؛ اما پیروز شدن با بازی دفاع-ضدحمله‌یی، مورینیو و کونته را روی جلد نمی‌برد؛ چون این دو مربی نشان داده‌اند که همیشه به دنبال «فوتبال مسلط» نیستند و متناسب با شرایط محیطی، جور دیگری هم بازی می‌کنند.  

  چرا این تئوری را باز کردم؟ چون تا پایان هفته نهم این فصل لیگ برتر، یعنی تا پایان حدود یک چهارم از فصل، جدول رده بندی شکل جالبی به خود گرفته بود: 4 تیمی که فوتبال «هم استیل، هم پیروزی» بازی می‌کنند، در رده اول تا چهارم بودند و دو مربی نخبه‌ی دیگر که در گروه «سازماندهی و انعطاف براساس شرایط» قرار دارند؛ در رده های میانی جدول بودند. سیتیِ گواردیولا، لیورپولِ کلوپ، ارسنالِ ونگر، تانتهام پوچتینو؛ 4 تیمی که دقایق زیادی در جریان بازی، به دنبال حفظ توپ و تسلط بر حریف هستند. 4 تیم با 4 مربی الیت در گروه «هم استیل، هم پیروزی»؛ همین باعث شد یکی از نویسندگان انگلیسی پس از بازی تاتنهام-سیتی در یادداشتی بنویسد: «هیچ وقت پرسینگ شدید در زمین حریف، در فوتبال انگیس به اندازه این فصل مهم نبوده.»   و حالا در پایان هفته یازدهم، این تمایز، این برتری گروه دوم بر گروه اول از میان رفته: حالا چلسی نه تنها به جمع 4 تیم بالا جدول، که به رتبه دوم جدول رسیده است. تاتنهام در 4 بازی اخیر که هر چهار تا هم با تساوی به پایان رسیده، فقط 3 گل زده و به رده پنجم سقوط کرده است. یونایتد هم فاصله‌اش را با ارسنال و تاتنهام کم کرده است. ماجرای «کامیون‌ها و خرگوش‌ها» یادتان هست؟ اهمیت اقلیم، تیم‌هایی با قدرت فیزیکی بالا که در زمستان می‌توانند از تیم‌های تکنیکی و سریع سبقت بگیرند.   اگر خودویرانگر نشوند...  یونایتد مثل چلسی پتانسیل فنی بالاتر امدن در جدول رده‌بندی را دارد؛ اما خطر بزرگ برای یونایتد، داخل تیم است؛ در ارتباط میان مورینیو با بازیکنان. مصاحبه پس از بازی با سوانزی و انتقاد مورینیو از اسمالینگ و شاو شگفت‌انگیز بود. آن درون-ستیزی‌ و خودویرانگری‌ای که در فصل سوم رئالِ مورینیو و فصل سومِ حضورش در چلسی شکل گرفته بود؛ حالا ممکن است در همان فصل اول یونایتدِ مورینیو ایجاد شود.  

    اگر مورینیو و بازیکنان یونایتد به همزیستی مناسب برسند؛ زمستانِ لیگ برتر بار، محل جدال اساسی گروه اول و دوم خواهد شد. زمستان در راه است. زمستان‌ای که در آن، گواردیولا و ونگر «ایده/فلسفه به مثابه ایدئولوژی» را نمایندگی می‌کنند و کونته و مورینیو «اصل اساسی: توان تطبیق پذیری با شرایط محیطی» را. و در فوتبال، هر دو نگرش، گاهی به سوی طرف مقابل حرکت می‌کنند. مثل بازی سیتی مقابل بارسا در منچستر. مثل نمایش دفاع-ضدحمله‌یی ارسنال در زمین منچسترسیتی در فصل گذشته. بازی‌ای که آرسنال 2 بر صفر در آن پیروز شد.   می‌دانید پس از بازی ونگر در مصاحبه‌ی مطبوعاتی چه گفت: «امروز چند تا از بازیکنان باتجربه‌ی تیم از من خواستند که کمی از سبک بازی همیشگی خودمان یعنی بازی هجومی با توپ فاصله بگیریم و نمایشی دفاعی داشته باشیم تا شانس پیروزی‌مان بالا برود. دیدید که نتیجه هم گرفتیم.» این یک فصلِ طولانی است. و اتفاقا در این فصل، شاید یکی از کلیدهای مهم برای نزدیک شدن به موفقیت، انعطاف پذیری هر دو گروه باشد. زمستان در راه است.   فرزاد حبیب‌اللهی/آنالیزور تیم پرسپولیس و روزنامه نگار ازاد  

20:20  1395/08/20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ورزش سه]
[مشاهده در: www.varzesh3.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن