تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849796349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاونت زنان رياست جمهوري در پي فنلاندي كردن ايران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: جوان نوشت: ادبيات برنامه‌هاي جهاني حوزه زنان از جمله چشم‌انداز 2030 سازمان ملل با معاونت امور زنان رياست جمهوري در داخل به مشتركات زيادي رسيده است كه از چشم منتقدان و صاحبنظران دور نمي‌ماند. اين ادبيات مشحون از شعارها و پيام‌هاي بشردوستانه‌اي چون تعادل جنسيتي، مبارزه با فقر، تأكيد بر پوشش تحصيلي دختران، بهداشت و مبارزه با خشونت عليه زنان است.

برنامه عملي غرب پناه گرفتن در قالب شعارها و پيام‌هاي بشردوستانه اسناد بين‌المللي، فشارها و تحكمات بين‌المللي، انزوا و تحريم و نيز ايجاد تصوير متحجرانه از سنت و فرهنگ اسلامي است و آنچه امروز شاهد آن هستيم، نتيجه نفوذ گام به گام و تدريجي افكار، انديشه‌ها و دستور‌العمل‌هاي سازمان ملل در ايران است و با همين شيوه نيز توانسته تغييرات و دگرگوني‌هاي عظيم اجتماعي در ايران ايجاد كند. كنترل جمعيت و تغيير الگوي مواليد در كشور از جمله اين دگرگوني‌ها است. بنابراين بررسي ميزان فعاليت سازمان ملل در ايران در مسائل اجتماعي به ويژه در حوزه زنان جلوي نفوذ و پشيماني آينده را مي‌گيرد. از سوي ديگر هماهنگي شعارهاي پرطمطراق بين‌المللي در رابطه با زنان، با شعارهاي تبليغاتي و حزبي و رأي جمع‌كن برخي جناح‌ها در داخل، باعث شده برخي مسئولان اجرايي و سياستگذار در اين حوزه، اين شعارها را كه در قالب اهداف و راهبردها در كشورها دنبال مي‌شوند، برگزينند و به خيال اينكه بدون صرف هزينه و از جيب مجامع بين‌المللي اهداف جبهه سياسي خود را تأمين مي‌كنند، تن به اجراي برنامه‌هاي جهاني در داخل كشور مي‌دهند و در اين رابطه نهايت همكاري را با مجامع بين‌المللي انجام مي‌دهند و از سوي ديگر براي راضي كردن نگاه تيزبين افكار عمومي و نمايندگان آن، پوشش برنامه‌هاي نظام را براي اين برنامه‌هاي خارجي در نظر مي‌گيرند. هرچند بين اين دو هيچ فصل مشتركي وجود نداشته باشد.
 

اقدامات دوستدار زن دولت، منطبق با برنامه‌هاي جهاني
 
در حال حاضر معاونت امور زنان با چنين چالشي مواجه است و گير افتادن اين نهاد اجرايي در اين ورطه را مي‌توان در ادبيات شهيندخت مولاوردي، معاون رئيس‌جمهور در امور زنان و خانواده شاهد بود. تكرار كليدواژه‌هاي خاص و مشترك با برنامه‌هاي جهاني در مجامع مختلف و به مناسبت‌هاي گوناگون و تكرار سرفصل‌هاي اين برنامه‌ها در قالب برنامه‌هاي اجرايي دولت در حوزه زنان نمودي از شواهد يادشده است.
 
تعادل جنسيتي در مديريت‌ها  از جمله كليدواژه‌هاي مشترك با برنامه‌هاي جهاني است كه از تيم معاونت زنان نهاد رياست جمهوري گرفته تا استانداري تهران به دنبال انتصاب زهرا احمدي‌پور، معاون رئيس‌جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي طي دو روز گذشته نسبت به آن واكنش نشان داده و آن را صورتي از اقدامات دوستدار زن دولت ارزيابي ‌كرده و به يكديگر به خاطر اين فتح تبريك مي‌گويند.


همچنين اظهارات مولاوردي در گردهمايي شنبه گذشته كارشناس مسئولان امور بانوان كل كشور مملو از كد مشتركات برنامه‌هاي معاونت متبوع وي با نگاه جهاني به زن است. مولاوردي در اين مراسم گفت: «از جمله شاخص‌هاي مهم آموزش و پرورش، آموزش دختران است و در ارزيابي رتبه كشورها، توسعه مبتني بر جنسيت مي‌تواند اثرگذار باشد. به رغم پيشرفت‌هاي حاصله هنوز شاهد دختران بازمانده از تحصيل هستيم كه فرهنگ غلط ازدواج اجباري و فقر از موانع آن است.» نانوشته نباید گذاشت چهار محور آموزش، فقر، بهداشت و خشونت عليه زنان مورد تأكيد معاون رئيس‌جمهور جزو چارچوب‌هاي معين در شناخت و تعريف شاخص‌هاي كلان توسعه در اجلاس وزراي زن سازمان همكاري‌هاي اسلامي است؛ اجلاسي كه اخيراً ششمين دوره آن با شركت كشورهاي عضو از جمله ايران در تركيه برگزار شد.
 
علاوه بر اينكه در ششمين اجلاس وزراي زن با موضوع «جايگاه زنان در دولت‌هاي عضو در پرتو چالش‌هاي معاصر»، مهم‌ترين چالش‌هاي مطرح در كشورهاي عضو، در زمينه توانمندسازي و پيشرفت زنان و موانع تحقق برنامه عمل سازمان همكاري‌هاي اسلامي در مورد پيشرفت زنان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
 

تعادل جنسيتي، عدالت جنسيتي گام اول و دوم برابري جنسيتي
 
فراتر از اين و در جايگاه بين‌المللي، كشورمان در متن نقشه راه طرح استراتژيك 2014- 2017 نهاد زنان سازمان ملل قرار گرفته است، طرحي كه تحت عنوان «تبديل كردن قرن حاضر به قرن زنان و برابري جنسيتي» ارائه شده است و در قالب تفاهمنامه‌هاي همكاري ميان معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري يا وزارت خارجه كشورمان با نهادهايي مانند صندوق جمعيت ملل متحد به امضا رسيده و مي‌رسد.


به عنوان نمونه اجراي يكي از اين برنامه‌ها كه راهبرد حمايت از نظريه‌پردازي، الگوسازي، رصدگري و آسيب‌شناسي علمي و پژوهشي حوزه تشكيل، تحكيم و تعالي و گسترش خانواده را با هدف ارتقای آگاهي‌ها و توانايي‌هاي زنان و مردان جهت ايفاي نقش‌هاي اساسي خود در خانواده در چارچوب سبك زندگي اسلامي- ايراني دنبال مي‌كند، به تهيه گزارش‌هاي استاني و ملي و اطلس وضعيت زنان و خانواده و تجزيه و تحليل آن، برگزاري دوره آموزشي شبكه‌سازي تخصصي ويژه نمايندگان سازمان‌هاي مردم‌نهاد و دستگاه‌هاي اجرايي در منطقه شرق كشور، برگزاري دو دوره آموزشي رفتار سازماني و مديريت مشاهده محور براي پرسنل معاونت، معرفي و اولويت‌بندي شاخص‌هاي جنسيتي، سفر مطالعاتي به فنلاند، تهيه گزارش‌هاي مديريتي وضعيت زنان در استان‌ها و تهيه گزارش وضعيت زنان سرپرست خانوار جهت ارائه به مراجع ذي‌صلاح ملي و بين‌المللي مي‌انجامد.
 
در حالي كه معاونت زنان و خانواده در راستاي رسيدن به هدف مذكور كه در چارچوب سبك زندگي اسلامي- ايراني بوده است، اقدام به منعقد كردن قرارداد با صندوق جمعيت ملل متحد كرد. بنابراين ابهاماتي پيش مي‌آيد از جمله اينكه اين هدف با ماهيت صندوق جمعيت ملل متحد چقدر تناسب داشته است؟ آيا صندوق جمعيت به معاونت مذكور نظريه و الگو در چارچوب سبك زندگي اسلامي- ايراني مي‌دهد؟ چرا بايد اطلاعات محرمانه كشور به اين صندوق بين‌المللي داده مي‌شد؟ آيا برگزاري دوره‌هاي آموزشي با همكاري صندوق جمعيت با محتواي اسلامي بود يا اينكه نظريه و راهكارهايي كه جنبش فمينيستي غرب به آن رسيدند، تدريس شده است؟
 
آيا سفر به فنلاند در جهت الگوسازي و نظريه‌پردازي در چارچوب سبك زندگي بوده است؟ كشوري با آمار اشتغال60درصد زنان، كشوري كه با افسردگي مردان روبه‌رو است، كشوري كه به‌خاطر جابه‌جا شدن وزنه‌ها هم جنسبازي را رسمي كرده است؛ آيا اين كشور الگوي كاري و فكري معاونت زنان و خانواده است؟ آيا كشوري كه خود بحران جمعيتي دارد و در پي حل معضل طلاق بالاي خود است، مي‌تواند الگو قرار گيرد؟ آيا شعار عدالت جنسيتي كه هم اكنون توسط معاونت زنان و خانواده تكرار مي‌شود، برگرفته از رويكرد و جنبش زنان فنلاند نيست؟ (زنان كشور فنلاند ابتدا با شعار عدالت جنسيتي و جريان‌سازي مسائل زنان شروع كردند و نهايتاً به برابري رسيدند).


گفتني است اين فعاليت‌ها در حالي در كشور و از سوي بالاترين مقام اجرايي حوزه زن و خانواده پيگيري مي‌شود كه اتحاديه اروپا طي روزهاي اخير و به دنبال سفر آخر فدريكا موگريني نماينده اتحاديه اروپا به ايران، به دنبال تأسيس دفتر منطقه‌اي اين اتحاديه در كشورمان با اهدافي از جمله تأثير بر سياست‌هاي تهران در مسائلي مانند حقوق بشر و حقوق اقليت‌ها است.
 
از سوي ديگر اين روزها و در نزديكي ايام انتخابات رئيس دولت هر‌گونه نقد مشاركت‌هاي مدني با مجامع جهاني (‌با وجود داشتن زمينه استعماري) از طرف دولت سياه‌نمايي تعبير مي‌شود و جريان‌هاي نزديك به دولت سعي مي‌كنند منتقدان را در مقابل جامعه زنان و مانع احقاق حقوق آنها معرفي كنند.





۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن