واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پیشکسوتان فرهنگوهنر از دغدغههای خود میگویند
غربت قلندر ایران زمین در زادگاهش/مزار استاد لطفی مزرعه بادمجان شد
![غربت قلندر ایران زمین در زادگاهش/مزار استاد لطفی مزرعه بادمجان شد مزار استاد لطفی](http://media.mehrnews.com/d/2016/11/06/3/2264564.jpg?ts=1478437009502)
شناسهٔ خبر: 3815340 - دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
استانها > گلستان
.jwplayer{ display: inline-block; } گرگان- ساخت مقبرهای در شأن استاد لطفی مطالبهای است که جامعه هنری و مردم از مسئولان دارند اما بی تفاوتی ها به این مسئله به جایی رسیده که در مزار استاد لطفی کشت بادمجان صورت می گیرد. خبرگزاری مهر، گروه استانها- مونا محمدقاسمی: آدرس سرراست است، خیابان شهدا، لاله ۱۳، وارد کوچه و محله سبزه مشهد که شدی نیازی به پرسیدن آدرس نیست، کافی است ۲۰۰ متری جلوتر بروی، محوطه حفاظتشدهای به چشم میخورد. تابلوی نصبشده بر سردر این محوطه میگوید اینجا آرامگاه قلندر موسیقی ایرانزمین، استاد محمدرضا لطفی است که اینچنین غریبانه در خاک خفته است، بدون هیچ تشریفاتی، بهسادگی سنگقبری که بر روی مزارش گذاشتهشده است. رویای نافرجام باغمزار حدود دو سال و ۶ ماه از رفتن استاد محمدرضا لطفی میگذرد، اما هنوز وعده و وعیدهایی که در قالب مجتمع فرهنگی و هنری و یا باغمزار دادهشده عملی نشده است. باران نمنمی میبارد، مشغول خواندن فاتحهای برای استاد لطفی میشوم که حضور یک زن را در کنارم حس میکنم، بانویی که بهآرامی سنگ سیاه مزار استاد را لمس میکند، فاتحهای زیر لب میخواند و عزم رفتن میکند. مانع از رفتنش میشوم، ابتدا فکر میکنم از بستگان استاد لطفی است اما این بانو نه نسبتی با استاد لطفی دارد و نه موسیقیدان است، بلکه یکی از شهروندان گرگانی است که بنا بهضرورت کاری که در اداره کل میراث فرهنگی برایش پیشآمده بود به محله سرچشمه آمده بود، بهیکباره دلش هوای غربت استاد لطفی را میکند و تصمیم میگیرد مسیرش راکمی دورتر کند تا سری به مزار استاد لطفی بزند. الناز حکیمی در رابطه با وضعیت مزار استاد لطفی که درشان یک هنرمند بینالمللی نیست به خبرنگار مهر گفت: چند وقت پیش که به اینجا آمده بودم شرایط اینجا مناسب نبود اما حالا کمی بهتر شده است و مثلاینکه قرار است اقداماتی برای ساخت بنای یادبود انجام شود. شرایط نگهداری از مزار استاد لطفی نامناسب است حکیمی افزود: مدتی قبل در ایامی که مصادف با عزاداری محرم بود به اینجا آمدم نگهبان این مکان در انتهای محوطه بند رختی نصبکرده بود و لباسهای خود را برای خشک شدن رویبند پهن کرده بود که چهره بسیار بدی به این فضا داده بود، با دیدن آن صحنه افسوس خوردم که چرا همان ابتدا استاد را در امامزاده عبدالله دفن نکردند تا دوستداران و علاقه مندانش شاهد اینچنین بیحرمتیهایی نشوند. وی تصریح کرد: اگر قرار نیست بنای یادبودی ساخته شود حداقل همین مکان فعلی را تبدیل به بوستان کنند تا از این بیروحی خارج شود و افرادی که برای عرض ارادت به مزار استاد به این مکان میآیند از این فضا لذت ببرند. حکیمی ادامه داد: استاد لطفی مایه افتخار و سربلندی شهر و استان ماست اما متأسفانه افرادی که به اینجا میآیند با دیدن این مکان نهتنها افتخار نمیکنند بلکه ناراحت هم میشوند که چرا چنین شخصیت ارزشمندی اینچنین مورد بیمهری مسئولان واقعشده است. کشت بادمجان در راهروی ورودی آرامگاه استاد لطفی از این شهروند دلسوز خداحافظی میکنم و نگاهی به فضای سبز اطراف آرامگاه استاد لطفی میکنم، گلی سیاهرنگ نظرم را به خود جلب میکند نزدیکتر که میروم متوجه میشوم این شی سیاهرنگ گل نیست بلکه بادمجانی است که به بوته خود متصل شده است. با دقت که نگاه میکنم متوجه میشوم سمت چپ راهروی ورودی که منتهی می شود به باغ مزار یک ردیف گیاه بادمجان کاشته شده است.
![](http://media.mehrnews.com/d/2016/11/05/3/2264411.jpg)
به سراغ نگهبان مجموعه میروم، از او میپرسم چه کسی این بادمجان ها را در این مکان کاشته است، نگهبان هم با بی تفاوتی میگوید من برای استفاده در خورشت کاشتهام، فقط همین چند بوته است. البته قرار است برادر مرحوم لطفی نهال گل بیاورد تا این مکان را گل آرایی کنیم اما هنوز خبری نشده است. آرامگاه استاد لطفی را با خاطری تلخ ترک میکنم و به سراغ تعدادی از همدورههای استاد میروم تا نظرشان را در رابطه با این وضعیت جویا شوم. محمود پهلوان نژاد با نیمقرن تجربه فعالیت موسیقی به خبرنگار مهر گفت: شاید هر ۱۰۰ سال یکبار هنرمندی همچون استاد لطفی درزمینهٔ موسیقی یا هر هنر دیگری متولد شود. او فردی بود که به اشاعه فرهنگ موسیقی در دنیا پرداخت و نمونه او حتی در کشورهای دیگر هم کم است. شاید هر ۱۰۰ سال یکبار هنرمندی همچون استاد لطفی درزمینهٔ موسیقی یا هر هنر دیگری متولد شود وی افزود: در دنیا مرسوم است بعد، از دنیا رفتن اینچنین شخصیتهایی به آنها احترام گذاشته شود و کاری میکنند تا نسلهای آینده هم که این شخصیت را ندیدند به آن احترام بگذارند. پهلوان نژاد افزود: ما شاهد هستیم برای افتتاح یک پل، شهرداری هزینه میلیونی انجام میدهد تا فقط نشان دهد این پل ساختهشده است، آیا ارزش یک شخصیت فرا ملی از این پل هم کمتر است؟ اگر صحبت از کمبود بودجه است پس این ولخرجیها چیست؟ پس پول هست اما کسی برای استاد لطفی ارزش قائل نیست تا بنایی فاخر برای ایشان طراحی کند. وی بابیان اینکه شهر ما کمیسیونی به نام فرهنگی و ورزشی دارد، اما تاکنون چهکاری برای فرهنگ این شهر انجام دادهاند، افزود: در کانادا برای بزرگداشت استاد لطفی برنامهای برگزار کردند اما امسال خود دوستداران استاد لطفی این بزرگداشت را برگزار کردند و مسئولان هیچگونه دخالتی در این امر نداشتند. لازم است همه دستگاه ها پای کار بیایند منوچهر دانش، با ۷۵ سال فعالیت درزمینهٔ موسیقی درحالیکه از برخورد نامناسب مسئولان با آرامگاه استاد لطفی رنجیدهخاطر بود، به خبرنگار مهر گفت: برای ساخت آرامگاهی متناسب با شأن استاد لطفی باید تمامی دستگاهها پایکار بیایند، حتی افرادی که توانایی مالی دارند و زمانی که دوستدار استاد لطفی بودهاند، زمانی که این دستگاهها و افراد با همدلی و در کنار هم پایکار بیایند ساخت آرامگاه درخور این شخصیت بینالمللی خیلی سریعتر انجام میشود. این هنرمند پیشکسوت افزود: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پشتیبان هنرمندان است و در این زمینه نباید کوتاهی کند چراکه توسعه مقبره استاد لطفی میتواند پای دوستداران ایشان از کشورهای خارجی را هم به کشور و استان ما باز کند.
![](http://media.mehrnews.com/old/Larg1/1393/03/03/IMG15091374.jpg)
دانش ادامه داد: من با ۷۵ سال فعالیت موسیقی، سالها مروج تار بودهام اما اکنونکه زندهام کسی از من یادی نمیکند و زمانی هم که فوت شوم مسئولان تنها به یک خدابیامرزی کفایت میکنند، من هیچ توقعی از مسئولان ندارم اما هنرمندان را تازندهاند باید با شاخه گلی شاد کرد نه اینکه پس از مرگشان برای سنگقبرشان دستهگل بیاورند. سید حمزه حسینی دیگر پیشکسوت موسیقی هم با گلایه از وعده و وعید مسئولان در روز فوت استاد لطفی به خبرنگار مهر گفت: تنها حرفی که میتوانم بزنم این است که مسئولان ما هنر را فراموش کردهاند بهخصوص موسیقی را؛ این وضعیت در شأن استاد لطفی نیست و باید هرچه سریعتر به آن رسیدگی شود. ساخت بنایی متناسب با شأن استاد لطفی، هنرمندی که دوستداران زیادی در داخل و خارج از کشور دارد مطالبهای است که مردم و جامعه هنر از مسئولان دارند، هنرمند اعتبار فرهنگی یک شهر و دیار است و احترامی که برای این افراد گذاشته میشود هزینهای است که بهعنوان سرمایهگذاری در بخش فرهنگ باید تلقی شود. به امید روزی که دستاندرکاران از خواب بیخیالی بیدار شوند و نسبت به این امر مهم اهتمام ورزند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]