واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتوگو با مهر مطرح شد
امام حسن(ع) مهربانی را در جامعه ترویج کرد/ الگویی برای کریمان
شناسهٔ خبر: 3817311 - دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۴
استانها > قم
.jwplayer{ display: inline-block; } قم - رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) در بخشندگی و کرامت اسوه بود گفت: کریم اهل بیت(ع) مهربانی و اخلاق حسنه را بین مردم ترویج میکرد. خبرگزاری مهر - گروه استانها: امام حسن مجتبی(ع) فرزند علی بن ابیطالب(ع) در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود. در سن ۳۷ سالگی با وی برای خلافت و جانشینی امام علی(ع) بیعت شد. مدت امامت حضرت ۶ ماه و سه روز به طول انجامید. پس از آن تحت شرایط و عوامل خاص در سال ۴۱ ه.ق با معاویه صلح کردند و به مدینه مراجعت نمودند و مدت 10 سال در مدینه زندگی کردند، سرانجام با دسیسه و نیرنگ معاویه به دست همسرشان جعده دختر اشعث کندی به شهادت رسیدند و در قبرستان بقیع در کنار قبر مادربزرگشان فاطمه بنت اسد به خاک سپرده شدند. از سختترین دوران زندگانی بابرکت امام مجتبی(ع)، دوران پس از صلح با معاویه بود. ایشان سختی این سالهای ستم را با بردباری وصف ناشدنیاش سپری میکردند. در این سالها، ایشان از غریبه و آشنا سخنان زشت و گزنده میشنیدند و زخم بیوفایی میخوردند. بسیاری از دوستان به ایشان پشت کرده بودند. روزگار، برایشان به سختی میگذشت. امام حسن مجتبی(ع) نسبت به دردمندان و تیرهبختان جامعه بسیار دلسوز بودند و با خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد همراه و همنشین میشدند و درد دل آنها را با جان و دل میشنیدند و به آن ترتیب اثر میدادند و در این حرکت انسان دوستانه جز خداوند را مد نظر نداشتند. هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا میرفتند و آنها را به منزل دعوت میکردند و به آنها غذا و لباس میدادند. رحمت و شفقت نسبت به جامعه مسلمان حجت الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای امامان معصوم(ع) رحمت و شفقت نسبت به جامعه مسلمان بود و سعی میکردند که به شیوههای گوناگون نسبت به مردم با شفقت برخورد کنند.
وی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) یکی از ائمه معصومین هستند که در مورد بخشندگی و کرامت در عمل اسوه و یگانه دوران بودند و علاوه بر این مهربانی را نیز در بین مردم ترویج کردند و به همین دلیل از ایشان بهعنوان کریم اهل بیت(ع) یاد میکنند. رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم افزود: امام حسن مجتبی(ع) از زمان حضور در جامعه تا زمانی که در بستر بیماری بودند از مهربانی و شفقت نسبت به مردم فروگذاری نمیکردند. حجت الاسلام یوسفی مقدم گفت: ما مسلمانان و پیروان آن حضرت در ایران باید از این ویژگی اهل بیت(ع) و امام حسن مجتبی (ع) درس بگیریم. امام حسن مجتبی(ع) بسیار بخشنده بودند و حتی به افرادی که ارادت خاصی به اهل بیت(ع) نداشتند رسیدگی میکردند وی با اشاره به روایات زیاد در وصف کریم بودن امام حسن(ع)، تصریح کرد: در روایات آمده که روزی امام حسن(ع) از کنار باغی عبور میکردند که مشاهده نمودند که بیرون باغ غلامی نشسته و در حال نان خوردن است؛ لقمهای نان در دهان خود میگذارد و لقمه ای جلوی سگ میگذارد. رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم اضافه کرد: امام حسن(ع) برای مدتی این منظره را تماشا کردند و بعد به جلو آمدند و به شخص گفتند: «همینجا بنشین تا برگردم»؛ امام(ع) باغ را خریدند و در همان مسیر نیت کردند که غلام را آزاد کنند. وقتی حضرت کنار آن باغ رسیدند، غلام را صدا زدند و گفتند «من آن باغ را به همراه خودت خریدم و بعد هم تو را آزاد کردم و تمام این باغ را به تو بخشیدم». امام حسن(ع) صورت و سیرت را از پیامبر(ص) به ارث برده بود حجت الاسلام دیرباز، رئیس دانشگاه قم در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به گذشت و مهربانی امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: در روایات آمده که یکی از اهالی شام، بر امام حسن مجتبی(ع) گذشت و ناروا و ناسزای بسیاری بر ایشان گفت. امام صبورانه سکوت کرد و وقتی مرد شامی سخنان درشت و بیادبانه خود را به پایان رساند، امام مهرمندانه بر او لبخندی زد و به شیوهای آرام و ناشی از بخشندگی و بزرگواری با وی سخن گفت و فرمود: «ای مرد! اگر غریبهای و راه به جایی نمیبری منزل ما بیا» و به همین شیوه که سرشار از عطوفت و مهربانی بود، به سخن گفتن با وی ادامه داد. مرد از این رفتار کریمانه، شرمنده شد و طلب عفو و بخشش کرد و گفت: «خداوند میداند که رسالتش را در کجا بنهد».
وی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) بسیار بخشنده بودند و برای آسایش خانوادههای مستمند تلاش بسیاری میکردند و حتی به افرادی که ارادت خاصی به اهل بیت(ع) نداشتند رسیدگی میکردند. عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام مجتبی(ع) مظهر زیباییهای معنوی و صفات عالی الهی بودند، تصریح کرد: به شهادت راویان بسیار، صورت و سیرت را از پیامبر(ص) به ارث برده بودند و شبیهترین مردمان به ایشان بودند. صبر و کرامت دو ویژگی بارز امام حسن(ع) است حجت الاسلام محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بنا بر آنچه که در تاریخ مشهور است امام حسن(ع) کریم اهل بیت(ع) نامیده شدند و از نظر اخلاقی، عاطفی، روحی بسیار اهل محبت بودند. وی با بیان اینکه صبر حضرت در تاریخ معروف است در برابر ناملایمات و سختیها صبر داشتند، ادامه داد: صبر و کرامت دو صفت بارز امام مجتبی(ع) است که در تاریخ نقل شده و آنچه که برای امروز ما لازم است که از این دو صفت مهم الگوبرداری کنیم. این استاد حوزه و دانشگاه افزود: متأسفانه در جامعه ما جنبه تکریم یکدیگر ضعیف شده است و این درس را باید از امام حسن مجتبی(ع) فرا بگیریم که نسبت به یکدیگر این صفت تکریم را داشته باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]