واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آینده مبهم یک موافقت نامه
مخالفت با تبدیل امیرآباد به منطقه آزاد/ فرصتی که نباید از دست رود
شناسهٔ خبر: 3817301 - دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۱
استانها > مازندران
.jwplayer{ display: inline-block; } ساری - هنوز امضای موافقتنامه تصویب منطقه آزاد در مازندران خشک نشده که ساز ناکوک منتخبان مردم و مخالفت با این اقدام شروعشده است. خبرگزاری مهر - گروه استانها: پس از کشوقوسهای فراوان سرانجام شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تبدیل منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد به منطقه آزاد موافقت کردند اما باگذشت تنها چند روز اماواگرها درباره آن شروعشده است. تا قبل از تصویب منطقه آزاد، مخالفان چرایی عدم تصویب را مطرح میکردند واکنون میگویند چرا فلان منطقه آزادشده و دیگر مناطق غیرآزاد و این قصه همچنان ادامه دارد. موضوع منطقه آزاد شدن مازندران پیشینه درازی دارد و قبل از سفر دولت به استان در مهرماه سال قبل به اوج وعدههای تبلیغاتی نامزدهای مجلس تبدیلشده بود تا آنکه دولت با عنوان اینکه هیچ منطقهای برای آزادشدن کارشناسی نشده، آب پاکی روی دست مازندرانیها ریخت. منطقه آزاد نشدن مازندران هم قصههای مختلفی را ایجاد کرد و چندگانگی بین منتخبان مجلس و دولتیها را بیشتر نمایان کرد اما اینک ساز ناکوک با منطقه آزاد شدن امیرآباد نیازمند تعامل و بررسی کارشناسی است.
در پی موافقت شورای عالی مناطق آزاد از سوی ترکان مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور مدیر پروژه منطقه آزاد تجاری-صنعتی امیرآباد منصوب شد و با توجه به موافقت کلی شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تبدیل منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد به منطقه آزاد و ضرورت تمهید مقدمات لازم برای راهاندازی و استقرار سازمان منطقه آزاد الزامی شد تا ضمن ساماندهی حرکت منظم و مستمر جهت رشد و رونق منطقه با استفاده از مزیتهای جغرافیایی و ظرفیتهای قانونی مناطق آزاد، اهتمام جدی به عملآورده و زمینه برای استقرار سازمان منطقه آزاد در کمترین زمان ممکن فراهم شود. باگذشت تنها چند روز از آنکه امیرآباد روی کاغذ و مصوبه آزادشده است، اظهارنظرهای متفاوتی در این زمینه شنیده میشود که بیش از هر چیزی نوای اختلاف در این زمینه طنینانداز است باگذشت تنها چند روز از آنکه امیرآباد روی کاغذ و مصوبه آزادشده است، اظهارنظرهای متفاوتی در این زمینه شنیده میشود که بیش از هر چیزی نوای اختلاف در این زمینه طنینانداز است. علیمحمد شاعری عضو مجمع نمایندگان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به موافقت منطقه آزاد شدن امیرآباد افزود: اکنون فرصتی ایجادشده تا با موافقت تبدیلشدن منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد به منطقه آزاد، توسعهای که سالها در انتظار آن بودیم اتفاق بیافتد. وی میگوید: لذا باید کمککار اجرایی شدن و تصویب منطقه آزاد تجاری امیرآباد باشیم. وی با اعلام اینکه ما مخالف ایجاد منطقه آزاد در سهنقطه از مازندران نیستیم، یادآور شد: ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی و گردشگری در نقاط مختلف، توسعه همهجانبه برای استان را به همراه دارد اما بر این اعتقادیم که وقتی موافقت شورای عالی مناطق آزاد اعلام شد، همه مردم، مسئولان و نمایندگان از این مهم حمایت کنند. نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی افزود: باید همه ما با حمایت از این موافقت شورای عالی مناطق آزاد، برای توسعه اقتصادی استان مازندران تلاش کنیم تا از رهگذر توسعه منطقه آزاد امیرآباد، کمکی به آبادی سایر نقاط مختلف استان مازندران و کشور شود. شاعری گفت: مازندران با دارا بودن ۱۲۰ هزار نفر بیکار درگذشته، به دلیل برخی اختلافات از توسعه جامانده است و نباید اکنون با دامن زدن به این اختلافات، از توسعه و ظرفیت ایجادشده در استان مازندران و فراهم شدن مقدمات کار برای منطقه آزاد شدن بندر امیرآباد جا بمانیم. وی بیان داشت: همه شهرستانهای مرزی کشور ما از منطقه آزاد برخوردار هستند و مازندران ازجمله استانهایی است که علیرغم تلاش فراوان به دلیل وجود برخی اختلافات، از این توسعه بازمانده است و فاقد منطقه آزاد بوده است. موقعیت مناسب بندر امیرآباد، تعداد اسکلههای پیشبینیشده، اتصال به شبکه سراسری راهآهن و رورو ریلی، دسترسی به کریدور شمال- جنوب، نزدیکی به مرز اینچه برون، نزدیکی به فرودگاه دشت ناز ساری، وسعت محوطههای پشتیبانی و... مزیتهای مهم این منطقه است که باعث میشود بندر امیرآباد بهعنوان منطقه آزاد بیشازپیش موردتوجه باشد.
این درحالی است که قاسم احمدی دبیر مجمع نمایندگان مازندران می گوید تعداد ۹ نماینده مازندران در مجلس شورای اسلامی با طرح منطقه آزاد مخالف هستند و در مجلس به این طرح رأی نخواهند داد و بنابراین نباید این موضوع امیرآباد بزرگنمایی شود و لازم است تا عاقلانه برخورد شود. تعداد ۹ نماینده مازندران در مجلس شورای اسلامی با طرح منطقه آزاد مخالف هستند اما عبدالله رضیان نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سوادکوه و سوادکوه شمالی و سیمرغ در مجلس درباره، اعلام بندر امیرآباد به منطقه آزاد و مخالفت ۹ نماینده استان در این خصوص معتقد است: برای نهایی شدن، این موضوع باید در دولت کارشناسی شود و در مجلس و کمیسیونها نیز فرآیندی را طی کند و البته نمایندگان باید برای رفع این مشکل اجماع کنند و به کارشناسیها احترام بگذاریم. نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه گفتهشده ۹ نماینده استان مخالف هستند به اعتقاد من چنین چیزی نیست درعینحال در اولین فرصتی که مجمع نمایندگان با استاندار جلسه برگزار کرد بایستی استاندار این موضوع را مدیریت کند زیرا اگر این بار مجلس درباره مازندران ومنطقه آزاد آن به نتیجه نرسد، دیگر بههیچوجه اتفاقی برای استان در بحث منطقه آزاد نخواهد افتاد. رضیان افزود: نمایندگان ۹ استان دیگر اصرار دارند که دولت لایحه منطقه آزاد را به مازندران ندهد درحالیکه ما دنبال گرفتن این لایحه از دولت برای مازندران هستیم. تصور عمومی که از منطقه آزاد تجاری-صنعتی رایج است این است که در این مناطق واردات بدون نیاز به پرداخت گمرک است و در آن نقاط اتومبیلهایی که در دیگر نقاط کشور مشاهده نمیشوند در خیابانها ویراژ میدهند، اما اینهمهٔ مشخصات مناطق آزاد تجاری-صنعتی نیست. طبق قانون، این مناطق نسبت به دیگر نقاط کشور مزایایی دارند که مهمترین آنها عبارتاند از معافیت مالیاتی ۱۵ ساله برای دریافتکنندگان مجوز فعالیت اقتصادی، امکان ورود اتباع خارجی بدون اخذ روادید، کارایی سرعت و خدمات کامل بانکهای دولتی/ خصوصی و شرکتهای بیمه، عدم محدودیت در انتقال ارز به دیگر مناطق آزاد ایران یا سایر کشورها، ثبت ساده و آسان شرکتها مؤسسات صنعتی فرهنگی و مالکیت معنوی، امکان ورود و خروج کالا از منطقه به خارج از کشور بدون تشریفات اداری، معافیت از حقوق گمرکی برای واردات مواد اولیه و ماشینآلات صنعتی واحدهای تولیدی. با توجه به اینکه فلسفه مشترک ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارتباط با همسایگان است و مازندران به علت داشتن مرزهای دریایی و همچنین فاصله نسبتاً نزدیک به پایتخت از موقعیت بسیار خوبی برای تقویت و توسعه همکاریهای منطقهای برخوردار است، ایجاد یک منطقه آزاد تجاری – صنعتی بسیار موردنیاز به نظر میرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]