تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من براى (احياى) مكارم و نيكى‏هاى اخلاقى مبعوث شدم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819076549




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اجرای طرح پایلوت بازیافت بخار بنزین در یکی از پمپ‌بنزین‌های تهران


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اجرای طرح پایلوت بازیافت بخار بنزین در یکی از پمپ‌بنزین‌های تهران
محققان پژوهشگاه صنعت نفت سیستم نانوجاذبی را برای بازیافت بخارات هیدروکربنی ناشی از بنزین را بازیافت و مجدداً به چرخه سوخت وارد کردند این محققان امیدوارند پایلوت این تحقیقات را در یکی از پمپ‌بنزین‌های تهران اجرایی کنند.
آفتاب‌‌نیوز : دکتر علی‌مراد رشیدی مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اهمیت بازیافت بخارات بنزین در پمپ‌بنزین‌ها گفت‌: زمانی که تانکرها اقدام به وارد کردن سوخت بنزین به مخازن در پمپ‌بنزین‌ها می‌کنند بخارات هیدروکربنی زیادی تولید می‌شود.

وی از طراحی و ساخت سیستمی در این زمینه خبر داد و اظهار کرد: با همکاری شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در قالب طرح کهاب (طرح کاهش هدررفت بخارات هیدروکربنی) عرضه کردیم.

رشیدی با بیان اینکه این سیستم یک نوع نانوجاذب است، خاطرنشان کرد: این نانوجاذب‌ها در ایستگاه‌های پمپ‌بنزین نصب می‌شود و بخارات هیدروکربنی که به اتمسفر وارد می‌شود را جذب می‌کند.

به گفته وی، این سیستم جذب در حالی که بنزین از تانکرها به مخازن سوخت در پمپ‌بنزین‌ها تخلیه می‌شود فعال و کلیه بخارات منتشر شده به مخزن وارد می‌شود.

مجری طرح با تاکید بر اینکه در این سیستم بخارات بنزین بازیافت و مجدداً وارد چرخه سوخت می‌شود، اضافه کرد: با نصب این سیستم در هر ایستگاه پمپ‌ بنزین حدود 250 لیتر در روز از هدررفت بنزین جلوگیری می‌شود. ضمن آن که موجب افزایش ارزش افزوده و کاهش آلودگی‌های زیست‌ محیطی خواهد شد.

رشیدی از اجرای پایلوت این طرح در یکی از پمپ‌بنزین‌های تهران خبر داد و یادآور شد: اولین مدل مهندسی سیستم بازیافت بخارات بنزین تا چند ماه آینده در یکی از پمپ‌بنزین‌های تهران نصب و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به جزئیات این نانوجاذب تاکید کرد: در ساختار جاذب‌های رایج، از کربن فعال استفاده می‌شود از این رو این نوع جاذب‌ها دارای ظرفیت جذب محدودی هستند ولی ما در این پروژه تحقیقاتی با استفاده از ساختارهای نانو، نانوجاذب‌هایی را جایگزین جاذب‌های کربن فعال کردیم که قدرت جذب آن را یک‌ونیم برابر افزایش داده است.

مجری طرح با تاکید بر اینکه نمونه‌ای از این جاذب‌ها را در سال قبل برای خودروها تولید کرده‌ایم، توضیح داد: در خودروها مخزن جاذبی وجود دارد که میان موتور و باک بنزین قرار می‌گیرد و زمانی که موتور خاموش است بخاراتی که در لاین سوخت خودرو تولید می‌شود، از طریق این جاذب جذب و وارد چرخه سوخت خودرو می‌شود.

به گفته وی، زمانی که به خودرو استارت زده می‌شود هوا مکش پیدا می‌کند و هرچه بخار هیدروکربنی بر روی این جاذب، جذب شده باشد به سیستم سوخت بازمی‌گردد.

رشیدی خاطرنشان کرد: در گذشته زمانی که سوخت در داخل باک خودرو وجود داشت بخارات آن وارد اتاق خودرو می‌شد ولی با تولید نانوجاذب‌ها این مشکل رفع شده است.

وی اضافه کرد: این تحقیقات درخصوص جایگاه‌های سوخت بنزین نیز ادامه یافت و با سیستم نانوجاذبه طراحی شده توانستیم بخارات بنزین را وارد چرخه سوخت کنیم.

مجری طرح به بیان عملکرد این سیستم پرداخت و گفت: سیستم طراحی دارای یک بخش خلع است و زمانی که بخار وارد سیستم می‌شود از طریق بخش خلع دستگاه بخار هیدروکربنی تبدیل به مایع می‌شود. از این طریق می‌توان بخارات هیدروکربنی ناشی از بنزین را وارد چرخه سوخت کرد.



۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن