محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843602717
۵ پیشنهاد کلیدی به وزیر جدید ورزش
واضح آرشیو وب فارسی:الف: ۵ پیشنهاد کلیدی به وزیر جدید ورزش
تاریخ انتشار : جمعه ۱۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۵۰
وزیر ورزش باید تغییراتی ساختاری در چارچوب ورزش ایران ایجاد کند. اگرچه مسعود سلطانیفر- وزیر جدید ورزش، خود معتقد است ورزش را خوب میشناسد و در اطلاعات عمومی این حوزه جزو سرآمدان است، اما کارشناسان هم وظیفه دارند همچون گذشته توصیههای کاربردی و لازم را ارایه دهند. البته که خوب می دانیم خسروان راه خود میروند.
محمدرضا آخوندی با این مقدمه نوشت: ورزش از مقولات اجتماعی بسیار پرطرفداری است که گروه ذینفعان (Stakeholders) بیشماری دارد. طیف وسیعی از طبقات جامعه به فراخور حال خود با ورزش در ارتباط هستند و در این میان کمتر گروهی از این گروههای ذینفع هستند که به شرایط موجود حاکم بر ورزش انتقاد نداشته و از وضعیت موجود راضی باشند. بنابراین یک مدیر عالیرتبه تحولخواه در این عرصه، برای اینکه بتواند یک تحول واقعی، عمیق، تاثیرگذار و بلندمدت در ورزش ایجاد کند، باید در مدت حضورش در این عرصه، به جای توجه به میوهها، به ریشهها بپردازد و بتواند بستری مناسب برای آینده ایجاد کند.
برآیند موجود نشان میدهد که مسعود سلطانیفر، به لحاظ دانش و تجربه مدیریتی و به لحاظ ارتباط قوی با بدنه دولت و شخص رئیسجمهور، میتواند مدیری تحولآفرین در حوزه ورزش باشد. اما این تحولات باید در چه عرصههایی باشند؟
کلید اول: تحول در نظام مدیریتی ورزش
یکی از بزرگترین معضلات ورزش کشور، ضعف شدید در بدنه مدیریتی است. اکنون ناکارآمدی مدیران ورزش از مولفههای اساسی ضعف مفرط ورزش است. در این حوزه عمدتا روسا بلد نیستند چگونه ریاست کنند و مدیران نمیدانند چگونه بودجه و منابع انسانی را مدیریت کنند. آنها در شرایط آرمانی منتظر بودجه اختصاص داده شده دولتی میمانند تا بتوانند امورشان را مدیریت کنند. حیف و میل کردن همین بودجه ناچیز در ورزش نیز به یک موضوع طبیعی و هر روزه بدل شده و هیچ نظارت دقیقی نیست که به صورت ریز مشخص کند بودجه عمومی بیتالمال که در بخشهای مختلف ورزش هزینه میشود، چگونه مصرف شده است.
بسیاری از این مدیران و روسا اگر در این ادارات کل، فدراسیونها، باشگاهها و سایر نهادهای وابسته به ورزش نبودند، حتی در ارتزاق خود نیز دچار مشکل بودند، چه برسد به اینکه بتوانند برای مجموعه تحت مدیریتشان درآمدزایی کنند. همین میشود که این وابستگان به ورزش پیش از حضور وزیر جدید در وصف آن مدیحهسرایی میکنند و در مذمت وزیر پیشین از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند. البته این مسئله روندی تکراری برای هر جابجایی در ورزش است و مدیران ورزشی بیشتر مرید و اسیر پسوند مدیریتی اسم افراد هستند تا خود فرد. یعنی اینها مرید هر وزیر ورزشی هستند و حال فرق ندارد این وزیر کیست و سابقه آن چیست.
تحول در نظام مدیریتی ورزش کشور، اولین کلید طلایی برای تحول در این عرصه است. ورزش یک پدیده جهانشمول، اقتصادی و پیچیده در عرصه مدیریتی است، بنابراین مدیران آن باید فهم ارتباط بینالمللی، فهم اقتصاد حاکم بر ورزش و فهم مدیریت بودجه و نیروهای انسانی را داشته باشند. سایر مسائل فنی و تخصصی درون ورزش توسط نیروهای فنی رتق و فتق خواهد شد.
کلید دوم: حذف معاونت ورزش قهرمانی در وزارتخانه
موازیکاری یعنی هدردادن وقت، بودجه و انرژی مجموعهها که این مسئله در ورزش بهخوبی دیده میشود. این موازیکاری اکنون در بالاترین سطح در ورزش وجود دارد، چراکه معاونت ورزش قهرمانی و کمیته ملی المپیک به عنوان دو مجموعه مجزا، به صورت موازی و همزمان در یک عرصه فعالیت میکنند و حداقل تجربه نشان داده در دو دهه اخیر هیچگاه ارتباط خوبی با یکدیگر نداشتهاند. چرا؟ چون دو پادشاه در یک مملکت حکمرانی میکنند. این ادعای بنده را به دقت بررسی کنید و ببینید چه میزان وقت و انرژی و سرمایه در اثر این موازیکاری از بین میرود.
آقای وزیر جدید ورزش! برای یک بار هم که شده بیایید و از تجربه کشورهای موفق استفاده کنید. مسئولیت ورزش قهرمانی (فدراسیونهای ورزشی) در وهله اول با خودشان است و همین فدراسیونها و باشگاهها هستند که گرد هم جمع میشوند و از میان خود مدیران کمیته ملی المپیک را انتخاب میکنند؛ اگرچه در این عرصه هم ما برعکس به موضوع نگاه میکنیم و فکر میکنیم این کمیته ملی المپیک است که مسئولیت فدراسیونها را دارد. در حقیقت کمیته ملی المپیک، هیات مدیره شرکتی است که فدراسیونها و باشگاههای ورزشی در آن سهامدارند.
در این میان دو موضوع مطرح میشود. اول اینکه دولت بودجه میدهد و دولت باید نظارت کند و دوم اینکه مجلس در برابر عملکرد فدراسیونها و باشگاهها از وزیر بازخواست میکند. با حذف معاونت ورزش قهرمانی، این دو مقوله را چطور داشته باشیم؟
در مورد موضوع اول باید گفت که واقعا این نگاه مضحک است. چرا که اگر دولت به یک بخش مورد توجه جامعه کمک میکند، حتما باید نظارت و ریاست هم بکند؟ اکنون معاونت ورزش قهرمانی در حقیقت به زعیم فدراسیونهای ورزشی بدل شده، درحالیکه فدراسیونها به صورت مستقل میتوانند توسط کمیته ملی المپیک مورد ارزیابی قرار بگیرند و به فراخور عملکرد شایستهای که دارند، از منابع دولتی بهره ببرند.
در مورد موضوع دوم نیز پاسخ بسیار روشن است. اگر به صورت قانونی مسئولیت فدراسیونها به خودشان و به طریق اولی کمیته ملی المپیک تفویض شود، دیگر چطور مجلس میتواند از وزارتخانهای که دخل و تصرفی در این عرصه ندارد، بازخواست کند؟
با حذف معاونت ورزش قهرمانی در وزارت ورزش، قریب به ۵۰ درصد مشکلات و پیچیدگیهای موجود این وزارتخانه حل خواهد شد و این بخش میتواند به عنوان یک ادراه کل تحقیقاتی و نظارتی در حوزه ورزش قهرمانی فعالیت کند.
اگر برای جوانان کشور ارزشی قائل هستید، این معاونت پر زرق و برق را منحل و به امور جوانان بیشتر بپردازید. بگذارید ورزش قهرمانی خودش کار خودش را پیش ببرد.
کلید سوم: ایجاد بسترهای کلان و قانونی برای خصوصیسازی
بزرگترین هدیه به ورزش حرفهای و قهرمانی کشور که به صورت دائمی باقی خواهد ماند، ایجاد بسترهای قانونی و کلان برای خصوصیسازی ورزش است. مهمترین موضوع نیز ایجاد قوانین حمایتی برای درآمدزایی و خصوصیسازی فدراسیونها و باشگاههاست. تا کی باید دولت سالانه میلیاردها تومان از درآمدهای عمومی مردم را در ورزش هزینه کند؟ تا کی دولت باید نقش پدر پولدار ورزش را بازی کند؟ در کدام الگوی موفق در دنیا اینگونه دولت در ورزش هزینه میکند؟
اگر ادعای تحولآفرینی دارید، از همین جا شروع کنید. دولتها همیشه در واگذاری، خست و ترس به خرج میدهند. نترسید و بگذارید این فرزندانتان (فدراسیونها و باشگاهها) خودشان روی پای خودشان بایستند. وزارت ورزش باید بستر مناسبی به لحاظ قانونی فراهم کند تا این بخشها بدون اتکا به دولت بتوانند امور خود را بگذرانند.
در این مبحث شاید مولفههای تاثیرگذار در خصوصیسازی و قوانین مورد نیاز خارج از حوصله بحث باشد و تکرار آنها ملالآور خواهد بود اما ایجاد بسترهای کلان و قانونی هم باید در نحوه انتخاب مدیران و مدیریت این نهادهای ورزشی ایجاد شود و هم در حمایت و هدایت آنها.
کلید چهارم: دوری از حواشی فوتبال
فوتبال و کمیته ملی المپیک، عروسان هزار داماد ورزش ایران هستند. اگر با حذف معاونت ورزش قهرمانی، وزارت ورزش از فدراسیونها و کمیته ملی المپیک خلاص شود، به طریق اولی میتواند از فدراسیون فوتبال و باشگاههای بزرگی همچون استقلال و پرسپولیس نیز خلاص شود. فوتبال همیشه گرداب وزاری ورزش بوده و این مدیران ارشد را به درون خود کشیده و بخش زیادی از توان و انرژی مدیریت وزارتخانه را معطوف خود کرده است.
در طول این سالها بیش از ۵۰ درصد وقت و انرژی وزرای ورزش و روسای سازمان تربیت بدنی در همین فوتبال به هدر رفته است. یا درگیر فدراسیون فوتبال بودهاند، یا درگیر انتخاب سرمربی، یا درگیر هیات مدیره باشگاههای استقلال و پرسپولیس یا درگیر تامین بودجه آنها، که هیچکدام از اینها نباید به وزارت ورزش ربطی داشته باشد. وقتی باشگاهها و فدراسیونها، خودشان گرداننده خودشان هستند، پس نباید عالیترین نهاد ستادی در حوزه ورزش کشور درگیر این حواشی باشد. بنابراین وزیر جدید اگر در پی ساختارسازی در ورزش است، خودش را نباید درگیر گرداب فوتبال کند.
کلید پنجم: تمرکز بر توسعه عمومی ورزش
مهمترین کار وزارت ورزش که اصولا در ذیل ردیف اولویتبندی امور قرار میگیرد، توسعه زیرساختهای ورزش و توسعه ورزش همگانی و ایجاد ورزش ارزان در راستای توسعه سلامت عمومی در جامعه است.
اگر وزارتهای ورزش و سازمانهای تربیت بدنی در طول چهار دهه اخیر در این حوزه خوب عمل میکردند، اکنون سرانه فضای ورزش برای هر ایرانی کمتر از ۳۰ یا ۴۰ سانتیمتر نبود. اگر این مدیران حاشیهطلب به امور اصلی خود میپرداختند، همچنان مجموعه ورزشی آزادی مظهر افتخار اماکن ورزشی ایران نبود. اگر وزارت ورزش خوب عمل میکرد، اکنون باید فرهنگ ورزش عمومی در کشور بیشتر ایجاد میشد.
البته این اصلیترین کار وزارت ورزش چون مصاحبههای متعدد، سفرهای پر زرق و برق و هیجانهای بیشمار ندارد، چندان هم در اولویت نبوده و نتیجه این میشود که به جای تمرکز بر توسعه عمومی ورزش، وزارتخانه شده است وزارت فوتبال و سایر فدراسیونهای ورزشی؛ باشگاهها و فدراسیونهایی که فقط هزینه میکنند و هیچ خروجی مفیدی برای جامعه ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
اولین اقدام اجرایی وزیر جدید ورزش
اولین اقدام اجرایی وزیر جدید ورزشتاریخ انتشار سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۰۲ وزیر ورزش و جوانان در اولین اقدام خود در سمت جدید فردا راهی اصفهان خواهد شد به گزارش فارس مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان در اولین اقدام خود در سمت جدید فردا راهی اصفهان خواهد شد قرارسلطانیفر شناخت خوبی از مجموعه ورزش و جوانان دارد/ وزیر جدید باید در حوزه فدراسیونها همگرایی داشته باشد
نماینده مجلس دهم در گفت وگو با ایلنا سلطانیفر شناخت خوبی از مجموعه ورزش و جوانان دارد وزیر جدید باید در حوزه فدراسیونها همگرایی داشته باشد نماینده مجلس دهم معتقد است سابقه مدیریتی سلطانیفر در پیشبرد اهداف وزارت ورزش موثر خواهد بود علیرضا رحیمی نماینده مجلس دهم شورای اسلامینگاه وزير ورزش جديد بايد فراتر از 2 باشگاه و چند فدراسيون باشد
نگاه وزير ورزش جديد بايد فراتر از 2 باشگاه و چند فدراسيون باشد ورزش حوزه پرمخاطب و بسيار مهمي است و به همين خاطر نگاه وزير اين وزارتخانه بايد بسيار فراتر از دو باشگاه و چند فدراسيون ورزشي خاص باشد ورزش حوزه پرمخاطب و بسيار مهمي است و به همين خاطر نگاه وزير اين وزارتخانه بايد بسيمعرفینامه وزیر ورزش و وزاری پیشنهادی برگشت خورد
از سوی مجلس شورای اسلامی معرفینامه وزیر ورزش و وزاری پیشنهادی برگشت خورد شناسهٔ خبر 3804767 - دوشنبه ۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴ ۴۰ ورزش > سایر ورزشها jwplayer display inline-block; عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به اینکه نامه اعلام سه وزیر پیشنهادی دولت صبح امروز به ارسال شده ازسلطانیفر به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش به مجلس معرفی شد
سلطانیفر به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش به مجلس معرفی شد مسعود سلطانیفر به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان به مجلس معرفی شد به گزارش ایسنا پس از این که محمود گودرزی از وزارت ورزش و جوانان استعفا کرد مسعود سلطانیفر از سوی رییس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی وزاعلام برنامههای وزیر پیشنهادی وزارت ورزش
خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان مسعود سلطانیفر گزینه دولت برای تصدی وزارت ورزش و جوانان برنامه پیشنهادی خود را در دو قسمت راهبردهای بخش ورزش و راهبردهای بخش جوانان به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد در بخش راهبردهای ورزشی این برنامه به اختصار به ترویج و توبرنامههای وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان اعلام شد
برنامههای وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان اعلام شد مسعود سلطانیفر ۱۱ برنامه راهبردی پیشنهادی خود را به عنوان رویکردها و اولویتها برای تصدی وزارت ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان مسعود سلطانیفر گزیزمانی :سلطانی فر مي تواند ناجی ورزش كشور باشد /تصميم گيرنده نهايی برای تغييرات وزير جديد خواهد بود
زمانی سلطانی فر مي تواند ناجی ورزش كشور باشد تصميم گيرنده نهايی برای تغييرات وزير جديد خواهد بود عضو هيات مديره باشگاه استقلال گفت تصميم گيرنده نهايا براي تغييرات در هيات مديره تنها شخص وزير جديد خواهد بود حسن زماني در گفتگو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاوزیر جدید با ورزش چه کار خواهد کرد؟
وزیر جدید با ورزش چه کار خواهد کرد وزیر ورزش با توجه به تعامل با ورزشکاران ارتباط زیادی با خوشی و ناخوشی مردم دارد و نبایدعکس العمل هایی داشته باشد که موجب رنجش مردم شود او اگر قراری برای تغییرات داشته باشد آهسته آهسته و بی سروصدا کارش را انجام خواهد داد عصرایران مهدی شادمانیپاشنه آشیل وزیر پیشنهادی ورزش درمجلس/پروندهای که دردسرساز میشود
سلطانیفر از میراث ضربه میخورد پاشنه آشیل وزیر پیشنهادی ورزش درمجلس پروندهای که دردسرساز میشود شناسهٔ خبر 3805357 - سهشنبه ۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹ ۴۴ ورزش > سایر ورزشها jwplayer display inline-block; وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت ورزش هرچند سابقه ورزشی دارد و از سوی برخی م-
ورزش
پربازدیدترینها