واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: پژوهشگران کشور پس از تولید 3 نانودارو برای درمان سالک، دیابت و سرطان؛ اخیرا با استفاده از عصاره گیاه دارویی خارمریم دارویی برای درمان سرطان تولید کردند که امیدوارند تا 4 ماه آینده وارد بازار شود.
دکتر محمدرضا روزبه از محققان طرح و مدیر مارکتینگ شرکت دانشبنیان تولیدکننده این نانوداروها در گفتوگو با ایسنا جدیدترین محصول این تیم تحقیقاتی را دارویی به نام «سینا لیو» ذکر کرد و گفت: این دارو از عصاره گیاه خارمریم در فرم نانو تولید شده است.
وی با اشاره به کاربردهای این دارو، یادآور شد: این دارو برای درمان بیماریهای کبدی همچون کبد چرب، سیروز، فیبروز و بیماریهای پیشرونده کبدی موثر است.
روزبه به بیان عملکرد این دارو در بدن اشاره کرد و ادامه داد: این دارو سطح آنزیمهای کبدی را به شدت کاهش میدهد و میتواند کمک موثری در روند درمان بیماری داشته باشد.
این محقق، افزایش جذب و اثرگذاری این دارو را از مزایای آن نام برد و اظهار کرد: این دارو تا 4 ماه آینده وارد بازار خواهد شد.
سینا کورکومین
وی سینا کورکومین را از دیگر محصولات این تحقیقات نام برد و افزود: ماده موثره این دارو از گیاه زردچوبه است؛ چرا که این گیاه از دیرباز به عنوان یک ماده ضد التهاب، ضد سرطان و آنتی اکسیدان مطرح بوده است؛ از این رو طیف وسیعی از بیماران میتوانند از زردچوبه مصرف کنند.
روزبه با اشاره به چالشهای موجود در مصرف زردچوبه، خاطرنشان کرد: مصرف زردچوبه به صورت معمول بسیار ناپایدار در برابر اسید معده است؛ ولی در این مطالعات با تبدیل آن به فرم نانو ناپایداری این ماده موثره را کاهش دادیم، به گونهای که مقاومت آن را در برابر اسید معده افزایش دادیم.
وی با تاکید بر این که جذب این دارو از طریق لایه اپیتلیال روده صورت میگیرد، گفت: از سوی دیگر زردچوبه خاصیت آبگریزی دارد و فرم نانویی آن، این خاصیت را کاهش داده است.
مسؤول مارکتینگ شرکت دانشبنیان کشور تولید این دارو را در فرم «سافت ژل» عنوان کرد و ادامه داد: این دارو در بیمارستان علی اصغر (خورشید) اصفهان در حال کارآزماییهای بالینی است. بیماران برای انجام سیتیاسکن و ام.آر.آی، ماده حاجب دریافت میکنند که به شدت سمی است و کورکومین میتواند عوارض نفروتوکسیس را کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، این دارو موجب بهبود عملکرد کبد، ترمیم بافتهای آسیبدیده، کاهش عوارض شیمیدرمانی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق خواهد شد و به درمان دیابت، آلزایمر و پارکینسون نیز کمک خواهد کرد.
به گفته محققان این طرح، مصرف این دارو در زمان بارداری و شیردهی ممنوع است و به دلیل تداخل دارویی، برای افرادی که داروهایی چون هپارین، وارفارین و آسپرین استفاده میکنند، تجویز نمیشود.
سینا دوکسوزوم
این محقق با اشاره به تولید داروی سینا دوکسوزوم، با تاکید بر اینکه این دارو در فرم لیپوزومال و مشابه خارجی آن به نام «داکسیل» است، گفت: این دارو برای درمان سرطانهای پستان، تخمدان، سارکوما کاپوزی وابسته به ایدز و بدخیمی پلاسمو سلهای سلولی تجویز میشود.
وی هدفدار بودن و پایین بودن سمیت آن برای قلب را از مزیتهای این نانو دارو نسبت به فرمهای معمولی دانست و ادامه داد: این دارو در فرم نانویی تولید شده است و قیمت آن یک ششم نوع خارجی است. ضمن آنکه 90 درصد هزینههای این دارو تحت پوشش بیمه است.
به گفته این محقق، قیمت هر ویال این دارو با بیمه 70 هزار تومان است، در حالی که قیمت خارجی هر ویال آن 1600 دلار است.
روزبه خاطرنشان کرد: این دارو در بیمارستان شهدای تجریش برای درمان سرطانهای متاستاتیک پستان در حال کارآزماییهای بالینی است.
سینا آمفولیش
روزبه با اشاره به تولید فرم لیپوزومال داروی «سینا آمفولیش» اظهار کرد: این دارو برای درمان بیماران مبتلا به سالک تجویز میشود و عوارض دردناک بودن فرم تزریقی را ندارد.
به گفته وی، این دارو تا دو ماه آینده به بازار عرضه خواهد شد.
۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]