واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واکنش تند وزیر بهداشت به اظهارات مخالفان "تجمیع بیمهها"/اگر مرد عمل هستید به قانون مراجعه کنید
وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر مشکل بیمه در کشور درست نشود، یعنی از مردم حمایت نمیشود و این موضوع با حرف زدن به انجام نخواهد رسید و عمل نیاز دارد تا مشکل مردم حل شود.
آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی درباره اظهار نظر جدید وزیر رفاه درباره تجمیع بیمهها گفت: این مسایل را به رسانه کشاندن از نظر حرفهای کار درستی نیست؛ ما عضو یک دولت هستیم و نیامده ایم که با هم رقابت کنیم و اگر هدف ما حل مشکلات مردم است، این مباحث باید در دولت مطرح شود و نه در رسانه؛ این قبیل کارها بدون تردید پروژهسازی است برای اثرگذاری روی تصمیمهایی که نهایتا مردم را از حقوق حقه آنها محروم میکند.
وزیر بهداشت بیان کرد: ما در وزارت بهداشت در طول سه سال گذشته به دنبال مشکلات مردم در حوزه سلامت بودیم که از نظر ما محرومترین افراد در کشور، ذینفعترین آنها هستند که جهتگیری طرح تحول سلامت برای کاهش هزینهها و دسترسی مردم به دارو و پزشکان در همین مسیر بوده است.
وی در مورد بیمهها و قوانین مربوط به آن ادامه داد: در این مورد قوانینی بوده که در برنامه چهارم و پنجم تصویب شده، اما متاسفانه تا به امروز اجرا نشده است و گویا قرار هم نیست اجرا کنند و باقی ماجرا بهانه است.
هاشمی مساله بیمه را ورای مباحث این دولت دانست و عنوان کرد: اگر مشکل بیمه در کشور درست نشود، یعنی از مردم حمایت نمیشود و این موضوع با حرف زدن به انجام نخواهد رسید و عمل نیاز دارد تا مشکل مردم حل شود.
وی ادامه داد: بعضیها با گفتن حرفهایی مانند "با تجمیع بیمهها منابع کجا میرود؟ " سعی در ایجاد حاشیه دارند که من در جواب باید بگویم با حرف زدن مشکلات مردم حل نمیشود.
وی ادامه داد: ما آمدهایم که مسائل مردم را برطرف کنیم و فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هر بیماری نباید جز درد مریضی رنج دیگری داشته باشد، را فقط به عنوان شعار به کار نبریم و آن را عملی کنیم.
وزیر بهداشت با بیان این که مردم با تجمیع یا عدم تجمیع بیمه ها کاری ندارند و فقط خواستار بهبود وضعیت خود هستند، تصریح کرد: وقتی داروخانه تمام داروها را به صورت پوشش بیمهای حساب نمیکند و بعضی داروهای بیماریهای صعبالعلاج تحت پوشش بیمهای نیستند، این مسئله سبب ناراحتی مردم و وزارت بهداشت است و باید برای این مسئله تصمیمی اساسی گرفته شود.
وی در مورد نظام پرداخت در سیستم سلامت کشور نیز تاکید کرد: برخی از شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی بعد از یک سال هنوز پولشان را نگرفته اند و حتی پزشکانی در کشور داریم که ۹ ماه پیش خدمتشان را ارائه داده اند ولی تا الان پولی دریافت نکردهاند؛ مردم تمایل دارند که این مسایل حل شود.
هاشمی ادامه داد: ما باید در جهت رفع مشکلات یا لااقل کاهش آن اقدام کنیم؛ این موضوعات در قانون هم آمده، ولی متاسفانه ما فقط مدام از قانون حرف میزنیم ولی قانون گریزیمان بیشتر است.
وزیر بهداشت با اشاره به سابقه بیمه در دنیا یادآور شد: بیمه در دنیا سابقه یکصد ساله دارد که در کاهش آسیب، تسکین درد مردم و ایجاد آرامش جامعه بسیار موثر است و این یک علم است؛ و ما باید یاد بگیریم که وقتی مسئلهای را بلد نیستیم از دیگران آن را آموزش ببینیم.
هاشمی با بیان اینکه مسئولین ذیربط باید با پیدا کردن یک روش بیمهای درست در دنیا، آن را در کشور برای کاهش مشکلات مردم اجرا کنند، افزود: تمام این موارد در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری دیده شده است، ولی عدهای نمیخواهند آن را اجرا کنند؛ اگر راست می گویند به قانون مراجعه کنند و آن را اجرا کنند؛ ما باید تمام آن را جمله به جمله اجرا کنیم تا مسائل و مشکلات حوزه سلامت مردم هرچه سریعتر رفع شود.
بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش در حاشیه جلسه مجمع خیرین سلامت در جمع خبرنگاران گفت: همان طور که در همه بخش ها انجام کارهای خیر سبب رونق برکت در کشور شده، در مجمع خیرین سلامت نیز برای حفظ سلامت مردم اقدامات موثری صورت گرفته است و در حال حاضر این نهاد خیریه ۷۷۲ پروژه در این حوزه دارد.
وزیر بهداشت عنوان کرد: انجام کارهای خیر در حوزه سلامت نوعی انسان دوستی است و فعالیت های این دوستان مرا یاد دوران دفاع مقدس میاندازد که همه مردم جان و مال خود را نثار می کردند و سنگرها را پر میکردند و ای کاش امروز همه فضای کشور اینگونه بود.
وزیر بهداشت درباره مشکلات قانونی در راه انجام فعالیت های خیرین حوزه سلامت نیز گفت: این مجمع می تواند خواستههای خود را به صورت مدون در قالب لایحه در اختیار ما بگذارد تا ما آن را تقدیم مجلس کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که کارهای خیر در کشور افزایش یابد و سازمانهای ذیربط در اخذ مجوز، تهیه زمین و نگرفتن عوارض به وسیله شهرداریها توجه ویژهای به مسئله سلامت مردم کنند.
وزیر بهداشت گفت: در بسیاری از کشورها، مسوولیت اجرایی حوزه سلامت و خدمات عمومی با شهرداریها است و وزارت بهداشت از آنها خرید خدمت انجام می دهد، در حالی که بعضی از شهرداران کشور ما به جای کمک و تهیه زمین برای ساخت بیمارستان، در پی دریافت عوارض و مالیات از افراد خیر و متولیان این امر هستند.
هاشمی گفت: هنگامی که شهر توسعه پیدا میکند شهرداری ها باید به فکر بیمارستان، پلیس و آتشنشانی و مدرسه باشند؛ شهرداری باید برای ساخت بیمارستان ها مشارکت داشته باشد و به نظرم افرادی که از این زمینها عوارض اخذ میکنند یا مالیات میگیرند، کج سلیقگی می کنند.
وزیر بهداشت همچنین گفت: امیدوارم که دوستان ما در مجلس که در مسیر قانون تصمیم میگیرند نیز توجه ویژهای به امر سلامت مردم داشته باشند، زیرا رقم مالی اینگونه کارهای خیر ارزش بسیار کمتری در مقابل ارزش فرهنگی آن دارد.
هاشمی با بیان اینکه مدیریت پروژه های خیرین بعد از ساخت، در صورت تمایل بر عهده خود خیرین است، افزود: وزارت بهداشت از بهرهبرداری از طرحهای خیرین با ضوابط و قوانین کشور استقبال و از آن حمایت همه جانبه میکند.
وزیر بهداشت در مورد پروژه توسعه بیمارستان امام خمینی (ره) که توسط خیرین آغاز شده بود، عنوان کرد: به دلیل بروز مشکلاتی از جمله کسری اعتبارات برای ادامه پروژه، این طرح نیمه کاره ماند و بعد از یک سال توقف پروژه، وزارت بهداشت با اخذ اعتبار از بانکهای مربوطه، ادامه مراحل ساخت این بیمارستان را در دست گرفته است.
وزیر بهداشت درباره اولویت های مشارکت مردم در فعالیت های خیرین در حوزه سلامت، با مقدم دانستن بهداشت بر درمان خاطرنشان کرد: اولویتها برای هر منطقه از کشور و هر مقدار توانایی فرد خیر، مشخص است و خیرین میتوانند بر اساس این اولویتها، زمینه مشارکت خود را انتخاب کنند.
وی گفت: وزارت بهداشت اقدام به راهاندازی سامانهای به نام http://www.yas۱۹۰.ir کرده و مردم علاقمند میتوانند برای انتخاب زمینه کارهای خیر در شهر مورد نظر خود به آن مراجعه کنند.
۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]