واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پس از محمودعباس نمایندگاناسرائیلی هم جاسوس از آبدرآمدند
زلزلهای جدید در سازمانهای اطلاعاتی جهان/ کشف اسناد تازه درباره جاسوسی مقامهای ارشد اسرائیلی برای کا.گ.ب+تصاویر
«هزاران کپی سند از سوی یکی از ماموران پیشین سازمان امنیتی شوروی به غرب آورده شدهاند که نشان میدهند سه نماینده از جمله یکی از ژنرالهای ارشد ارتش اسرائیل و یک افسر شین بت برای روسها جاسوسی میکردهاند.»
روز نو : «هزاران کپی سند از سوی یکی از ماموران پیشین سازمان امنیتی شوروی به غرب آورده شدهاند که نشان میدهند سه نماینده از جمله یکی از ژنرالهای ارشد ارتش اسرائیل و یک افسر شین بت برای روسها جاسوسی میکردهاند.» روزنامه اسرائیلی «یودیعوت آحارونوت» با انتشار گزارشی مدعی شده است به اسنادی دست یافته که نشان میدهند چندین سیاستمدار مهم اسرائیلی و مقامهای ارشد دفاعی آن رژیم پیشتر برای دستگاه اطلاعاتی شوروی (کا گ ب) مشغول فعالیت بودهاند.
به گزارش روز نو؛ این روزنامه در اینباره مینویسد: «هزاران کپی سند از سوی یکی از ماموران پیشین سازمان امنیتی شوروی به غرب آورده شدهاند که نشان میدهند سه نماینده از جمله یکی از ژنرالهای ارشد ارتش اسرائیل و یک افسر شین بت برای روسها جاسوسی میکردهاند.»
این روزنامه اسرائیلی در ادامه با اشاره به جزئیات بیشتری از اطلاعات اسناد محرمانه بدست آمده در گزارش اختصاصی خود مینویسد: «سه تن از افسران ارتش اسرائیل از جمله یکی از ژنرالهای بالارده به همراه مهندسان و کارکنان پروژههای نظامی و افسران اطلاعاتی برای کا.گ.ب در اسرائیل کار می کردهاند.
این روزنامه اشاره کرده است که این اسناد محرمانه بهطور قاچاقی و کپیشده در اوایل دهه ۹۰ میلادی توسط «واسیلی میتروخین» یکی از عوامل پیشین کا.گ.ب به غرب آورده شدهاند و بازه زمانی ۲۰ سالهای را در برمیگیرند. اصل این اسناد در آژانس امنیتی شوروی آرشیو شدهاند.
یودیعوت آحارونوت اشاره میکند که میتروخین پس از پاکسازی بزرگ توسط نظام سیاسی وقت شوروی به حاشیه رانده شد و سرخورده شد. او پس از جدایی از کا.گ.ب به غرب رفت. او گفته است: «شروع به مطالعه درباره پاکسازیهای دستجمعی و کشتارهای وحشتناک و ظلم و ستم رفته بر مردم شوروی توسط حکومت کردم. من نمیتوانم چنین شر بزرگی را باور کنم.»
این روزنامه اشاره میکند علیرغم تهدیدی که برای زندگیاش وجود داشت، میتروخین اسناد محرمانه را در ظرف شیر در زیرزمین خانه ییلاقیاش در حومه مسکو پنهان کرده بود. او این اسناد را پیشتر از داخل آرشیو کا.گ.ب کپی کرد بود. او در سال ۱۹۹۲ میلادی به همراه خانوادهاش و گنجینهای از اسناد به برتیانیا سفر کرد.
این روزنامه اسرائیلی اشاره میکند که این اسناد منجر به وقوع زلزلهای در سازمانهای اطلاعاتی جهان میشود؛ جاسوسانی که برای بریتانیا، آلمان و امریکا و دستگاههای اطلاعاتی آلمان کار میکردند در حالی که دستگاه اطلاعاتی روسیه بزرگترین بازنده و طرف آسیبدیده در این میان بوده است. در این اسناد فاش شده که عوامل امنیتی روسیه در حدود هزاران نفر بودهاند.
Elazar Granot
این روزنامه اشاره میکند که با دسترسی به اسناد کتابخانه چرچیل کالج در کمبریج جایی که تیم کوچک اطلاعات فعالیتهای کا.گ.ب در اسرائیل حضو دارند به این اسناد و دادههای آن دست یافته است. این روزنامه اشاره میکند اسناد نشان میدهند که کا.گ.ب قصد نفوذ در درون مراکز تصمیمگیری و قدرت در اسرائیل را داشته است.
این روزنامه میافزاید:ه احزاب سیاسی اسرائیلی هدف اصلی شوروی بودهاند. در آغاز دهه ۵۰ میلادی روسها عملیات گستردهای را با اسم رمز «تزار» برای نفوذ در درون حزب «ماپام» یا حزب کارگران متحد آغاز کردند. با توجه به اسناد میتروخین آنان کاملا موفق به نفوذ در این حزب چپگرا شدند و توانستند دستکم سه تن از اعضای آن را به صفوف خود ملحق کنند.
در یکی دیگر از اسناد میتروخین آمده است که در عملیات دیگری با اسم رمز «گرانوت»، «الازار گرانوت» نویسنده و سیاستمدار ارشد در کمیته امور خارجی و دفاعی کنست و دبیرکل حزب برای کا.گ.ب فعالیت میکرده است و جذب آن سیستم شده بود.
این روزنامه در ادامه مینویسد: اسناد میتروخین نشان میدهد که گرانوت پیش از جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل توسط «یوری کوتوف» افسر کا گ ب جذب دستگاه امنیتی روسیه شده بود و با او ارتباط برقرار گرده بود. آن زمان روابط دیپلماتیک اسرائیل و اتحاد جماهیر شوروی پس از جنگ ۱۹۶۷ میلادی قطع شده بود. «دان گرانوت» پسر این نماینده پارلمان اسرائیل اخیرا گفته بود که در کودکی دیده بوده پدرش جلساتی را با کوتوف داشته است. او میگوید کوتوف هر پنجشنبه با وسیله نقلیه دیپلماتیک به کیبوتص میآمده است. او میگوید این مامور کا.گ.ب با ودکا با کیفیت بالا و سوسیس مجاری به خانه آنان میرفته است. با این حال، گرانوت تاکید میکند که پدرش به اسناد طبقهبندیشده دسترسی نداشته است. او میگوید در نتیجه پدرش اگر هم میخواست نمیتوانست بعنوان جاسوس عمل کند.»
میتروخین پس از فرار به غرب
اسناد میتروخین نشان میدهد که عملیات کا.گ.ب منحصر و محدود به جذب سیاستمداران و نفوذ در میان اعضای کنست و احزاب سیاسی اسرائیل نبودهاند. یکی از اسناد نشان میدهند که «بوکر» مهندس ارشدی که بر روی پروژههای آب و سدسازی در اوایل دهه ۵۰ میلادی کار میکرده است توسط روسها به کار گرفته شده بود. یکی از عوامل دیگر «جیمی» نام داشته که مهندس عمران بوده و در بخش مهندسی صنایع هوافضای اسرائیل کار میکرده و در آن زمان کارش بر روی برنامهریزی درباره خط تولید جنگندههای اسرائیل بوده است. یکی دیگر از عوامل مشخصشده کا.گ.ب در آن زمان مهندسی بوده که بر روی نگهداری و ارتقای موتور مخازن پیشرفته تانکهای مرکاوا ساخت اسرائیل کار میکرده است.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که فهرست عوامل کا.گ.ب را چندین روزنامهنگار و یک افسر اطلاعاتی مرموز به نام مستعار «مالینکا» نیز شامل میشود. اسناد نشان میدهند که او به احتمال زیاد در بخش ضداطلاعات «شین بت» دستگاه امنیت داخلی اسرائیل کار میکرده است.
این روزنامه اشاره میکند با این حال، یکی از مهمترین اسناد نشان میدهند که شوروی قادر به جذب یک سرلشکر در ارتش اسرائیل شده بود که بزرگترین موفقیت برای کا.گ.ب بوده و این فرد یکی از اعضای ستاد کل نیروهای مسلح آن رژیم بوده است. در در سال ۱۹۹۲ میلادی زمانی که میتروخین به همراه اسناد به لندن رسید، دستگاه اطلاعاتی بریتانیا اطلاعاتی را درباره این ژنرال در اختیار شین بت اسرائیل قرار داده است.
محمود عباس، زمانی که گفته میشود برای کا.گ.ب جاسوسی میکرد
یودیعوت آحارونوت در بیان اهمیت فاششدن نام این فرد در آینده نزدیک مینویسد: «یاکوف کدمی» رییس «ناتیو» یکی از سازمانهای اطلاعاتی اسرائیلی که در ارتباطات پنهانی با یهودیان در بلوک شرق در جریان جنگ سرد و از مشوقان مهاجرت یهودیان به اسرائیل در آن زمان بوده است میگوید که شین بت نام این فرد را به او نگفته است اما میداند که به قدری چهره مهمی در نیروهای نظامی بوده که هر کس که نامش را میشنیده بهتزده میشد.»
گفتنی است پیش از این نیز رسانههای اسرائیلی با انتشار گزارشی مدعی شده بودند که اسناد کا.گ.ب نشان میدهند که محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۱۹۸۳ میلادی برای شوروی در دمشق جاسوسی میکرده است. با توجه به اسناد نام سازمانی محمود عباس کروتوف بوده است. در این گزارش اشاره شده که محمود عباس در دهه ۸۰ میلادی از عوامل کا.گكب بوده است.
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]