تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838396968




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اتفاقی نادر در جهان هستی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت کلیک: شش ضلعی معروف سیاره زحل از آبی به طلایی و طی مدت ۴ سال، تغییر رنگ داده است. دانشمندان معتقدند تغییر فصل در زحل باعث این پدیده شده است. اما تحقیقات آن ها همچنان اداه دارد.
 
 
تغییر رنگ شش ضلعی معروف سیاره زحل



رنگ شش ضلعی معروف زحل از آبی به طلایی تغییر پیدا کرده است که هیچ کس دلیل آن را نمی داند. تا به حال چنین پدیده ای در جهان نداشته ایم. حال ساختار رمزآلود قطب شمال زحل از این هم عجیب تر شده است.

در چهار سال گذشته شش ضلعی معروف زحل از آبی تبدیل به طلایی شده است. بهترین جوابی که می توان به این قضیه داد این است که قطب شمال زحل برای انقلاب تابستانی سال بعد آماده می شود.

شش ضلعی زحل حدودا ۳۰ سال پیش کشف شد. این شش ضلعی حدود ۳۲۰۰۰ کیلومتر قطر و ۱۰۰ کیلومتر تا جو متراکم این سیاره امتداد دارد.

طبق تصاویر دریافت شده ار فضاپیمای وُیاگر و کاسینی ناسا، هر گوشه این شش ضلعی در مرکز خود و در محور خود می چرخد که درست در نزدیکی چرخش زحل در محور خود، می باشد. در لبه این شش ضلعی و در سمت شرق آن تندباد های هوایی، انفجار هایی با سرعت ۳۲۱ کیلومتر بر ساعت ایجاد می کند.

طبق اندازه و حرکات این تصاویر، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ابر های وسیع این سیاره، مداوما در مرکز قطب شمال، در حال چرخش است. این ابر ها در نتیجه طوفان های همیشگی و عظیم می باشد. دانشمندان تخمین می زنند که این طوفان ها، دهه ها و یا حتی قرن ها است که با این شدت ادامه دارد.

در حالی که ما تقریبا می دانیم شش ضلعی زحل چیست، اما این مساله هم چنان مطرح است که چگونه هنوز سر جای خود باقی مانده است. اگر شما یک گرداب هوایی عظیم را تصور کنید، در چرخش نگه داشتن آن کار سختی نیست، اما قاعدتا به نیروی بسیار زیادی احتیاج است تا بتوان آن را سر جای خود نگه داشت. بنابراین یافتن پاسخ مناسب به آن کار آسانی نیست. دانشمندان پاسخ های متعددی به این سوال داده اند. برای مثال، چرخش آب در سطل می تواند گردابی ایجاد کند که حفره و اشکالی هندسی به وجود می آورد. اما هیچ سطل عظیم الجثه ای در زحل وجود ندارد که این شش ضلعی را ثابت، نگه دارد.

بنابراین می بایست به دنبال پاسخی دیگر باشیم. چرا فضاپیمای کازینی دو رنگ کاملا متفاوت از این شش ضلعی طی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ مخابره کرده است؟

 
تغییر رنگ شش ضلعی معروف سیاره زحل



بهترین فرضیه ای که می توان پذیرفت، این است که هر سال زحل ۲۹ سال زمینی و هر فصل آن ۷ سال زمینی طول می کشد. شاید دلیل این تغییر رنگ به دلیل تغییر فصل در زحل است که تابش نور خورشید در طی سه سال گذشته افزایش پیدا کرده و باعث طلایی شدن این مه شده است.

طبق توضیحات ناسا: "تغییر رنگ ها احتمالا به دلیل تغییر فصل در زحل می باشد. به ویژه، احتمالا تغییر رنگ از آبی به طلایی به دلیل افزایش تولید مه های فوتوشیمیایی در جو زحل است و به همین ترتیب قطب شمال زحل هم در ماه می ۲۰۱۷ به انقلاب تابستانی نزدیک می شود”.

 
تغییر رنگ شش ضلعی معروف سیاره زحل



اما کارکرد آن چگونه است؟ به نظر می رسد این شش ضلعی مانند یک مانع عمل می کند که از ورود مه ها و یا ذرات معلق که در خارج از زحل درست شده است، به داخل آن جلوگیری می کند.

دانشمندان این شش ضلعی را از طریق روش رنگ کاذب، تحلیل کردند و عنوان کردند که  ذرات معلقی که در جو زحل _چه در داخل و چه در خارج از این شش ضلعی بود_ با هم تفاوت دارند.

یکی از افراد این تیم تحقیقی در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد "درون این شش ضلعی ذرات غبار آلود کوچک تری نسبت به بیرون آن وجود دارد”.

در طی زمستان قطبی که بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت، جو قطب شمال زحل از ذرات معلقی که به دلیل واکنش های فوتوشیمیایی به وجود آمده بود، پاک شد. این واکنش ها به دلیل تابش نور خورشید و تداخل آن با جو زحل بود که شش ضلعی، آبی شفاف به نظر می رسید.

 
تغییر رنگ شش ضلعی معروف سیاره زحل



اما زمانی که در آگوست ۲۰۰۹ زحل به حالت اعتدال خود باز گشت –یعنی زمانی که خورشید مستقیما در مدار استوایی زحل قرار گرفت_ این سیاره، بیشتر در معرض نور خورشید قرار گرفت. به این معنی که در طی سه سال گذشته ذرات معلق مجددا درون شش ضلعی و نزدیک قطب شمال زحل به وجود آمده است، که باعث شده تا جو قطبی آن مه آلود و طلایی شود. دقیقا همان طور که عکس های ماه قبل نشان می داد.

بدون در اختیار داشتن مدارک بیشتر، این تنها می تواند یک حدس علمی باشد. دانشمندان در ناسا بررسی هایی را برای درک این موضوع آغاز کرده اند.

بنابر گفته ناسا "تاثیرات دیگری مانند تغییر در الگوی گردش جوی هم می تواند در این موضوع نقشی داشته باشد. به عقیده دانشمندان الگو های تغییر فصلی ناشی از گرمایش خورشیدی، بر باد های محدوده قطبی تاثیر می گذارد”.

فضاپیمای کاسینی هم ماه آینده تصاویر جدیدی از چرخش خود به دور زحل و قمر های آن تیتان، میماس، دافنیز، و متن، خواهد گرفت. پس خود را آماده کنید تا عکس های عجیب تری از تغییر فصل در زحل مشاهده کنید.





۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن