واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: محمدحسین برخوردار در گفتوگو با ایلنا: فساد به بخشی از فعالیت اقتصادی تبدیل شده است/ بدنه دولت در مقابل اصلاحات جبههگیری میکند
![فساد به بخشی از فعالیت اقتصادی تبدیل شده است/ بدنه دولت در مقابل اصلاحات جبههگیری میکند](http://static2.ilna.ir/thumbnail/4insCHxXvpq0/xCIXzdA0byfTThGx-WwCBUwyIUGqgKSc-BOouPEiuLzQ1tDsGZrx0ANO2utgblCynxRnVH0TyLBtkDPzORLsi64xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0prEN8ZeVRz097otfNPZWXfo,/139401281217304635113464.jpg)
محمدحسین برخوردار گفت: متاسفانه در اقتصاد ایران، پولدار شدن فوری و بدون ذغذغه به یک آفت همه گیر تبدیل شده است. برخی جوانان به این نتیجه رسیده اند که نمی توانند با کار شرافتمندانه به درآمد مکفی دست پیدا کنند و دنبال راههای میانبر هستند. مدیر عامل سابق شرکت دخانیات ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، ضمن اشاره به گسترش فساد در اقتصاد کشور اظهار داشت: فساد در اقتصاد ایران به بخشی از فعالیت اقتصادی تبدیل شده و با ایجاد تنگناهای متوالی، بنگاههای شناسنامهدار و رسمی کشور را اسیر خود کرده است. محمدحسین برخوردار ادامه داد: برخی چرخهای از عرضه و تقاضای فساد در شبکه اداری و اقتصادی کشور ایجاد کردهاند و با مانع تراشی برای فعالان اقتصادی، از ایشان سهم خواهی میکنند. برخوردار اضافه کرد: در هیچ کجای دنیا، دولت فربه و بزرگ توان مقابله با فساد را ندارد. وقتی فساد برای زیرمجموعه دولت منفعت آفرین شود، دیگر نمی توان جلوی فرار مالیاتی، فرار گمرکی، قاچاق، امضاء طلایی، گردش غیرقانونی اطلاعات، مجوز های صوری و ده ها شکل فساد را گرفت. وی تصریح کرد: در چنین شرایطی، بدنه دولتها در مقابل اصلاحات جبهه گیری میکنند. مدیران دولتی هم به دلیل تلاش برای حفظ کرسی ریاست خود جرات نمی کنند دست به اقدام جدی بزنند و به این صورت، فساد در بدنه دولت ریشه دار میشود. برخوردار ادامه داد: متاسفانه در اقتصاد ایران، پولدار شدن فوری و بدون ذغذغه به یک آفت همهگیر تبدیل شده است. برخی جوانان به این نتیجه رسیده اند که نمی توانند با کار شرافتمندانه به درآمد مکفی دست پیدا کنند و دنبال راههای میانبر هستند و ناگهان وقتی چشم باز می کنند متوجه میشوند که برای رسیدن به آرزوهایشان به دامان فساد پناهنده شدهاند. وی اضافه کرد: جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، مصادیق متعدد را جلوی چشمان خود میبینند که فردی ظرف دو یا سه سال، یک سرمایه اندک خانوادگی تبدیل به قدرت های چند صد میلیاردی شده است. متاسفانه این افراد برای جوانان تبدیل به چراغ راه می شوند و جوانان جویای نام را در عرصه اقتصادی به ورطه فساد می کشاند. برخوردار گفت: برای کاهش فساد، نیازمند یک تقسیم کار ملی هستیم. باید علاوه بر تقویت مباحث فرهنگی و اجتماعی، زیرساختهایی نظیر دولت الکترونیک، گردش آنلاین اطلاعات، کاهش بروکراسی اداری و فرایندهای شفافسازی در اقتصاد کشور نهادینه شود. باید تا حد امکان دولت، امور تصدی گری خود را کاهش داده و به تشکلهای صنفی و تخصصی واگذار کند. عضو سابق هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: مقرراتزدایی یکی از الزامات اولیه برای کاهش فساد در کشور است. باید قوانین و مقررات دست و پاگیر و زائد اداری شناسایی و گام به گام حذف شود. البته در مسیر مقررات زدایی، کانون توجهات باید آرا و نظرات بخش خصوصی باشد، نه این که کمیسیونهایی از شخصیتهای حقوقی دولتی دور هم جمع شوند و به گمان خود مقرراتزدایی را پیش ببرند. برخوردار در پایان تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا، دولت ها متولی مبارزه با فساد نبوده اند. باید یک مطالبه عمومی در جامعه شکل بگرید. دستگاههای نظارتی باید توانمندیهای خود در عرصه شناسایی ریشه های فساد را به نمایش بگذارند. دولت باید نقش قوامبخش تشکلهای صنفی و تخصصی به عنوان بازوی مشورتی خود را به رسمیت شناخته و از نگاه تشریفاتی به آنان دست بردارد.
۱۳۹۵/۰۸/۰۵ ۱۱:۲۹:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]