واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از چاقوكشي در فوتبال تا فحاشي در واليبال و بسكتبال
تنش بين تماشاگران در رشتههاي مختلف ورزشي هر از چندگاهي رخ ميدهد. اصولاً در چنين مواردي مسئولان هرچه سريعتر وارد عمل ميشوند و تمهيدات لازم را براي جلوگيري از تكرار اين حوادث انجام ميدهند.
نویسنده : شيوا نوروزي
تنش بين تماشاگران در رشتههاي مختلف ورزشي هر از چندگاهي رخ ميدهد. اصولاً در چنين مواردي مسئولان هرچه سريعتر وارد عمل ميشوند و تمهيدات لازم را براي جلوگيري از تكرار اين حوادث انجام ميدهند. به رغم اينكه در ورزش كشور همواره شعار رعايت منش و رفتار پهلواني داده ميشود اما متأسفانه در سالهاي اخير شاهد افزايش حوادث و درگيريهاي غيرورزشي در مسابقات مختلف بودهايم. به گونهاي كه درگيريهاي شديدي بين هواداران رخ داده و همچنين بازيكنان و ورزشكاران نيز در اين اتفاقات تلخ نقش داشتهاند. در ادامه تنها به برخي از اين اتفاقات كه ورزش كشورمان را تحت تاثير قرار دادهاند، اشاره ميشود.
سپاهان و سرباز احمدي
در سال 86 رقابت بين پرسپوليس و سپاهان در ليگ برتر به اوج رسيده بود. تا جايي كه مربيان، بازيكنان و هواداران هر دو تيم تا دلتان بخواهد براي هم كري ميخواندند و از هيچ اظهارنظري براي تحقير يكديگر دريغ نميكردند. كلكلهاي شديد طرفين تا جايي ادامه پيدا كرد كه نتيجهاش در بازي رفت سپاهان – پرسپوليس عيان شد. پرتاب نارنجك دستساز از سوي هواداران زردپوش به سر يكي از سربازان نيروي انتظامي خورد. سرباز احمدي در حالي كه تنها 20 روز از خدمتش باقي مانده بود بر اثر اصابت نارنجك به صورتش براي هميشه بينايياش را از دست داد تا براي او و خانوادهاش تا ابد فوتبال پرهيجان رنگ سياه به خود بگيرد. در ادامه پنج امتياز از سپاهان به عنوان جريمه كم شد اما اين كاهش امتياز روشنايي را به چشمان اين سرباز بازنگرداند. مديران باشگاه نيز در آن زمان با به راه انداختن بازي رسانهاي وعده وعيدهاي زيادي در حمايت از سرباز احمدي را مطرح كردند كه در نهايت هيچ كدام از آنها به واقعيت نرسيد.
جودوكاران عصباني
اواخر دهه 80 و در شرايطي كه اختلافات داخلي جودو به اوج خود رسيده بود برخي از مليپوشان اين رشته از فرصت استفاده و براي رسيدن به اهداف خود حاشيهسازي و درگيري ايجاد كردند. به عنوان مثال وقتي ناصر ناصري از تركيب تيم ملي جودو نوجوانان به خاطر شكست در رقابتهاي انتخابي خط خورد با پرتاب سماور به سمت مربيان ملي حملهور شد. به غير از اين مورد، در مسابقات كشوري در سالن افراسيابي تهران نيز شاهد درگيري شديد چند جودوكار شناختهشده بوديم. ضمن اينكه يك بار نيز يكي از مديران فدراسيون در مسابقات قزوين به يكي از داوران حمله كرد و با وارد كردن ضربه موجب بيهوشي اين داور شده بود!
تنشهاي خونين در فوتبال خوزستان
هفته گذشته بود كه عكسهاي منتشر شده از درگيريهاي خونين هواداران حاضر در ورزشگاه غدير اهواز بهت دوستداران فوتبال را به همراه داشت. استقلال خوزستان در خانه پذيراي پرسپوليس بود و اين بازي در نهايت با تساوي يك – يك به پايان رسيد. با اين حال زد و خوردهاي شديد روي سكوها به حدي بود كه عكسهاي سرهاي شكسته و صورتهاي خونين تماشاگران به سرعت در رسانهها منتشر شد. پرتاب صندلي و سنگ از سوي تماشاگران دو تيم به حدي بود كه نيروهاي امنيتي حاضر در ورزشگاه به سختي از پس كنترل آنها برميآمدند. البته اين اولين باري نبود كه فوتبال خوزستان با چنين حواشي روبهرو ميشد. خردادماه و زماني كه قرار بود ديدار استقلال اهواز و پرسپوليس در چارچوب هفته بيست و هفتم ليگ برتر به مصاف هم بروند علاوه بر تأخير در آغاز بازي به دليل نبود امنيت، پرتاب سنگ از سوي هواداران اهوازي در جريان بازي باز هم سرهاي شكسته زيادي را به همراه داشت. چاقوكشي برخي از هواداران صنعت نفت آبادان در ورزشگاه تختي اين شهر در مصاف با استقلال نيز به حدي بود كه تصاوير افراد چاقو به دست از رسانه ملي نيز پخش شد.
ورزش اول اسير حاشيه
تازهترين درگيري رخ داده در كشتي، ورزش اول ايران، مربوط ميشود به رقابتهاي كشتي استان البرز كه عدهاي به شدت به جان هم افتاده و با پرتاب صندلي و زد و خورد سه نفر را راهي بيمارستان و آسيب جدي به سالن برگزاري مسابقات وارد كردند. اين درحالي است كه در رقابتهاي انتخابي كشتي آزاد اعزامي به المپيك نيز شاهد جنجال بوديم؛ جايي كه پرويز هادي در مقابل كميل قاسمي تن به شكست داد اما هواداران او به هيچ وجه حاضر به پذيرفتن شكست نبودند و با ايجاد جنجال و درگيري سعي در به هم زدن جو مسابقات را داشتند. نيمه نهايي كشتي فرنگي جام باشگاههاي جهان زماني كه نعمت چگاني و باباجان زاده در سنگين وزن به نيمهنهايي رسيده بودند به جان هم افتادند تا در حضور تيمها و ناظران خارجي هر دو ديسكاليفه شوند. در ليگ كشتي نيز شاهد جنجالهايي بودهايم از جمله اينكه چهار سال پيش غلام محمدي يكي از مربيان شناخته شده كشتي آزاد به دليل نارضايتي از رأي داوران، تختهاي را كه به دست داشت به سمت داوران پرتاب كرد.
واليبال هم جا نماند
رشتهاي كه در سالهاي اخير به لطف حضور مربيان شناختهشده رشدي چشمگير داشت و در ميان قدرتهاي جهان قد علم كرد. سالنهاي واليبال برخلاف گذشته ديگر امنيت و جو خانوادگي قبل را ندارد چراكه سر دادن شعارهاي توهينآميز عليه بازيكنان و همچنين درگيري تماشاگران روز به روز در حال افزايش است. در هفته ابتدايي ليگ برتر امسال هم شعارهاي زننده به گوش رسيد و هم برخي مليپوشان معروف فحاشي كردند. درگيري شديد بين هواداران پيكان و شهرداري اروميه در فصل گذشته و زخمي شدن تعدادي از هواداران از مهمترين اتفاقات تلخ رخ داده در اين رشته است تا جايي كه حتي نماينده اروميه در صحن علني مجلس شوراي اسلامي خواستار رسيدگي به اين مسئله شد. از كنار درگيري گاه و بيگاه بازيكنان با يكديگر نيز نبايد به سادگي عبور كرد.
بسكتبال را دريابيد
فصل گذشته ليگ برتر بسكتبال حواشي زيادي به خود ديد. در سالن بسكتبال شهر گرگان و در جريان چند بازي هواداران تيم شهرداري بارها از تيم حريف با بطري و شعارهاي زشت استقبال كردند. محروميت هواداران اين تيم البته درس عبرت ساير تيمها نشد به طوري كه در جريان ديدار پالايش نفت آبادان و پتروشيمي به ميزباني آبادان، درگيري شديدي رخ داد و حتي يكي از بازيكنان نيز زخمي شد.
ليدرهايي براي فحاشي
در شرايطي كه ساير كشورها از حضور افرادي به نام ليدر براي كنترل احساسات تماشاگران استفاده بهينه ميكنند اما در ايران خبري از مديريت اين چالش بزرگ نيست. در رشته پرحاشيهاي چون فوتبال متأسفانه عدهاي به نام ليدر كه اتفاقاً از سوي جريانهاي مختلف نيز پيش از هر بازي تغذيه ميشوند، هرطور كه ميخواهند كنترل هواداران حاضر در استاديوم را به دست گرفته و آنها را به سر دادن شعارهاي ركيك تشويق ميكنند. پيش از اين بسياري از خانوادهها نوجوانان و جوانان خود را از رفتن به ورزشگاههاي فوتبال منع ميكردند اما حالا كار به جايي رسيده كه فيلم شعارهاي زشت و غيراخلاقي آقايان ليدر در شبكههاي اجتماعي دست به دست ميشود بدون اينكه باشگاههاي مثلاً فرهنگي فوتبال فكري به حال اين موضوع كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]