واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: علوی: سفر 6 روزه «داباکیس» به ایران تحت اشراف اطلاعاتی ما بود
وزير اطلاعات با بيان اينكه نميتوانيم از تريبون عمومي مجلس برخي مسائل امنيتي را مطرح كنيم، گفت: نمايندگان ملت محرمترين افراد جامعه هستند و اطلاع آنان از مسائل كشور را حق وكلاي ملت ميدانيم.
وزير اطلاعات با بيان اينكه نميتوانيم از تريبون عمومي مجلس برخي مسائل امنيتي را مطرح كنيم، گفت: نمايندگان ملت محرمترين افراد جامعه هستند و اطلاع آنان از مسائل كشور را حق وكلاي ملت ميدانيم.
به گزارش فارس، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نشست علني ديروز پارلماني سؤال ملي مشترك جواد كريميقدوسي نماينده مشهد و كلات، حسن نوروزي نماينده رباط كريم و حسينعلي حاجيدليگاني نماينده شاهينشهر از محمود علوي وزير اطلاعات را مورد بحث و بررسي قرار دادند. اين نمايندگان در خلاصه سؤال خود از وزير اطلاعات پرسيدند: اقدامات وزارت اطلاعات در جلوگيري و برخورد با مصاديق نفوذ در جامعههاي علمي و فرهنگي كشور چه بوده است؟
همچنين در مشروح اين سؤال پرسيده شده است:
همانطور كه مستحضريد نفوذ در كشور يك برنامه جدي استكبار و به خصوص برنامههاي جدي امريكاييهاست و مدتهاست با هدف نفوذ در بين مسئولان تصميمساز و تصميمگير كشور و با بهانههاي مختلف علمي و فرهنگي و هنري اين موضوع را به صورت جدي برنامهريزي و اجرا ميكنند. استفاده از ظرفيت دانشگاهها با عناوين برگزاري همايشهاي علمي و همچنين بهانههايي همچون فعاليت در حوزههاي هنري و فرهنگي كشور از موضوعاتي است كه در سالهاي اخير شدت گرفته است و متأسفانه رفت و آمدها و قراردادهايي نيز در اين حوزه به امضا رسيده است، لذا اقتضا مينمايد جنابعالي با حضور در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، گزارشي از اقدامات پيشگيرانه وزارت اطلاعات در حوزه نفوذ بيان كرده و همچنين در مورد مصاديق ذيل به سؤالات نمايندگان پاسخ بدهيد:
1 - «جيمز داباكيس» سناتور امريكايي با پيگيري و اصرار چه افرادي به ايران سفر كرده است؛ چه اهدافي در اين سفر دنبال كرد و با چه اقداماتي ديدار نموده است؟
2 - قرارداد همكاري بنياد ملي بازيهاي رايانهاي با شركت فرانسوي «گيم كانكشن» و حضور كارشناسان اين شركت در ايران براي برگزاري نمايشگاه بينالمللي بازيهاي رايانهاي تا چه ميزان بررسي شده است؟
3 - سفرهاي طولانيمدت رياست دانشگاه علم و صنعت به كشورهاي خارجي با چه اهدافي صورت ميگيرد؟ آيا اهداف علمي و در حوزه مسئوليت ايشان دليل اين سفرهاست يا اهداف شخصي؟
به گزارش فارس، محمود علوي وزير اطلاعات با حضور در صحن علني پارلمان به ارائه توضيحاتي درباره سؤال مطرح شده پرداخت و اظهار داشت: نميتوانيم از تريبون عمومي مجلس شوراي اسلامي برخي مسائل امنيتي را مطرح كنيم، ولي ما حق نمايندگان مجلس ميدانيم كه از موضوعات مختلف مطلع باشند، چراكه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي محرمترين افراد جامعه هستند، ولي بيان برخي موضوعات مورد سوءاستفاده دشمنان قرار ميگيرد و طبيعي است كه نه مردم و نه نمايندگان مجلس راضي نيستند كه اين اتفاق بيفتد. وي افزود: انشاءالله با معاونتهاي مربوطه خدمت نمايندگان عزيز ميرسيم تا موضوعات مورد نظر آنان را توضيح دهيم، اطلاع نمايندگان مجلس از موضوعات را حق طبيعي آنان ميدانيم و ما خودمان را موظف به اطلاعرساني به نمايندگان ملت ميدانيم.
وزير اطلاعات در بخش ديگري از سخنانش گفت: وزارت اطلاعات بر تروريستها و داعشيها و تكفيريهايي كه به صورت غيرقانوني و بدونگذرنامه و با پنهانكاري از مرزهاي غيررسمي وارد ايران ميشوند، اشراف دارد و تمامي آنها را زير ضربه برده است، مگر ميشود بر سفر افرادي از جمله جيم داباكيس آن هم با گذرنامه و آن هم از مرزهاي رسمي اشراف نداشته باشد؟ علوي درباره سفر جيمز داباكيس به ايران، تأكيد كرد: ايشان سناتور سناي ايالتي در امريكاست و اگر بخواهيم معادلسازي او را انجام دهيم، مثل همين عضو شوراي شهر خودمان است. وزير اطلاعات با اشاره به اينكه ما لحظه به لحظه سفر داباكيس و موريس را از لحظه ورود، اقامت، بازديدها و ديدارها تحت رصد كامل اطلاعاتي داشتيم، تصريح كرد: آنها به هيچوجه از چتر اطلاعاتي وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان(عج) پنهان نبودند. علوي در ادامه گفت: ما براي اينكه معاندان و دشمنان از جزئيات اين سفر سوءاستفاده نكنند، اطلاعات بيشتري نميدهيم. سفر داباكيس اولين سفر وي به ايران نبود، ايشان در سال 89 هم به همراه آقاي استيفن موريس به ايران سفر كرده بود. وي افزود: داباكيس و موريس در سال 94 در 18 شهريور وارد كشور و شش روز بعد يعني 24 شهريور از ايران خارج شدند، او در سال 89 و در تاريخ 16 ارديبهشت به همراه آقاي موريس به ايران سفر كرده بودند و 30 ارديبهشت از كشور خارج شدند. وي در بخش دوم اظهارات خود گفت: مقام معظم رهبري بارها در هشدارهاي هوشمندانه به پروژه نفوذ دشمن اشاره كردند، همه دستگاهها و نهادهاي نظام بايد حساسيت بسياري نسبت به هشدارها به خرج دهند و طبيعي است كه دستگاههاي اطلاعاتي و حفاظت اطلاعات نسبت به اين هشدار بايد حساسيت بيشتري داشته باشند.
علوي با بيان اينكه مسئله نفوذ كه مقام معظم رهبري به آن اشاره داشتند يك پروژه عميقي است كه از پيچيدگي بسيار برخوردار است، تصريح كرد: بايد در بررسي مسئله نفوذ، مبادي نفوذ، شناسايي، مقصد نفوذ مشخص، هدف دستگاهي كه نفوذ ميكند روشن، روشهاي نفوذ و عناصري كه نفوذ ميكنند نيز مشخص، ابزارهايي كه در نفوذ مورد استفاده قرار ميگيرد و راههايي كه از آن نفوذ انجام ميشود و انواع نفوذ اعم از جرياني و رخنهاي و اعم از نرم و سخت بايد مشخص و شفاف شود. «عرصههاي نفوذ در بخشهاي نرمافزاري و سختافزاري بايد مشخص شود چراكه در اين بخشها نيز نفوذ انجام ميگيرد، در واقع براي مقابله با نفوذ نيز بايد به تمامي بخشهاي مذكور اشراف اطلاعاتي داشت، البته اقدامات حرفهاي و كارشناسي جهت رصد هر حركت مشكوك بايد انجام شود تا بتوان مانع نفوذ شد.»
علوي با اشاره به اينكه سوءاستفاده از پروژه نفوذ و استفاده ابزاري از آن در منازعات سياسي، مقابله با نفوذ را به انحراف ميكشاند، اظهار داشت: برخورد سطحي و غيرهوشمندانه با راهبرد مقام معظم رهبري در زمينه نفوذ جفا به اين هشداري است كه ايشان دادهاند، بنابراين در مقابله با نفوذ بايد مطالعه دقيق، هوشياري در عرصه اجرا، اشراف بر مصاديق محتمل نفوذ و زير ذرهبين بردن مصاديقي كه احتمال نفوذ در آنها مسلم ميشود، داشت. سه نماینده سوالکننده در پایان سخنان وزیر اطلاعات در زمینه پروژه نفوذ از توضیحات او قانع شدند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]