واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: متن دلنوشته زیبایی در وصف منصور پورحیدری که در 90 پخش شد؛ به امید دیدار دوباره، آقای پدر
در برنامه 90 کلیپی تاثیرگذار درباره منصور پورحیدری پخش شد.
به گزارش نامه نیوز، عادل فردوسی پور در آغاز رسمی برنامه به بررسی افتخارات ارزشمند منصور پورحیدری پرداخت که مهم ترین آن کسب دو ستاره استقلالی ها جهت قهرمانی در آسیا، بود که یکی در دوران بازیگری این مربی و دیگری در دوران مربیگری او بود.
کلیپی تاثیرگذار درباره پدر استقلالی ها با نریشنی تاثیرگذار آیتم دیگر برنامه نود بود، کلیپی درباره پرافتخارترین استقلالی تاریخ که به نمایش صحنه های مختلف این بزرگ مرد فوتبال ایران در دوران بازیگری و مربیگری، صحبت های علی پروین درباره او، دوران حضور روی نیمکت تیم ملی بزرگشالان و قهرمانی در بازی های آسیایی، حضورهای مختلفش در باشگاه استقلال و ... می پرداخت.
متن فوق العاده تاثیرگذار نریشن این قسمت توسط پژمان راهبر به نگارش درآمده بود که آن را در زیر می خوانید:
«لابد ، وقتی منصورخان این توفان را رد کند ، توی یکی از حضورهای دوباره اش در تمرین استقلال ، از او سئوال خواهیم کرد که چطور ممکن است یک نفر سرمربیگری تیم ملی را رها کند و برگردد به یک تیم باشگاهی . حالا شما بگو استقلال ، اما چطور از تیم ملی به باشگاه ؟ توضیح منصورخان هرچه که باشد ، احتمالا می رسد به نیاز باشگاه و احساس وظیفه و همه این چیزها ؛ داستانی که خط آخرش ، عشق به پیراهنی است که هرگز از تن اش خارج نشده ، حتی روی نیمکت تیم های دیگر ، حتی مقابل استقلا .
برای طرفدارهای کم سن و سال تر که کم کم با لقب "پدر استقلال " خو گرفته اند ، منصور پورحیدری یک مدیر فنی و سرپرست همیشگی است اما برای قدیمی تر ها ، مدافعی متین که بعد از یک دهه بازی در استقلال از اواسط دهه 60 روی نیمکت آفتابی شد و به مروریکی از پرستاره ترین تیم های تاریخ و البته قهرمان آسیا را ساخت . مردی که قرار بود در قلمروی روبه گسترش علی پروین ، سلطان آن روز های فوتبال ایران از تاج و تخت محافظت کند . مردی که با دست خالی و با همان چیزی که بود ، ستاره ها را به استقلال می آورد و جذابترین تیم ها را می ساخت. پس یادمان باشد پورحیدری پرافتخارترین سرمربی تاریخ باشگاه استقلال نیز هست. او آخرین قهرمانی این تیم در آسیا را در سال ۱۳۷۰ با تیمی رویایی که ساختهی دست خودش بود، به دست آورد. تیمی که شاهرخ و نامجو و احدی و مختاری فر و قلعه نویی ، چنگیز و فنونی و عابدزاده و مرفاوی و شاهین و زرینچه را با هم داشت و معلوم نبود در این لشگرپرستاره چطور همه با هم دوست و رفیق و همراه اند .
برای عشق فوتبال تر ها ، او مربی ایست که سیستم 3-5-2 را برای اولین بار در فوتبال ایران استفاده کرد و با آن قهرمانی آسیا را نیز به دست آورد. شیوه ای که آلمان با آن در جامجهانی ۱۹۹۰ قهرمان شده بود و پورحیدری با آن بهترین استقلال تاریخ را شکل داد. استقلالی که قهرمان و نایبقهرمان آسیا شد و در داخل اولین لیگ سراسری کشور را پس از انقلاب فتح کرد و به سلطهی پنجسالهی پرسپولیس در باشگاههای تهران خاتمه داد.
اما خاطرات بیشتری هم از او هست ، حتی برای پرسپولیسی ها که طبعا عاشق تیم ملی شان هستند . پورحیدری به مدت یک سال و نیم سرمربی تیم ملی ایران نیز بوده است. او پس از جامجهانی ۱۹۹۸ جانشین دوست قدیمیاش جلال طالبی شد و در اولین گام با تیم ملی مقتدرانه قهرمانی بازیهای آسیایی بانکوک را رقم زد. در ادامه او در چند بازی تدارکاتی مهم از جمله مقابل دانمارک، ژاپن، اکوادور، آمریکا، مکزیک، کانادا ایران را هدایت کرد و بازیهای خوب و نتایجی همچون تساوی با دانمارک در خاک این کشور، تساوی با آمریکا در لسآنجلس، تساوی با ژاپن در یوکوهوما و بازی زیبا علی رغم شکست دو بر یک مقابل مکزیک را رقم زد .دوره ای فوق العاده که با جدایی او و حضور مجددش در استقلال به پاپان رسید ؛ درحالیکه شاید ادامه کاراو در تیم ملی می توانست منجر به قهرمانی تیم پرستاره ایران در جام ملتهای آسیا 2000 شود.
این یکی از افسوس های بزرگ ما در بررسی کارنامه کسی است که هرگز ندیده ایم خارج از دایره ادب باشد . مردی با یک نجیب زادگی کمیاب که آرزویمان دیدار دوباره بااوست . پس اگر به قرار دوباره شد ، این باراز او سئوال نخواهیم کرد که چرا ... خب ، همه ما جواب این سئوال ها را می دانیم . بعد از 5 دهه زندگی با استقلال پاسخ چیزی جز عشق نیست . پس به امید دیدار دوباره ، آقای پدر.»
۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]